Вести и обавештења

Гласање за лого и слоган пројекта Променимо навике

Драги ученици, у току је гласање ученика за лого и слоган пројекта Променимо навике чији је циљ да подстакне буђење еколошке свести код ученика, као и успостављање навика које су неопходне за стварање чистије радне и животне средине. Гласање је на сајту нашег пројекта https://promenimonavike.weebly.com/.

Oвај школски пројекат плод је учешћа наше школе у пројекту "Школе за 21. век" у организацији British Council-a и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.


 
Списак изабраних уџбеника за I и V разред за 2018-2019.год.

Списак изабраних уџбеника налази се у прилогу.


 
Акција изградње летње учионице

АКЦИЈА ИЗГРАДЊЕ ЛЕТЊЕ УЧИОНИЦЕ

Школа „Краљ Петар I“ се обратила Фондацији Буди срећан у жељи да се укључи у заједничку акцију и прикупи средства за изградњу летње учионице, која би ученицима школе допринела да настава буде занимљивија и пријатнија, а самим тим школа би обезбедила боље услове за квалитетнију наставу и ваннаставне активности.

Позивамо све који су у могућности да помогну тако што ће послати СМС поруку 54 на 2407, као и уплатама на динарски и девизни рачун као и путем е-донирај, интернет плаћањем платним картицама из целог света.

Прималац: 2407

Текст поруке: 54

Цена СМС-а износи 200,00 динара. ПДВ се не наплаћује. У овом тренутку могућност слања СМС-а имају само корисници МТС и ТЕЛЕНОР мреже.

Динарски рачун: 160-487294-81

Девизни рачун: 00-540-0002389.5

IBAN:

RS3516005400002389595

ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ!

 


 
Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 

Архива

Home Вести Пројекти Реализовани пројекти
Реализовани пројекти
Четврти дан посете ученика из Румуније

Четвртог дана посетили смо фестивал "Наук није баук" где су ученици присуствовали радионици испитивања метала коју су под менторством професорке Слађане Јовић држали ученици Гимназије "Светозар Марковић". Основци из Србије и Румуније су имали прилику да подучени старијим другарима и сами испробају неке од експеримената.

Увече је у просторијама ђачког клуба приређена опроштајна журка уз доделу диплома и поклона ученицима и наставницима из Румуније.

Ученици су сумирали утиске закључујући да су богатији за једно искуство, да су научили нова знања и вештине укључујући и вежбање језика и да једва чекају и једни и други поновни сусрет када ће наша делегација посетити своје другаре у Ботошану.

 

 
Трећи дан посете ученика из Румуније

Током трећег дана посете ученици и наставници, учесници ACES пројекта из Румуније и Србије посетили су Ђавољу варош. У посету су били укључени и сви ученици одељења VIII-5.

Уз контролу и менторство наставника ученици су пехаметром мерили Ph вредност воде на неколико места. Мере су показале да је вода изразито кисела и да је при врху Ph вредност нижа него у подножју.

Екскурзија је завршена посетом Пролом бањи.

 

 
Другi дан посете ученика из Румуније

Другог дана посете делегације ученика и наставника из Румуније уприличена је посета председнику општине Палилула. Након топлог пријема вратили смо се школским активностима. Захваљујући тиму наставница математике одржана је математичка радионица методом вршњачке едукације уз будно око ментора.

Након ручка сви заједно смо били део креативне радионице на којој смо правили употребне предемете.

Данашње активности су завршене посетом Меморијалном парку Бубањ.

 
Први дан посете ученика из Румуније

"У овој школској години наша школа заједно са школом School nr.17 Botosani из Румуније носилац је пројекта ACES Different But The Same у оквиру кога смо ове недеље домаћини групи ученика и наставника партнерске школе.

Првог дана посете уприличен је дочек, након кога је са наставницом српског одрађена радионица Ромео и Јулија, у оквиру које су ученици извели представу на енглеском језику, решавали квиз и заједно обрађивали тему љубави у традиционалној и популарној култури.

Након тога сви зајендо смо обишли Саборну цркву, Народни музеј, Синагогу и шетњу завршили обиласком Тврђаве."

 

 
Различити али слични

У петак, 18. марта одржана је радионица о магнетима на часу физике. Радионицу је организовала наставница физике Снежана Здравковић у оквиру АЦЕС пројекта  "Различити али слични" са фокусом на вршњачку едукацију.

 

 
«ПочетакПретходна123456СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.