Вести и обавештења

Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 
Окружно екипно такмичење у шаху

Окружно екипно такмичење у шаху оджаће се 19.03.2017. године у нашој школи са почетком у 10 часова.

 

Потребно је доћи 15 минута раније и понети опрему (гарнитуре и сатове).


 

Архива

Home Вести Пројекти Реализовани пројекти
Реализовани пројекти
Дани лепих речи

 

Пројектом Лепе речи желело се да ученици бар те недеље покушају да користе лепе речи у говор. У пројекту су учествовали сви ученици од првог до четвртог разреда. Први разред је имао задатак да направи своје дрво лепих речи, пишући те речи на почетним словима азбуке. Други разред је писао речи којим су украшавали свој пано са цвећем које треба неговати као и свој говор. Трећи разред је писао саставе на дате речи које треба употребити у њима (пано Од лепих речи до лепих реченица).Четврти разред је вршио истраживање у току одмора, новинари истраживачи, колико се те речи употребљавају у свакодневном говору ученика. 
Јабука на великом школском одмору

 

 

Пројекат је реализован у октобру. Како је реализација протекла можете прочитати на блогу учитељице Сузане Миљкивић. Пројектом је створена база дечијих радова о јабуци, о различитим врстама јабуке. Радови који су настали на часу ликовне културе  презентовани су на школској изложби радова.

 

 
Донације
Прва донација у фебруару, а друга у новембру у износу од 4.000 евра.
За тај износ купљено је 500 енциклопедија, метода за учење француског језика, стрипова и књига како за ученике од 5. до 8. разреда,тако и за ученике од 1. до 4. разреда.

Обе донације дао је француски Департман Жиронд, области Аквитанија, на основу билатералне сарадње коју смо успоставили са француским колежом из Бегла крај Бордоа, у октобру 2012. године.

 
Направи маску

У оквиру реализације пројекта АЦЕС одржана је  новембарска радионица из хемије током које су ученици направили маске са хемијским симболима и бирали их према својим особинама као и маске које представљају њихове будуће професије ......

 
Изложба старих буквара

Повод за долазак екипе са Белами телевизије и снимање репортаже била је изложба Буквара у нашој школи. Како је све изгледало и шта су ученици и учитељица рекли погледајте у видео запису.

 

 
«ПочетакПретходна123456СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.