Вести и обавештења

Гласање за лого и слоган пројекта Променимо навике

Драги ученици, у току је гласање ученика за лого и слоган пројекта Променимо навике чији је циљ да подстакне буђење еколошке свести код ученика, као и успостављање навика које су неопходне за стварање чистије радне и животне средине. Гласање је на сајту нашег пројекта https://promenimonavike.weebly.com/.

Oвај школски пројекат плод је учешћа наше школе у пројекту "Школе за 21. век" у организацији British Council-a и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.


 
Списак изабраних уџбеника за I и V разред за 2018-2019.год.

Списак изабраних уџбеника налази се у прилогу.


 
Акција изградње летње учионице

АКЦИЈА ИЗГРАДЊЕ ЛЕТЊЕ УЧИОНИЦЕ

Школа „Краљ Петар I“ се обратила Фондацији Буди срећан у жељи да се укључи у заједничку акцију и прикупи средства за изградњу летње учионице, која би ученицима школе допринела да настава буде занимљивија и пријатнија, а самим тим школа би обезбедила боље услове за квалитетнију наставу и ваннаставне активности.

Позивамо све који су у могућности да помогну тако што ће послати СМС поруку 54 на 2407, као и уплатама на динарски и девизни рачун као и путем е-донирај, интернет плаћањем платним картицама из целог света.

Прималац: 2407

Текст поруке: 54

Цена СМС-а износи 200,00 динара. ПДВ се не наплаћује. У овом тренутку могућност слања СМС-а имају само корисници МТС и ТЕЛЕНОР мреже.

Динарски рачун: 160-487294-81

Девизни рачун: 00-540-0002389.5

IBAN:

RS3516005400002389595

ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ!

 


 
Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 

Архива

Home Вести Пројекти Реализовани пројекти
Реализовани пројекти
Пројекат Мој завичај - Ниш у мом оку

 

Детаљније на сајту http://nisumomoku.weebly.com/. 
Међушколски пројекат "Подели знање"

Дана 20.2.2015.у оквиру пројекта "Подели знање", ученици трећег и четвртог разреда ОШ "Краљ Петар I" из Ниша, одељења у Паси Пољани и ученици из ОШ "Вук Караџић" из Моравца, скајповали су кроз кратак квиз знања.

 

 
„Подели знање“ међушколски пројекат

У среду, 24.12.2014. године у издвојеном одељењу ОШ „Вук Караџић" у Моравцу, реализован је први део пројекта „Подели знање".

Том приликом ученици обе школе су се представили кратким пригодним програмом а затим наставили дружење кроз креативне радионице у духу новогодишњих празника. Нашу школу су представљали ученици IV-5 одељења.

Учитељи су разменили примере добре праксе презентујући свој рад. Испред наше школе презентацију примера часова представиле су Дијана Јовановић и Гордана Јовановић. Презентацију је пратио цео актив учитеља, стручни сарадници и директор  школе „Вук Караџић“, Житковац.

Данијела Милијић

 

 
Промоција пројекта "Школски календар сећања"

 

Пројекат "Школски календар сећања" презентован је на конференцији за медије у Дому културе у Београду. У изради овог пројекта учествовало је 12 ученика наше школе: Јана Станковић, Емилија Глигоријевић, Јован Миладиновић, Ана Бисенић, Анастасија Јовановић, Петра Илковски, Петра Таковац, Тина Јоцић, Андрија Радојевић, Милан Виријевић, Андреј Јанковић и Драган Јовчев.

 

 

 
Дан по дан

Школски календар сећања Дан по дан представља збирке дигитализованих садржаја општеобразовног карактера из националне баштине у контексту светске.

Портал је настао као резултат колективног знања и заједничког труда у пројекту Заједнице која учи "Сазнање" и Министарства спољне трговине и телекомуникација у оквиру јавног позива за развој информационог друштва 2013/14.

Својеврстан дигитални времеплов кроз преглед најважнијих догађаја и најзначајнијих личности намењен је школама и свима онима који осу свесни да изгледи у будућности зависе од дубине памћења и сећања.

 

 

 
«ПочетакПретходна123456СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.