Вести и обавештења

Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 
Окружно екипно такмичење у шаху

Окружно екипно такмичење у шаху оджаће се 19.03.2017. године у нашој школи са почетком у 10 часова.

 

Потребно је доћи 15 минута раније и понети опрему (гарнитуре и сатове).


 

Архива

Home Вести Пројекти Реализовани пројекти
Реализовани пројекти
Четврти дан посете ученика из Румуније

Четвртог дана посетили смо фестивал "Наук није баук" где су ученици присуствовали радионици испитивања метала коју су под менторством професорке Слађане Јовић држали ученици Гимназије "Светозар Марковић". Основци из Србије и Румуније су имали прилику да подучени старијим другарима и сами испробају неке од експеримената.

Увече је у просторијама ђачког клуба приређена опроштајна журка уз доделу диплома и поклона ученицима и наставницима из Румуније.

Ученици су сумирали утиске закључујући да су богатији за једно искуство, да су научили нова знања и вештине укључујући и вежбање језика и да једва чекају и једни и други поновни сусрет када ће наша делегација посетити своје другаре у Ботошану.

 

 
Трећи дан посете ученика из Румуније

Током трећег дана посете ученици и наставници, учесници ACES пројекта из Румуније и Србије посетили су Ђавољу варош. У посету су били укључени и сви ученици одељења VIII-5.

Уз контролу и менторство наставника ученици су пехаметром мерили Ph вредност воде на неколико места. Мере су показале да је вода изразито кисела и да је при врху Ph вредност нижа него у подножју.

Екскурзија је завршена посетом Пролом бањи.

 

 
Другi дан посете ученика из Румуније

Другог дана посете делегације ученика и наставника из Румуније уприличена је посета председнику општине Палилула. Након топлог пријема вратили смо се школским активностима. Захваљујући тиму наставница математике одржана је математичка радионица методом вршњачке едукације уз будно око ментора.

Након ручка сви заједно смо били део креативне радионице на којој смо правили употребне предемете.

Данашње активности су завршене посетом Меморијалном парку Бубањ.

 
Први дан посете ученика из Румуније

"У овој школској години наша школа заједно са школом School nr.17 Botosani из Румуније носилац је пројекта ACES Different But The Same у оквиру кога смо ове недеље домаћини групи ученика и наставника партнерске школе.

Првог дана посете уприличен је дочек, након кога је са наставницом српског одрађена радионица Ромео и Јулија, у оквиру које су ученици извели представу на енглеском језику, решавали квиз и заједно обрађивали тему љубави у традиционалној и популарној култури.

Након тога сви зајендо смо обишли Саборну цркву, Народни музеј, Синагогу и шетњу завршили обиласком Тврђаве."

 

 
Различити али слични

У петак, 18. марта одржана је радионица о магнетима на часу физике. Радионицу је организовала наставница физике Снежана Здравковић у оквиру АЦЕС пројекта  "Различити али слични" са фокусом на вршњачку едукацију.

 

 
«ПочетакПретходна123456СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.