Вести и обавештења

Гласање за лого и слоган пројекта Променимо навике

Драги ученици, у току је гласање ученика за лого и слоган пројекта Променимо навике чији је циљ да подстакне буђење еколошке свести код ученика, као и успостављање навика које су неопходне за стварање чистије радне и животне средине. Гласање је на сајту нашег пројекта https://promenimonavike.weebly.com/.

Oвај школски пројекат плод је учешћа наше школе у пројекту "Школе за 21. век" у организацији British Council-a и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.


 
Списак изабраних уџбеника за I и V разред за 2018-2019.год.

Списак изабраних уџбеника налази се у прилогу.


 
Акција изградње летње учионице

АКЦИЈА ИЗГРАДЊЕ ЛЕТЊЕ УЧИОНИЦЕ

Школа „Краљ Петар I“ се обратила Фондацији Буди срећан у жељи да се укључи у заједничку акцију и прикупи средства за изградњу летње учионице, која би ученицима школе допринела да настава буде занимљивија и пријатнија, а самим тим школа би обезбедила боље услове за квалитетнију наставу и ваннаставне активности.

Позивамо све који су у могућности да помогну тако што ће послати СМС поруку 54 на 2407, као и уплатама на динарски и девизни рачун као и путем е-донирај, интернет плаћањем платним картицама из целог света.

Прималац: 2407

Текст поруке: 54

Цена СМС-а износи 200,00 динара. ПДВ се не наплаћује. У овом тренутку могућност слања СМС-а имају само корисници МТС и ТЕЛЕНОР мреже.

Динарски рачун: 160-487294-81

Девизни рачун: 00-540-0002389.5

IBAN:

RS3516005400002389595

ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ!

 


 
Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 

Архива

Home Вести Пројекти Реализовани пројекти
Реализовани пројекти
Пројекат "Различити а слични“ - разломци

Радионица математике у петом разреду одржана је у петак 19.02.2016 где се кроз вршњачку едукацију коју су ученици осмог разреда радили са ученицима петог, радила тема разломци. Ово је трећа радионица математике која се реализује кроз пројекат "Различити а слични“. Радионицу је организовала наставница Марина Стојановић.


 
Радионица израде кућица за птице

У петак 29. 01. 2016. наставнице биологије Зорица Ђурић и Милица Пљеваљчић су организовале радионицу израде кућица за птице у оквиру реализације пројекта исти а различити...ученици виших разреда су заједно са млађима направили и окачили више кућица у парку око наше школе.


 
Хоспитовање француских студента

На основу прошлогодишње сарадње са Високом школом  за образовање и професорат  у Бордоу у области Аквитанија у Француској, обновљен је уговор и 3 француска студента Мастера I , Justine Rousseliere , Megane Le Guil i Victor Roques ,обавили су хоспитовање у ОШ ''Краљ Петар I '' у периоду од 11. до 22.јануара 2016. године.

Виктор Рок је , следеће , рекао о боравку у нашој школи :

Добар дан, зовем се Виктор ! Ја сам један француски студент који обожава путовања и нова искуства. То је, вероватно, разлог због кога сам се нашао у сред  Србије на 200 км од Београда у једном шармантном граду по имену Ниш.

Имао сам среће да проведем две недеље стажа у школи '' Краљ Петар I '' у којој ме је дочекала Александра којој се, опет, захваљујем на њеној љубазности и помоћи током две  недеље стажа.

Имали смо прилике да посматрамо српски школски систем, истовремено, тако различит од француског у својој организацији али и тако сличан у својој жељи  да ученици напредују.

Исто тако, могли смо да предајемо историју, музичко, ликовно и француски и имамо интеракцију са ученицима који не говоре, још француски језик,што не олакшава ствар, али зато је искуство интересантније и богатије.

Укратко, трудили смо се да, максимално, искористимо ово искуство и дамо каменчић да бисмо учврстили, већ јаку, француско-српску везу.

Жистин Руселијер и Меган л Гил су, исто тако, написале само речи хвале :

Провеле смо 2 недеље у школи '' Краљ Петар I у Нишу. Било је то велико искуствоза нас, како на професионалном, тако и на личном плану.

