Вести и обавештења

Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 
Окружно екипно такмичење у шаху

Окружно екипно такмичење у шаху оджаће се 19.03.2017. године у нашој школи са почетком у 10 часова.

 

Потребно је доћи 15 минута раније и понети опрему (гарнитуре и сатове).


 

Архива

Home Вести Међународна сарадња
Међународна сарадња
Посета представника данске школе

У септембру нашу школу су посетили Peter Hansen и Hanne Larsen,  директор и заменица директора из данске Skørping Skole.

Приликом посете разаговарало се о будућој сарадњи  две школе. Гости су присуствовали часу посвећеном Дану европских језика,  где су имали прилику да сами узму учешће у раду са ученицима.

 

 
Донација француских ђака школи „Краљ Петар I“

Вредан дар наших пријатеља из Француске

И ове школске године настављена је сарадња наше школе са школом из Бегла у Француској. Као још један у низу доказа овог дивног  пријатељства Консеј Женерал департмана Жиронд (област Аквитанија у Француској) донирао је нашим ученицима књиге и методе за учење француског језика у вредности од 2000 еура. Школска библиотека обогаћена је са преко 70 нових наслова и скоро 200 одабраних књига.

Тим поводом одржана је и конференција за штампу којој су присуствовали почасни конзул Француске Саша Миљковић, председник општине Палилула Бобан Џунић, директор наше школе и наставница француског језика Александра Арсић, која је и координатор ове успешне сарадње.

-Дугорочни циљ те сарадње, јесте да се подрже размене, посете али и заједнички наступ ка европским фондовима. Са почасним козулом Француске у Нишу, господином Сашом Миљковићем разматрамо учешће општине Палилула у ЕУ пројектима и наставак сарадње са градовима у Француској- изјавио је том приликом председник Општине Палилула Бобан Џунић.

Даљу сарадњу најавила је и Александра Арсић, наставница француског језика у нашој школи . Наиме, већ крајем маја ће се у Бордоу одржати манифестација у оквиру конкурса за Европско грађанство. Представници наше школе, наше општине и читавог града, у централном програму биће ученица Вања Јоксимовић и наставница француског језика Александра Арсић.


 

 
Француско позориште - представа "Мали принц"

 

 

 
Програм посете

Програм посете ученика и наставника из Француске можете наћи у прилогу.

 
Француско - српска позоришна трупа

Детаље о овом виду сарадње можете пронаћи у прилогу.

 

 

 
«ПочетакПретходна123СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.