Вести и обавештења

Списак изабраних уџбеника за I и V разред за 2018-2019.год.

Списак изабраних уџбеника налази се у прилогу.


 
Акција изградње летње учионице

АКЦИЈА ИЗГРАДЊЕ ЛЕТЊЕ УЧИОНИЦЕ

Школа „Краљ Петар I“ се обратила Фондацији Буди срећан у жељи да се укључи у заједничку акцију и прикупи средства за изградњу летње учионице, која би ученицима школе допринела да настава буде занимљивија и пријатнија, а самим тим школа би обезбедила боље услове за квалитетнију наставу и ваннаставне активности.

Позивамо све који су у могућности да помогну тако што ће послати СМС поруку 54 на 2407, као и уплатама на динарски и девизни рачун као и путем е-донирај, интернет плаћањем платним картицама из целог света.

Прималац: 2407

Текст поруке: 54

Цена СМС-а износи 200,00 динара. ПДВ се не наплаћује. У овом тренутку могућност слања СМС-а имају само корисници МТС и ТЕЛЕНОР мреже.

Динарски рачун: 160-487294-81

Девизни рачун: 00-540-0002389.5

IBAN:

RS3516005400002389595

ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ!

 


 
Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 

Архива

Home Ученици Информације
Активности
Ученици ОШ ”Краљ Петар I” на Сајму здравља

Ученици који похађају додатну наставу из биологије посетили су Сајам здравља. На овом сајму су имали прилике да виде неке апарате из различитих области медицине. Прегледао их је педијатар и могли су да се информишу и добију одговоре на питања о пубертету и проблемима везаним за период одрастања (заштита репродуктивног и менталног здравља). Највише интеросовања су показали за апарат који одређује интолеранцију на храну.

 

 

 
Прослава Дана школе

Основна школа "Краљ Петар I" обележила је Дан школе и значајан јубилеј, 80 година рада. Прослава Дана школе обухватила је низ активности које су се одвијале у школи и ван ње. Завршна манифестација - Свечана академија одржана је у Дому војске 02.06.2013.

 

Поводом овог јубилеја урађена је монографија и снимљен филм о Школи.

 

 

Да бисте погледали неке одржане активности кликните на слику.

 

 

На свечаној седници Наставничког већа одржаној 31.05.2013. год.  награђени су најбољи ученици за ову школску годину.

 

 
Aктивности поводом обележавања Дана школе

ОШ "Краљ Петар I" ове годи слави 80 година постојања. Поводом обележавања овог значајног љубилеја, планиран је низ активности, током маја, како у матичној школи и издвојеној школи у Паси Пољани, тако и ван њих, на  разним  местима у граду, које реализују ученици и запослени школе. Центална прослава је заказана за недељу, 02.06.2013. год. у сали Дома војске.

 

Активности поводом обележавања Дана школе су можете погледати у прилогу.

 

 
Набавка мајица са обележјима школе

Ове године школа слави значајан љубилеј -  80 година постојања. У оквиру прославе Дана школе замишљен је пригодан програм који ће се реализовати  на више значајних локација у граду. Пројекат прославе обухвата ученике од предшколског узраста па до осмог разреда.

 

Пожељно је да сви ученици  имају мајице са обележјем Школе (приказане на сликама доле) које ће носити на прослави како би представљање било ефектније и како би се разликовали од посматрача.

 

 

Како у прослави учествују ђаци од предшколског узраста па до осмог разреда набављене су мајице црвене боје за девојчице и плаве за дечаке, у свим величинама.

 

Извршена је прва набавка у свим одељењима код разредних старешина, а могуће је да се за ученике који то нису учинили, у наредном периоду изврши накнадна  набавка.

 

 
Новогодишње украшавање

Новогодишње украшавање школе

децембар 2013.

 

 
«ПочетакПретходна31323334СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.