Вести и обавештења

Конкурс за избор лога и слогана пројекта Променимо навике

Драги ученици, у току је конкурс за избор лога и слогана пројекта Променимо навике чији је циљ да подстакне буђење еколошке свести код ученика, као и успостављање навика које су неопходне за стварање чистије радне и животне средине. Своје слогане можете предати својим наставницама српског језика, а идејно решење за лого можете предати наставницима ликовне културе до 9.11.2018. године. Неколико најбољих радова ући ће у ужи избор, а затим ћете моћи да гласате за рад који вам се највише допада. Још информација о пројекту Променимо навике можете пронаћи на сајту нашег пројекта https://promenimonavike.weebly.com/.

Oвај школски пројекат плод је учешћа наше школе у пројекту "Школе за 21. век" у организацији British Council-a и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.


 
Списак изабраних уџбеника за I и V разред за 2018-2019.год.

Списак изабраних уџбеника налази се у прилогу.


 
Акција изградње летње учионице

АКЦИЈА ИЗГРАДЊЕ ЛЕТЊЕ УЧИОНИЦЕ

Школа „Краљ Петар I“ се обратила Фондацији Буди срећан у жељи да се укључи у заједничку акцију и прикупи средства за изградњу летње учионице, која би ученицима школе допринела да настава буде занимљивија и пријатнија, а самим тим школа би обезбедила боље услове за квалитетнију наставу и ваннаставне активности.

Позивамо све који су у могућности да помогну тако што ће послати СМС поруку 54 на 2407, као и уплатама на динарски и девизни рачун као и путем е-донирај, интернет плаћањем платним картицама из целог света.

Прималац: 2407

Текст поруке: 54

Цена СМС-а износи 200,00 динара. ПДВ се не наплаћује. У овом тренутку могућност слања СМС-а имају само корисници МТС и ТЕЛЕНОР мреже.

Динарски рачун: 160-487294-81

Девизни рачун: 00-540-0002389.5

IBAN:

RS3516005400002389595

ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ!

 


 
Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 

Архива

Home Вести Међународна сарадња
Међународна сарадња
Посета из Немачке

Нашу школу су 24.5.2017. посетиле наставнице из Немачке и студенткиње Филолошког факултета у Београду. Посета је организована ради размене искустава наставника двеју земаља. Гошће су претходно биле у Београду и Суботици, где су посетиле две основне школе. У нашем граду гостовале су и у Гимназији “Стеван Сремац”.

Ученици одељења V2 имали су аутентичну прилику да примене своја знања немачког језика јер су гошће биле на часу код њих.

Наставнице из Немачке поклониле су нашој библиотеци неколико књига на немачком језику.

 

 

 
Божић у Немачкој

Ученици осмог разреда Марија Пејић и Вељко Петровић учествовали су у заједничкој представи четири основне школе и Гимназије "Стеван Сремац". Кроз песме немачких аутора они су представили божићне обичаје у Немачкој. Подршку нашим ученицима пружили су другари из школе који су присуствовали приредби, као и заменица директора Сузана Васић. Међу учесницима из гимназије било је и неколико бивших ученика наше школе. Координатор читавог догађаја била је лекторка Катарина Нигемајер.

 

 

 
Посета представника данске школе

У септембру нашу школу су посетили Peter Hansen и Hanne Larsen,  директор и заменица директора из данске Skørping Skole.

Приликом посете разаговарало се о будућој сарадњи  две школе. Гости су присуствовали часу посвећеном Дану европских језика,  где су имали прилику да сами узму учешће у раду са ученицима.

 

 
Донација француских ђака школи „Краљ Петар I“

Вредан дар наших пријатеља из Француске

И ове школске године настављена је сарадња наше школе са школом из Бегла у Француској. Као још један у низу доказа овог дивног  пријатељства Консеј Женерал департмана Жиронд (област Аквитанија у Француској) донирао је нашим ученицима књиге и методе за учење француског језика у вредности од 2000 еура. Школска библиотека обогаћена је са преко 70 нових наслова и скоро 200 одабраних књига.

Тим поводом одржана је и конференција за штампу којој су присуствовали почасни конзул Француске Саша Миљковић, председник општине Палилула Бобан Џунић, директор наше школе и наставница француског језика Александра Арсић, која је и координатор ове успешне сарадње.

-Дугорочни циљ те сарадње, јесте да се подрже размене, посете али и заједнички наступ ка европским фондовима. Са почасним козулом Француске у Нишу, господином Сашом Миљковићем разматрамо учешће општине Палилула у ЕУ пројектима и наставак сарадње са градовима у Француској- изјавио је том приликом председник Општине Палилула Бобан Џунић.

Даљу сарадњу најавила је и Александра Арсић, наставница француског језика у нашој школи . Наиме, већ крајем маја ће се у Бордоу одржати манифестација у оквиру конкурса за Европско грађанство. Представници наше школе, наше општине и читавог града, у централном програму биће ученица Вања Јоксимовић и наставница француског језика Александра Арсић.


 

 
Стручна пракса француских студената у нашој школи

ОШ ''Краљ Петар I'' је са Високом школом за професорат и образовање из Бордоа спровела пилот пројекат стручне праксе њихових студената. Ана Ероби и Марина Шасерио биле су на стручној пракси од 20. до 22. јануара 2015. године у пратњи професора Франка Тангија. Они су провели три дана са ученицима 5. и 7. разреда и са Александром Арсић, наставницом француског језика.

Ток стручне праксе, пропратиле су Клер Бертолуси, директорка Француског института у Нишу и Клер Бије, координаторка за двојезичну наставу при Француском институту у Београду.

Активност представља капитализацију досадашње сарадње школе ''Краљ Петар И'' са партнерима из француског Жиронда у области Аквитанија.

Фотографије снимљене за време посете француских студенткиња погледајте у школском часопису "Краљвић".

 
«ПочетакПретходна1234СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL