Вести и обавештења

Списак изабраних уџбеника за I и V разред за 2018-2019.год.

Списак изабраних уџбеника налази се у прилогу.


 
Акција изградње летње учионице

АКЦИЈА ИЗГРАДЊЕ ЛЕТЊЕ УЧИОНИЦЕ

Школа „Краљ Петар I“ се обратила Фондацији Буди срећан у жељи да се укључи у заједничку акцију и прикупи средства за изградњу летње учионице, која би ученицима школе допринела да настава буде занимљивија и пријатнија, а самим тим школа би обезбедила боље услове за квалитетнију наставу и ваннаставне активности.

Позивамо све који су у могућности да помогну тако што ће послати СМС поруку 54 на 2407, као и уплатама на динарски и девизни рачун као и путем е-донирај, интернет плаћањем платним картицама из целог света.

Прималац: 2407

Текст поруке: 54

Цена СМС-а износи 200,00 динара. ПДВ се не наплаћује. У овом тренутку могућност слања СМС-а имају само корисници МТС и ТЕЛЕНОР мреже.

Динарски рачун: 160-487294-81

Девизни рачун: 00-540-0002389.5

IBAN:

RS3516005400002389595

ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ!

 


 
Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 

Архива

Home Ученици Информације
Активности
Отворени сервис образовања

ОТВОРЕНИ СЕРВИС ОБРАЗОВАЊА је први електронски портал са БЕСПЛАТНИМ предавањима за ученике основних школа.

Пратите нас на www.oso.rs и путем Фејсбука на: https://www.facebook.com/otvoreni.servis.obrazovanja.

Све ваше коментаре и предлоге можете нам упутити на: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .

 

 
Дечија недеља

7-13. октобар 2013. године

 

Прва недеља октобра је већ традиционално у целом свету посвећена деци и обележава се као Дечија недеља.

 

Ове године Дечија недеља, која ће бити обележена од 7. до 13. октобра, посебну пажњу посвећује доприносу стварања позитивне климе за рађање и пружање подршке одговорном родитељству. Зато је мото овогодишње Дечије недеље: "Слушајте, мама и тата, желим сестру или брата".

 

Наша школа је и ове године низом пригодних активности обележила Дечију недељу. Током ове недеље, на једном месту били су обједињени спорт, култура, музика и друге дечије активности.

 

За наше најмлађе, предшколце, организована је у просторијама школске библиотеке радионица "Читалачки кутак". Била је то њихова прва посета школској библиотеци, током које су се наши будући ђаци упознали са начином и сврхом функционисања библиотека, њеном улогом у животу сваког ђака, као и са основним правилима понашања у њој. Имали су прилику да се прелистају неке од књига намењених њиховом узрасту, размене искуства о причама и књигама које воле, али и чују неке нове приче. Наиме, том приликом прочитана им је једна од најлепших поема наше дечије књижњвности – "Јежева кућица" Бранка Ћопића. Након разговора о ћудљивом Јежурки Јежићу, деца су илустровала најупечатљивије тренутке и сусрете из приче о овом бодљикавом јунаку.

 

 

 
Гостовање на РТС-у

Након гостовања на Нишкој телевизији ученици наше школе и њихова наставница били су гости и на РТС-у у емисији "Ово је Србија".

 

 
Дан у природи

Ученици одељења VI 3 су са наставницом биологије и у сарадњи са "Истраживачком станицом Јелашница" били на излету до Јелашничке клисуре. Том приликом су обишли манастир у Сићеву и обавили теренски рад сакупљања лековитог биља. Угостила их је породица Џунић чија је башта 2000-те године проглашена за најлепшу башту у Србији.

 

 

 
Гостовање на Нишкој телевизији

По повратку из Француске, наставница Александра Арсић и ученице ОШ "Краљ Петар I" гостовале су на Нишкој телевизији. Изнеле су своје утиске о посећеним знаменитостима Бордоа, припреми заједничке представе, гостопримству француских ученика. Више о томе можете погледати на линку.

 

 

 
«ПочетакПретходна31323334СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.