Зароњене у српски школски систем, ми смо посматрале различите часове ликовног, музичког и историје, али смо и  одржале петнаестак часова на француском језику. Ученици су били јако заинтересовани за француски језик и културу, а ми смо посебно цениле  њихову динамичност, радозналост и наклоност.

Предавати на француском језику деци која говоре мало или нимало француски језик, било је за нас сазревање што се тиче припреме часова, као и што се тиче размене коју смо могле имати са ученицима током часова.

Са великом заинтересованошћу откриле смо српски школски систем. Осим тога, научиле смо много тога: неколико спрских речи, ћирилицу, о српској историји и култури.

Захваљујемо се школи на овим лепим педагошким разменама и пријатним  сусретима.

Захваљујемо се, посебно, ученицима на ентузијазму, учитељима и  наставницима који су нам омогућили  да видимо које педагошке методе користе и увек нас пријатно дочекивали (без обзира на језичку баријеру) са својим ученицима  .

Захваљујемо се и Александри која је била са нама све време нашег стажа.

Надамо се да ћемо, једног дана, имати прилике да опет дођемо да вас видимо !

Срећан наставак рада !

 

3 etudiants en Master I MEEF à l`ESPE d`Aquitaine ont realisé la deuxième partie de leur stage de pratique accompagnée à Niš.

- Victor Roques:

Bonjour, je m'appelle Victor ! Je suis un étudiant français passionné par les voyages et les expériences nouvelles. C'est probablement la raison pour laquelle je me suis retrouvé au milieu de la Serbie, à 200 km de Belgrade, dans une charmante ville dénommée Nis. J'ai eu la chance de passer deux semaines de stage à l'école du Roi Pierre Ier où j'ai été accueilli par Aleksandra, que je remercie encore pour sa bienveillance et son aide tout au long des deux semaines. Nous avons pu observer le système scolaire serbe à la fois si différent du nôtre dans son organisation, et si proche dans son désir de faire progresser les élèves.

Nous avons également pu donner des séances et interagir avec des élèves qui ne parlaient pas toujours français, ce qui ne facilitait pas la chose, mais la rendait combien intéressante et enrichissante. De l'histoire, de la musique, des arts, du français … Bref, nous avons tâché de profiter au maximum de cette expérience et d'offrir notre petite pierre pour solidifier cette relation franco-serbe déjà forte !

- Justine Rousseliere et Mégane Le Guil :

Nous avons passé deux semaines à l’école Roi Pierre 1Er de Niš. Ce fut une expérience extrêmement enrichissante aussi bien sur le plan professionnel que personnel.

Immergées dans le système scolaire serbe, nous avons observé différents cours notamment d’art, de musique et d’histoire, et avons également donné une quinzaine de cours en français. Les élèves sont très intéressées par la langue et la culture française et nous avons particulièrement apprécié leur dynamisme, leur curiosité et leur sympathie.

Donner des cours en français à des enfants qui ne parlaient peu ou pas la langue a été extrêmement formateur pour nous, dans la préparation des cours aussi bien que dans les échanges que nous avons pu avoir avec les élèves lors de ces cours.

Nous avons aussi découvert avec grand intérêt le système scolaire serbe et avons également beaucoup appris: quelques mots de serbe, l’alphabet cyrillique, l’histoire et la culture serbe…

Merci à l’école Roi Pierre 1er pour ces beaux échanges et ces belles rencontres !

Nous remercions particulièrement les élèves pour leur enthousiasme ; les professeurs qui nous ont accueilli dans leurs classes, nous ont permis de découvrir leurs méthodes pédagogiques et nous ont toujours chaleureusement reçus malgré la barrière de la langue ; et Aleksandra qui nous a accompagné pendant tout notre stage.

On espère avoir l’occasion de revenir vous voir un jour !

 

Bonne continuation.


 

 
„Површина и запремина пирамиде“-угледни час

У петак 29. 1. 2016. наставница математике, Марина Стојић одржала је угледни час у оквиру пројекта

"Различити али сличниу одељењу VIII3 са наставном  темом Површина и запремина пирамиде“.


 
Радионица математике

У петак 15.1.2016. наставница математике Татјана Радисављевић одржала је радионицу математике, где је на иновативан начин представила како се уче разломци. То је уједно и део пројекта “Различити али сличнигде су ученици предавачи.

 
«ПочетакПретходна123456СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.