Вести и обавештења

Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 
Окружно екипно такмичење у шаху

Окружно екипно такмичење у шаху оджаће се 19.03.2017. године у нашој школи са почетком у 10 часова.

 

Потребно је доћи 15 минута раније и понети опрему (гарнитуре и сатове).


 

Архива

Home Ученици Информације
Активности
Дебатни клуб

Први видљиви резултати рада Дебатног клуба, школског пројекта и пројекта учитељице Сузане Миљковић.

Будући TED говорник, ученица седмог разреда - билингвалног одељења - наше школе, Дуња Милосављевић.


 
Новoгодишња радионица

У петак 16.12. у нашој школи је одржана радионица ученика млађих разреда и ученика Школе за основно и средње образовање "14. октобар". Ученици су заједно са њиховим родитељима и учитељицама Анкицом Ристић, Горданом Јовановић и Тамаром Стојановић правили новогодишње украсе и дружили се са ученицима из школе 14. октобар.


 
У сусрет новогодишњим празницима

Ученици првог и другог разреда са радошћу су, уз помоћ своје учитељице Анкице, украшавали просторију продуженог боравка и припремали се за дочек Нове године.

 

 
Светски дан толеранције

Чланови ученичког парламента Светски дан толеранције (16. децембар) и Светски дан детета (20 новембар) обележили су изложбом радова који су настали на часу одељењске заједнице посвећеном толеранцији.

 
"Еко школе у Србији"

На састанку Екошкослких координатора одржаном у Параћину 10.11.2016. године наша школа је добила потврду о укључивању у међународни пројекат "Еко школе у Србији". Школе које су биле успешне у спровођењу овог пројекта добиле су Зелену заставу, а њој се надамо и ми наредне године.


 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.