Вести и обавештења

Конкурс за избор лога и слогана пројекта Променимо навике

Драги ученици, у току је конкурс за избор лога и слогана пројекта Променимо навике чији је циљ да подстакне буђење еколошке свести код ученика, као и успостављање навика које су неопходне за стварање чистије радне и животне средине. Своје слогане можете предати својим наставницама српског језика, а идејно решење за лого можете предати наставницима ликовне културе до 9.11.2018. године. Неколико најбољих радова ући ће у ужи избор, а затим ћете моћи да гласате за рад који вам се највише допада. Још информација о пројекту Променимо навике можете пронаћи на сајту нашег пројекта https://promenimonavike.weebly.com/.

Oвај школски пројекат плод је учешћа наше школе у пројекту "Школе за 21. век" у организацији British Council-a и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.


 
Списак изабраних уџбеника за I и V разред за 2018-2019.год.

Списак изабраних уџбеника налази се у прилогу.


 
Акција изградње летње учионице

АКЦИЈА ИЗГРАДЊЕ ЛЕТЊЕ УЧИОНИЦЕ

Школа „Краљ Петар I“ се обратила Фондацији Буди срећан у жељи да се укључи у заједничку акцију и прикупи средства за изградњу летње учионице, која би ученицима школе допринела да настава буде занимљивија и пријатнија, а самим тим школа би обезбедила боље услове за квалитетнију наставу и ваннаставне активности.

Позивамо све који су у могућности да помогну тако што ће послати СМС поруку 54 на 2407, као и уплатама на динарски и девизни рачун као и путем е-донирај, интернет плаћањем платним картицама из целог света.

Прималац: 2407

Текст поруке: 54

Цена СМС-а износи 200,00 динара. ПДВ се не наплаћује. У овом тренутку могућност слања СМС-а имају само корисници МТС и ТЕЛЕНОР мреже.

Динарски рачун: 160-487294-81

Девизни рачун: 00-540-0002389.5

IBAN:

RS3516005400002389595

ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ!

 


 
Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 

Архива

Home Вести Међународна сарадња
Међународна сарадња
Француско позориште

Школска секција Француско позориште Основне школе "Краљ Петар I" постоји од  2003. године. Секцију је основала Наташа Игњатовић, наставница француског језика, а од септембра 2007. године рад Француског позоришта наставља Александра Арсић, наставница француског језика, Ненад Јовановић, наставник музичке културе и Мирјана Раковић, наставница ликовне културе.

 

Позоришну трупу Les Bons vivants, тј. Весељаци чине ученици од V до VIII  разреда. Ученици су осам година у континуитету учествовали на Међународном фестивалу франкофоног основношколског позоришта у Новом Саду под називом Le français/Le théâtre en fête  у  организацији  Француског института.

 

Паралелно с тим, трупа сваке године за време Франкофоних дана пред публиком изводи представе у Дечијем центру Чаир у Нишу .

Импресије ученика, нагомилавање искуства, постигнућа и похвале  од стране организатора и учесника фестивала  јесу  добра референца и велики мотив за даље усавршавање. Треба нагласити да су ученици Основне школе Краљ Петар I једини основци из Ниша који учествују на фестивалима франкофоног позоришта у Србији и иностранству .

 

Чланови позоришне трупе Les Bons vivants од 2007. дo 2013. године: Милица Спасић, Ана Манић, Милош Каменов, Антонија Гечевић, Уна Антовић, Иван Рајковић, Никола Спасић, Бошко Златковић, Кристијан Јовић, Александра Станојевић, Јована Бековић, Лазар Павловић, Кристина Николић, Јелена Ђокић, Анђела Васић, Софија Поповић, Теодора Стојиљковић, Мара Николић, Милица Спасојевић , Бранкица Спасић, Даница Спасић, Анђела Ђорђевић, Ања Младеновић, Бранислав Ђорђевић, Вукашин Стаменковић, Никола  Лазаревић, Мила Пробојчевић, Мила Банковић, Михајло Цветковић, Јована Милосављевић, Јован Милосављевић, Катарина Јовановић, Кристина Јовановић, Тина Јоцић, Теодора Величковић, Наташа Николић, Милица Каменов, Софија Манојловић Стевић, Стефан Митровић, Лука Радивојевић, Наталија Глигић, Зорана Живковић, Урош Гајић, Нешко Митић, Лазар Мештеровић.

 

На Међународном фестивалу франкофоног основношколског позоришта у Будимпешти, који је одржан 31.3.2012. године у организацији Француске школе Gustave Eiffel, позоришна трупа освојила је награду за најбољу режију.

 

 

 
Сарадња са школом из Бугарске

У оквиру пројекта Прекограничне сарадње Општине Палилула са Општином Свога из предграђа Софије, организована је посета ученика и наставника Основне школе "Краљ Петар I" школи "Свети Иван Рилски".

 

У целодневном програму, који су организовали домаћини, учествовали су и ученици наше школе. Једна од активности  била je исписивање порука на асфалту.

 

Планира се посета наставника и ученика из Бугарске нашој школи, у циљу презентације бугарских образовних институција, њихових знања и резултата који се могу применити у нашој пракси.

 

 

 
Сарадња са школом из Румуније

Почетком школске 2009/2010. године нашу школу су посетили ученици Основне школе "Број 1" из места Novaci у Румунији. Током тродневног боравка посетили су матичну школу и издвојено одељење у Паси Пољани. За време боравка присуствовали су појединим часовима и приказали свој културно - уметнички програм. Ученици су са својим вршњацима посетили: Ћеле кулу, Медијану, Нишку Бању и центар града.

 

У периоду од 7. до 9. јуна 2010. године директор наше школе посетио је школу „Константин Савој” у месту Targu Jiu, као и школу "Број 1" у месту Novaci. У наредном периоду предвиђена је даља сарадња.

 

 

 
Сарадња са школом из Грчке

Међународна сарадња са школом из Грчке остварена је 2004. године. Том приликом наши наставници су посетили Пету основну школу у Драми. Искуства стечена праксом, образовно - васпитни рад, системи образовања, само су део разговора и размене наставника обеју школа. Боравећи у Драми (од 5. априла до 1. маја 2004. године), ученици наше школе, поред присуства настави, обишли су: хидроцентралу Тисаврос (на реци Нестос) која је друга по величини у Европи, Природњачки музеј, Археолошки музеј, као и град Филипи који се налази на путу према Кавали, где су могли да употпуне знања о Филипу II и Александру Македонском. Представници школе из Драме узвратили су посету нашој школи (2005.) и донели писма и поздраве ученика из Грчке.

 

 

 
Уметница Марија Дубин у посети нашој школи

Марија Дубин (Maria Dubin) је уметница која у последњих годину дана често долази у Ниш и на различитим јавним местима осликава морске коњиће. Морски коњић као главна инспирација уметнице послужио је као заштитни знак пројекта "Нови Ниш" у оквиру кога се уметница нашла у нашем граду.

Дана 12.12.2013. један морски коњић је насликан и на зидовима наше школе и тиме најављена наредна посета школи када би уметница требало да одржи предавање ђацима двојезичних одељења и свим осталим заинтересованим ученицима.

Више информација о уметници: http://www.mariadubin.com/

 

 

 
«ПочетакПретходна1234СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.