Вести и обавештења

Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 

Архива

Home Ученици Информације
Активности
Коритњак, обронак Суве планине

У сарадњи са истраживачком станицом Јелашница, ученици V и VI разреда са наставницима биологије, географије и физичког васпитања су 7. маја 2017. године били на излету. Том приликом су обишли Коритњак, обронак Суве планине.

 
Избор модела за ђачке униформе у ОШ "Краљ Петар I"

Школски тим за увођење ђачких униформи у школи је вредно радио. Спроведена је анкета у школи, родитељи и наставници су се изјаснили да су за увођење ђачких униформи у нашој школи. Резултати анкете саопштени су на Наставничком већу и Савету родитеља. За помоћ у осмишљавању идејног решења ђачких униформи обратили смо се средњој Уметничкој школи из Ниша. Наша школа је расписала наградни конкурс. Конкурсу се одазвао велики број ученика средње уметничке школе. Конкурс је трајао месец дана. Након завршеног конкурса, тим се поново састао. Тим за одабир најбољег идејног решења чиниле су маме из Савета родитеља: Тања Мићић, Ирена Илковски, Марина Петровић, а остатак тима Нина Николић, наставница енглеског језика и помоћница директора у Паси Пољани, Марија Митић, учитељица, Анита Спасић, педагог и колегинице из Уметничке школе Лара Петровић (Текстилни смер: Обликовање одевања, Историја костима) и Јелица Ашанин (Текстилни смер: Обликовање текстила, Ткање, Преплетаји тканина). Око одабира најбољег идејног решења консултовали смо и наше представнице Ученичког парламента Дуњу Стојковић и Милицу Дисић. Три најбоља идејна решења награђена су симболичним наградама, а представницама Уметничке школе из Ниша и директорици Оливери Мићуновић Влајковић уручене су монографије наше школе.

Следећи корак који је у току је израда примера ђачких униформи које ће бити представљене ученивима, родитељима и наставницима, а затим ће анкета бити поновљена где ће се ученици,наставници и родитељи коначно изјаснити да ли су за увоћење ђачких униформи.

 
„ Мали сајам ВЕЛИКИХ НАУКА“

У издвојеном одељењу школе „ Краљ Петар I“, 26. 04. 2017 године одржан је сајам науке под називом „ мали сајам ВЕЛИКИХ НАУКА“.

 

Наставници хемије, математике, физике и биологије су у сарадњи са ђацима осмислили низ креативних експеримената и интерактивних радионица које  на сликовит начин показују лепоту природних наука.

Научили смо да направимо лаву у тегли, издвојимо хлорофил из листова,  из које земље потиче Судоку, како да што брже склопимо Рубикову коцку...

У интересантним и поучним огледима могли су да уживају ђаци свих узраста као и наши гости, издвојеног одељења школе „Вук Караџић“ из Житковца, са којима имамо дугогодишњу сарадњу.

Делић атмосфере са сајма, погледајте у галерији.

 

 
„Будућност“ стигла у школу „Краљ Петар I“

Од укупно 250 радова, како од стране основних школа тако и високошколских установа које су се пријавиле на Међународни конкурс “Ultimaker education challenge” за најбоље идејно решење-наставно средство, ОШ “Краљ Петар I” из Ниша једна је од укупно пет награђених школа у читавом региону.  На конкурсу су награђене свега две школе из Србије од којих једна нишка, а као награду они су добили 3D штампач.

Извор: Нишке вести

 

 

Извор: Zona Plus


 
Ускршње радионице продуженог боравка

Радионици присуствовали родитељи и ученици 1 и 2 разреда продуженог боравка. Радове смо продавали на Ускршњој продајној изложби.

 

 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.