Вести и обавештења

Списак изабраних уџбеника за I и V разред за 2018-2019.год.

Списак изабраних уџбеника налази се у прилогу.


 
Акција изградње летње учионице

АКЦИЈА ИЗГРАДЊЕ ЛЕТЊЕ УЧИОНИЦЕ

Школа „Краљ Петар I“ се обратила Фондацији Буди срећан у жељи да се укључи у заједничку акцију и прикупи средства за изградњу летње учионице, која би ученицима школе допринела да настава буде занимљивија и пријатнија, а самим тим школа би обезбедила боље услове за квалитетнију наставу и ваннаставне активности.

Позивамо све који су у могућности да помогну тако што ће послати СМС поруку 54 на 2407, као и уплатама на динарски и девизни рачун као и путем е-донирај, интернет плаћањем платним картицама из целог света.

Прималац: 2407

Текст поруке: 54

Цена СМС-а износи 200,00 динара. ПДВ се не наплаћује. У овом тренутку могућност слања СМС-а имају само корисници МТС и ТЕЛЕНОР мреже.

Динарски рачун: 160-487294-81

Девизни рачун: 00-540-0002389.5

IBAN:

RS3516005400002389595

ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ!

 


 
Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 

Архива

Home Вести Огледни и угледни часови
Огледни и угледни часови
Школски час посвећен Бранку Ћопићу

 

 

Ове године обележава се 100 година од рођења и 30 година од смрти нашег великог дечјег писца Бранка Ћопића.

 

У знак сећања на овог књижевног великана ученици наше школе припремили су школски час посвећен његовом животу и делу. Књижевни школски час одржан је у среду, 30.4.2014. За ову прилику су из његовог богатог књижевног опуса изабрана она дела која су генерацијама уназад део редовне школске лектире и која су обогатила детињство свих нас.

 

У програму су учествовали ученици млађих и старијих разреда који су презентацијом о животу и делу Бранка Ћопића, рецитовањем, глумом или читањем одломака његових најпознатијих дела, покушали да подсете публику на неке већ познате садржаје и заинтересују их за читање нових. Окупљени ђаци уживали су у стиховима свима познате дечје песме Болесник на три спрата, учили се љубави према дому од једног јежа (Јежева кућица), бодрили дечака у лову на  Месец (Поход на Мјесец) и поистоветили се са проблемима и жељама Јованчетове дружине (Орлови рано лете).

 

Следећи састанак са малим љубитељима књижевности заказан је ускоро, неким новим поводом, са неком новом темом, али у нади да ће дружење протећи исто овако успешно и пријатно.

 


 
Огледни час "Загађење воде и ваздуха"

Тема огледног часа који је изведен са ученицима другог и осмог разреда је "Загађење воде и ваздуха". Примењен је интегративни приступ настави: ученици осмог разреда су били предавачи и учесници у раду група ђака другог разреда.

 

Координатори су наставница хемије Слађана Јовић и учитељица Дијана Јовановић.

 

 
Огледни час "Обичаји код Рома"

Огледни час одржан на тему "Обичаји код Рома" који је реализован са ученицима ромске националности и педагошким асистентом.

 

 
Јавни час физичког васпитања

 

 

Јавни час физичког васпитања је најмасовнији симултани догађај у којем учествују ђаци и наставници широм Србије из свих већих градова: Београда, Новог Сада, Крагујевца, Ниша... У овој акцији, коју је подржало Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Савез за школски спорт Србије, учествовала је и наша школа. Ова акција је део едукативне кампање под називом "Пронађи меру", чији је циљ да информише и едукује што већи број младих људи о правилним и избалансираним животним навикама. Такође један од циљева јавног часа је да се скрене пажња јавности и медија на важност физичке активности, посебно код деце у Србији.

 

 

 

Ученици нижих разреда, заједно са својим учитељима су дана 11.10.2012. тачно у подне, у школском дворишту, присуствовали јавном часу физичког васпитања који је одржан од стране наставника физичког васпитања Игора Ђорђевића. Овој манифестацији се одазвало око 300 ученика нижих разреда. Час је протекао весело и динамично уз пратњу музике.

 

 

Надамо се да смо овом манифестацијом послати поруку свим младима широм Србије, да подрже здраве начине живота и да учествују наредне године.

 

 
«ПочетакПретходна12345СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.