Вести и обавештења

Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 
Окружно екипно такмичење у шаху

Окружно екипно такмичење у шаху оджаће се 19.03.2017. године у нашој школи са почетком у 10 часова.

 

Потребно је доћи 15 минута раније и понети опрему (гарнитуре и сатове).


 

Архива

Home Вести Пројекти Јабука на великом школском одмору
Јабука на великом школском одмору
Јабука на великом школском одмору

 

 

Пројекат је реализован у октобру. Како је реализација протекла можете прочитати на блогу учитељице Сузане Миљкивић. Пројектом је створена база дечијих радова о јабуци, о различитим врстама јабуке. Радови који су настали на часу ликовне културе  презентовани су на школској изложби радова.

 

 
Пројекат Јабука на великом школском одмору

Школски пројекат: Jабука на великом школском одмору

Пројектом је предвиђено да ученици током ових дана побољшају квалитет своје исхране а нарочито ужину коју конзумирају у школи. Потребно је да грицкалице замене здравим оброком.

Ученици би са пројектом и начином реализације били обавештени на часу одељењског старешине.

Време реализације: Овај пројекат се може реализовати у октобру када су Дани здраве хране.

Време трајања: 2 недеље

Ток пројекта: Деца би ових да доносила по једну јабуку од куће за ужину. Ради лакше реализације пројекта и обезбеђивања учешћа што већаг броја учесника, свако дете би могло да добије кратак упитник о јабуци који би требало да попуни и тако допринесе пројекту. Њихов задатак би био да свакода дана напишу по нешто о јабуци коју доносе. Оно о чему би деца могла да пишу је: Које сорте је та јабука, Какв је њен укус, Каквог је мириса, Кава је њена боја, Које све витамине и остале састојке можемо наћи у јабуци, Каада се саде јабуке, Како се негују, Које болести нападају дрво јабуке, Како изгледа стабло и лист јабуке о којој пишу, Одакле је пореклом та врста јабуке, Мерење јабуке, Обичаји у Срба везани за јабуку, Рецепти за спремање хране са јабуком. Ова питања би се нашла на упитнику који би свако дете добило на почетку пројекта а предавало га по завршетку . Пре доласка у школу њихов задатак би био да на интернету претраже и информишу се о свему што им је потребно да би могли да одговоре на сва ова питања.

Предмети обухваћени пројектом: Српски језик/писање састава, читање књижевних дела о јабуци, математика/мерење јабуке, ликовна култура цртање јабуке, географијa/истраживање географског порекла јабуке, музичка култура/певање песама о јабуци, хемија / проучавање састава јабуке, страни језици/ садржаји на страном језику о јабуци, ППД/СОН, биологија/проучавање о сорти и њеним карактеристикама, изглед плода, стабла, корена, листа, Информатика, народна традиција.

Резултати пројекта: Пројектом би се створила база дечијих радова о јабуци, о различитим врстама јабуке. Радови који су настали на часу ликовне културе били би презентовани за школској изложби радова.

Циљ пројекта: Пројектом би ученици сазнали о нутритивној вредности јабуке, витаминима које садржи, значају воћа у исхрани, изменили досадашњи начин исхране и усвојили нов, здрав. Подигли би свест о здравој исхрани, њеним дугорочним бенефитима за њихово здравље.

Очекивани резултати код ученика: Да ученици усвоје здраве навике у исхрани, прошире своја знања о јабуци и врстама јабуке, схвате значај здравог начина исхране. Размена рецепата о јелима и посластицама које се спремају са јабуком.

 

 


Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.