Вести и обавештења

Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 
Окружно екипно такмичење у шаху

Окружно екипно такмичење у шаху оджаће се 19.03.2017. године у нашој школи са почетком у 10 часова.

 

Потребно је доћи 15 минута раније и понети опрему (гарнитуре и сатове).


 

Архива

Home Вести Пројекти Реализовани пројекти
Реализовани пројекти
Пројекат Мој завичај - Ниш у мом оку

 

Детаљније на сајту http://nisumomoku.weebly.com/. 
Међушколски пројекат "Подели знање"

Дана 20.2.2015.у оквиру пројекта "Подели знање", ученици трећег и четвртог разреда ОШ "Краљ Петар I" из Ниша, одељења у Паси Пољани и ученици из ОШ "Вук Караџић" из Моравца, скајповали су кроз кратак квиз знања.

 

 
„Подели знање“ међушколски пројекат

У среду, 24.12.2014. године у издвојеном одељењу ОШ „Вук Караџић" у Моравцу, реализован је први део пројекта „Подели знање".

Том приликом ученици обе школе су се представили кратким пригодним програмом а затим наставили дружење кроз креативне радионице у духу новогодишњих празника. Нашу школу су представљали ученици IV-5 одељења.

Учитељи су разменили примере добре праксе презентујући свој рад. Испред наше школе презентацију примера часова представиле су Дијана Јовановић и Гордана Јовановић. Презентацију је пратио цео актив учитеља, стручни сарадници и директор  школе „Вук Караџић“, Житковац.

Данијела Милијић

 

 
Промоција пројекта "Школски календар сећања"

 

Пројекат "Школски календар сећања" презентован је на конференцији за медије у Дому културе у Београду. У изради овог пројекта учествовало је 12 ученика наше школе: Јана Станковић, Емилија Глигоријевић, Јован Миладиновић, Ана Бисенић, Анастасија Јовановић, Петра Илковски, Петра Таковац, Тина Јоцић, Андрија Радојевић, Милан Виријевић, Андреј Јанковић и Драган Јовчев.

 

 

 
Дан по дан

Школски календар сећања Дан по дан представља збирке дигитализованих садржаја општеобразовног карактера из националне баштине у контексту светске.

Портал је настао као резултат колективног знања и заједничког труда у пројекту Заједнице која учи "Сазнање" и Министарства спољне трговине и телекомуникација у оквиру јавног позива за развој информационог друштва 2013/14.

Својеврстан дигитални времеплов кроз преглед најважнијих догађаја и најзначајнијих личности намењен је школама и свима онима који осу свесни да изгледи у будућности зависе од дубине памћења и сећања.

 

 

 
«ПочетакПретходна123456СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.