Вести и обавештења

Гласање за лого и слоган пројекта Променимо навике

Драги ученици, у току је гласање ученика за лого и слоган пројекта Променимо навике чији је циљ да подстакне буђење еколошке свести код ученика, као и успостављање навика које су неопходне за стварање чистије радне и животне средине. Гласање је на сајту нашег пројекта https://promenimonavike.weebly.com/.

Oвај школски пројекат плод је учешћа наше школе у пројекту "Школе за 21. век" у организацији British Council-a и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.


 
Списак изабраних уџбеника за I и V разред за 2018-2019.год.

Списак изабраних уџбеника налази се у прилогу.


 
Акција изградње летње учионице

АКЦИЈА ИЗГРАДЊЕ ЛЕТЊЕ УЧИОНИЦЕ

Школа „Краљ Петар I“ се обратила Фондацији Буди срећан у жељи да се укључи у заједничку акцију и прикупи средства за изградњу летње учионице, која би ученицима школе допринела да настава буде занимљивија и пријатнија, а самим тим школа би обезбедила боље услове за квалитетнију наставу и ваннаставне активности.

Позивамо све који су у могућности да помогну тако што ће послати СМС поруку 54 на 2407, као и уплатама на динарски и девизни рачун као и путем е-донирај, интернет плаћањем платним картицама из целог света.

Прималац: 2407

Текст поруке: 54

Цена СМС-а износи 200,00 динара. ПДВ се не наплаћује. У овом тренутку могућност слања СМС-а имају само корисници МТС и ТЕЛЕНОР мреже.

Динарски рачун: 160-487294-81

Девизни рачун: 00-540-0002389.5

IBAN:

RS3516005400002389595

ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ!

 


 
Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 

Архива

Home Ученици Информације
Активности
Дружење у природи и обилазак

У суботу 22.03.2014. године, ђаци основне школе "Краљ Петар I" имали су прилику да се у природи друже са ђацима основне школе "Ћеле Кула". У сарадњи са истраживачким центром Јелашница, организован је излет образовног карактера.

Деца су у пратњи предметних наставника Зорице Ђурић, Милице Пљевачић и два стручна водича имала прилику да обиђу село Просек, Јеласничку клисуру, цркву Св.Николе и манастир Св.Богородице. Током пешачке туре кроз природу ђаци су сакупљали примерке биља за хербарску збирку, учили о лековитим својствима одређених биљних врста, фотографисали, а читав доживљај заокружио је диван сунчани дан.

 

 

 
Млади амбасадори културе

У понедељак, 3. фебруара 2014. године, удружење "Млади амбасадори" промовисали су нове младе амбасадоре културе у Народном позоришту у Нишу.

Међу 200 младих амбасадора основних и средњих школа и факултета, ту част да буду део великог тима имају четири ученице основне школе "Краљ Петар I": Исидора Гавриловић, Теодора Величковић, Катарина Радомировић и Мара Николић.

 

Више информација о свечаној церемонији промоције МЛАДИХ АМБАСАДОРА КУЛТУРЕ и нашим ученицама можете пронаћи у прилогу.

 

 

 
Извештај са седмог Фестивала науке у Београду

Да наука може бити лака као игра, лепа као уметност, узбудљива као експеримент  и забавна као као шоу, доказао је, по седми пут, Фестивал науке у Београду организован под слоганом "Суперхероји науке".

Био је то највећи регионални фестивал са јасним циљем - да представи, објасни, промивише науку подједнако јасно свима, без обзира на године и образовање. Стални експерименти, интерактивне поставке, научни шоу-програми, зона за "експеритинејџере", паметне играонице, дебате и интервјуи, као и део фестивала који спаја науку, технологију и уметност. Фестивал под овогодишњим називом "Суперхероји науке" одржан је на четири локације - бивша Робна кућа «Клуз», Студенски културни центар, Галерија Народне банке Србије и бивши «Еуросалон», у трајању од 5. до 8. децебра 2013. године.

Као и сваке године, и ове године ученици шестог, седмог и осмог разреда Основе школе "Краљ Петар I" посетили су Фестивал науке у Беогаду у пратњи својих наставника.

Ученици су били у прилици да виде планетаријум, присуствују предавању о води и молекулима француског научника и разгледали и учествовали у многобројним поставкама у вези са хемијом, биологијом, физиком и другим наукама...

У Народној банци Србије уживали смо у планетаријуму и мини научном биоскопу, где смо могли видети разне филмове о галаксији.

У СКЦ-у смо упознали невероватног Фабиана из Француске. Фабиан је изводио мноштво интересантних експеримената који су запањили публику. Од њега смо много тога сазнали: како људи могу да трче по води, како да запалимо ватру на рукама, а да  руке не изгоре итд.

На крају смо, у згради бивше Робне куће "Клуз" посетили многе интересантне штандове на којима су били млади промотери. Они су објашњавали заинтересованој публици разне ствари о унутрашњој грађи животиња, неке занимљивости о природи итд. Штандови су се налазили на 4 спрата.

По завршетку фестивала кренули смо за Ниш и са радошћу ишчекујемо нови празник науке.

 

Аутори текста: Јања Крстић, Јана Станковић, Катарина Радомировић, Марија Милкић, Емилија Глигоријевић и  Јана Милошевић

 
Изложба подводних фотографија

Ученици 7. и 8. разреда истуреног одељења у Паси Пољани су дана 14.12.2013. били гости ронилачког клуба "NAISSUS DIVING", на базену "Чаир". Том приликом си присуствовали подводној изложби фотографија флоре и фауне јадранског мора. Сваки од ученика је имао прилику да се уз помоћ инструктора опроба у роњењу.

 

Посету ронилачком клубу организовали су наставници географије и билогије: Бојана Митрићески и Милица Пљевачић.

 

 

 
Посета Симфонијском оркестру

У понедељак,  02.12.2013. године,  у времену од  13.30  до  14.30  ученици  VIII, а 13.12.2013. oд 12.30  до 13.30  ученици  од  V  до VII  разреда, присуствовали су ”Педагошком часу” Симфонијског оркестрa у Нишу. Ученици су са великом пажњом пратили обраћања диригента и са уживањем слушали одломке популарних композиција, које су за њих извели чланови Симфонијског оркестра. Својим примереним и културним понашањем оправдали су очекивања наставника и показали висок степен разумевања изведених дела.

Ова активност заинтересовала је и наставнике школе, који су својим присуством допринели бољој организацији ових активности.

Посету Симфонијском оркестру организовали су и спровели наставници музичке културе: Јовановић Ненад  и Душица Манојловић.

 

 

 
«ПочетакПретходна31323334353637СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.