Вести и обавештења

Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 

Архива

Home Ученици Информације
Активности
"Еко школе у Србији"

На састанку Екошкослких координатора одржаном у Параћину 10.11.2016. године наша школа је добила потврду о укључивању у међународни пројекат "Еко школе у Србији". Школе које су биле успешне у спровођењу овог пројекта добиле су Зелену заставу, а њој се надамо и ми наредне године.


 
''У сусрет Међународном дану превенције злостављања и занемаривања деце''

 

У сусрет Међународном дану превенције злостављања и занемаривања деце, који се обележава 19.новембра, Градска општина Палилула, под покровитељством Града Ниша, у сарадњи са организацијама и надлежним установама, организовала је ТРИБИНУ - «Заштита деце од злостављања, занемаривања и свих облика искоришћавања» у Нишком културном центру.

Чланови ученичког парламента наше школе су са великом пажњом  пратили пратили трибину. Схватили су колико је важно спречити злостављање и занемаривање деце, а своја искуства са трибине  ће пренети својим друговима из школе на часовима одељењске заједнице.

Закључак је да насиље не треба решавати насиљем и да велики број жртава насиља и сами постану агресори.

 

 

 
Математички квиз оштроумности 2016

 

 

Екипа математичара наше школе у сатаву :

Исидора Гавриловић, осми разред

Сања Станковић, седми разред

Сара Милосављевић, шести разред и

Даница Даниловић, четврти разред

учествовала је у математичком квизу оштроумности који организује Друштво математичара "Архимедес" из Београда.

Такмичило се шест школа, осим наше биле су ту и екипе школа ОШ " Свети Сава ", - домаћин, ОШ "Цар Константин".  ОШ" Иван Горан Ковачић" -Нишка Бања, ОШ" Топлички хероји" -Пејковац и ОШ" Десанка Максимовић - Чокот.

 

Екипа наше школе била је убедљиво најбоља и остварила пласман за финално такмичење, које ће бити одржано у Београду.

 

 
Дан мола 2016

Дан мола је обележен гостовањем ученика и професора прехрамбено техничке школе ...при томе су уз пригодну презентацију коју су представили ученици средње школе наши ученици изводили огледе по избору уз њихову помоћ.

 

 
ПОСЕТА ПОЗОРИШНОЈ ПРЕДСТАВИ

НАДЕЖДА ПЕТРОВИЋ – АУТОПОРТРЕТ У МНОЖИНИ

ПОД СЛОГАНОМ

ПОЗОРИШТЕ ЈЕ СЛИКА КОЈА ПОСТАВЉА ПИТАЊА

Поводом Дечије недеље Ученички парламент Школе организовао је за ученике седмог и осмог разреда и наставнике Школе одлазак на позоришну представу која говори о лику и делу велике сликарке Надежде Петровић. Гледање ове представе  значајно у едукативаном  смислу, пружило је ученицима и наставницима и поетско-естетички доживљај и отворило многа питања о којима би ваљало промислити: значај традиције која није прошлост већ континуитет, положај уметника у друштву, уметност као снага...  Ученици и наставници провели су  предивно вече у нишком Народном позоришту из кога су изашли замишљени и зачуђени, али и одушевљени и испуњени.


 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.