Вести и обавештења

Гласање за лого и слоган пројекта Променимо навике

Драги ученици, у току је гласање ученика за лого и слоган пројекта Променимо навике чији је циљ да подстакне буђење еколошке свести код ученика, као и успостављање навика које су неопходне за стварање чистије радне и животне средине. Гласање је на сајту нашег пројекта https://promenimonavike.weebly.com/.

Oвај школски пројекат плод је учешћа наше школе у пројекту "Школе за 21. век" у организацији British Council-a и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.


 
Списак изабраних уџбеника за I и V разред за 2018-2019.год.

Списак изабраних уџбеника налази се у прилогу.


 
Акција изградње летње учионице

АКЦИЈА ИЗГРАДЊЕ ЛЕТЊЕ УЧИОНИЦЕ

Школа „Краљ Петар I“ се обратила Фондацији Буди срећан у жељи да се укључи у заједничку акцију и прикупи средства за изградњу летње учионице, која би ученицима школе допринела да настава буде занимљивија и пријатнија, а самим тим школа би обезбедила боље услове за квалитетнију наставу и ваннаставне активности.

Позивамо све који су у могућности да помогну тако што ће послати СМС поруку 54 на 2407, као и уплатама на динарски и девизни рачун као и путем е-донирај, интернет плаћањем платним картицама из целог света.

Прималац: 2407

Текст поруке: 54

Цена СМС-а износи 200,00 динара. ПДВ се не наплаћује. У овом тренутку могућност слања СМС-а имају само корисници МТС и ТЕЛЕНОР мреже.

Динарски рачун: 160-487294-81

Девизни рачун: 00-540-0002389.5

IBAN:

RS3516005400002389595

ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ!

 


 
Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 

Архива

Home Ученици Информације
Активности
Отворена врата школе

ПОНЕДЕЉАК 29.9.2014. ГОДИНЕ

ОТВОРЕНА ВРАТА ШКОЛЕ

ЗА РОДИТЕЉЕ КОЈИ ЖЕЛЕ ДА ПРИСУСТВУЈУ НАСТАВНОМ ПРОЦЕСУ

 
Истраживачко путовање у Београд

Ученици наше школе били су на истраживачком путовању. Више детаља о самом истраживању погледајте у школском часопису "Краљевић".

 

 
Тродневни тренинг у Сокобањи

Друштво за развој деце и младих - Отворени клуб из Ниша, организовао је тродневни тренинг "Партиципација и активизам деце – конституисање Савета деце МОДС-а" у периоду 22 - 25. маја 2014. године у хотелу "Здрављак" у Сокобањи.

 

Oвом тренингу присуствoвале су и две ученице наше школе, Јана Станковић и Емилија Глигоријевић. Њихова искуства и мишљења су сјајна. Веома су задовољне због присуства на овом тренингу, и кажу да су од тренинга добиле више него што су очекивале.

 

Више детаља o овом тренингу прочитајте у школском часопису "Краљевић".

 


 
Хуманитарна помоћ

Ученици наше школе учествовали су у хуманитарној акцији прикупљања неопходних средстава за помоћ угроженом становништву. Прикупљена средства је преузео Црвени крст.

 

 
Читамо - па шта?

У четвртак, 8. маја, у нашој школи уприличен је књижевни час који је окупио љубитеље лепих мисли и писане речи двеју градских нишких школа. Овај скуп, под називом Читамо - па шта?, организован је са идејом да се промовише читање и самостално стваралаштво ђака.

Гости наше школе били су ученици ОШ "Учитељ Таса", а вршњаке двеју школа спојила је љубав према књизи и читању. Иако је време славља и слава, окупљени ученици и њихови наставници нису се гостили уобичајеним српским менијем, али су дали све од себе да са овог сусрета оду расположени и задовољни као после сваког традиционалног српског окупљања.

Основна идеја била је да се ученици двеју школа упознају, друже, а поред тога поделе једни са другима страст која им је заједничка и да уживају у по којој лепо написаној мисли - било општепознатој, класичној, доказано уметничкој; било некој својој, почетничкој, неспретно изнедреној, пионирској, али за све окупљене подједнако вредној и битној.

Кроз ово пријатно поподне ученике су водиле Миона и Ања, представнице двеју школа, а свака од њих представила је учесницима и публици своје школске другове. Колаж успешних писмених задатака, награђених радова и песама самих ученика, али и одабраних лепих мисли и стихова наше и светске књижевности, испунио је и обогатио ово обично мајско поподне и учинио га вредним памћења за све присутне.

 

 

 
«ПочетакПретходна31323334353637СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.