Вести и обавештења

Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 

Архива

Home Вести Огледни и угледни часови
Огледни и угледни часови
Угледни час наставника Мирјане Митић

Угледни час математике наставника Мирјане Митић са темом централни и периферијски угао круга одржан је 17.4.2015. год. у одељењу VII 6. На часу је коришћен сајт наставника, платформа http://ezbirka.math.rs/, Геогебра, ММ презентација, као и програм за управљање дигиталном учионицом Nеt Support School. 

Припрема  за  час је  у прилогу.

 
Јавни час физичког и Игре без граница

У оквиру Дечје недеље 9.10.2014. године одржане су  Игре без граница у форми јавног часа физичког васпитања на теренима истуреног одељења школе у Паси Пољани. Учествовали су предшколци и ученици од 1. до 4. разреда. Радили смо вежбе, играли се и такмичили.

 

 
Јавни час физичког васпитања

Поводом прославе Дечје недеље 09.10.2014. године одржан је Јавни час физичког васпитања у дворишту наше школе. Учествовали су сви ученици наше школе а програм је водила наставница физичког васпитања Јелена Ђорђевић. Радили смо вежбе, певали, играли и било је веома интересантно.


 
Јавни час

У среду 17. септембра 2014. одржан је јавни час Хемије као увод у манифестацију ”Ноћ истраживача” која ће се одржати следећег петка у центру Ниша. Часу су присуствовали ученици четвртог и седмог разреда наше школе, а час су водили ученици гимназије “Светозар Марковић”. Приказали су неке од огледа који ће посетиоци имати прилике поново да виде током "Ноћи истраживача" .

 

 
Школски час посвећен Бранку Ћопићу

 

 

Ове године обележава се 100 година од рођења и 30 година од смрти нашег великог дечјег писца Бранка Ћопића.

 

У знак сећања на овог књижевног великана ученици наше школе припремили су школски час посвећен његовом животу и делу. Књижевни школски час одржан је у среду, 30.4.2014. За ову прилику су из његовог богатог књижевног опуса изабрана она дела која су генерацијама уназад део редовне школске лектире и која су обогатила детињство свих нас.

 

У програму су учествовали ученици млађих и старијих разреда који су презентацијом о животу и делу Бранка Ћопића, рецитовањем, глумом или читањем одломака његових најпознатијих дела, покушали да подсете публику на неке већ познате садржаје и заинтересују их за читање нових. Окупљени ђаци уживали су у стиховима свима познате дечје песме Болесник на три спрата, учили се љубави према дому од једног јежа (Јежева кућица), бодрили дечака у лову на  Месец (Поход на Мјесец) и поистоветили се са проблемима и жељама Јованчетове дружине (Орлови рано лете).

 

Следећи састанак са малим љубитељима књижевности заказан је ускоро, неким новим поводом, са неком новом темом, али у нади да ће дружење протећи исто овако успешно и пријатно.

 


 
«ПочетакПретходна12345СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.