Вести и обавештења

Конкурс за избор лога и слогана пројекта Променимо навике

Драги ученици, у току је конкурс за избор лога и слогана пројекта Променимо навике чији је циљ да подстакне буђење еколошке свести код ученика, као и успостављање навика које су неопходне за стварање чистије радне и животне средине. Своје слогане можете предати својим наставницама српског језика, а идејно решење за лого можете предати наставницима ликовне културе до 9.11.2018. године. Неколико најбољих радова ући ће у ужи избор, а затим ћете моћи да гласате за рад који вам се највише допада. Још информација о пројекту Променимо навике можете пронаћи на сајту нашег пројекта https://promenimonavike.weebly.com/.

Oвај школски пројекат плод је учешћа наше школе у пројекту "Школе за 21. век" у организацији British Council-a и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.


 
Списак изабраних уџбеника за I и V разред за 2018-2019.год.

Списак изабраних уџбеника налази се у прилогу.


 
Акција изградње летње учионице

АКЦИЈА ИЗГРАДЊЕ ЛЕТЊЕ УЧИОНИЦЕ

Школа „Краљ Петар I“ се обратила Фондацији Буди срећан у жељи да се укључи у заједничку акцију и прикупи средства за изградњу летње учионице, која би ученицима школе допринела да настава буде занимљивија и пријатнија, а самим тим школа би обезбедила боље услове за квалитетнију наставу и ваннаставне активности.

Позивамо све који су у могућности да помогну тако што ће послати СМС поруку 54 на 2407, као и уплатама на динарски и девизни рачун као и путем е-донирај, интернет плаћањем платним картицама из целог света.

Прималац: 2407

Текст поруке: 54

Цена СМС-а износи 200,00 динара. ПДВ се не наплаћује. У овом тренутку могућност слања СМС-а имају само корисници МТС и ТЕЛЕНОР мреже.

Динарски рачун: 160-487294-81

Девизни рачун: 00-540-0002389.5

IBAN:

RS3516005400002389595

ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ!

 


 
Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 

Архива

Home Вести Пројекти Помозимо ученику у саобраћају
Помозимо ученику у саобраћају
Помозимо ученику у саобраћају 2017/2018

И ове школске године реализован је пројекат "Помозимо ученику у саобраћају". У разредној настави одржана су предавања о безбедном понашању у саобраћају. Ова предавања реализовали су вршњачки едукатори - ученице Даница Лазаревић, Анђела Љубић и Љубица Јевремовић. Оне су кроз разговор и презентацију упознале ученике са правилима безбедног кретања у саобраћају.

 

 
"Помозимо ученику у саобраћају"

Ове школске године, као и предходних, најмлађи ученици наше школе имали су прилику да од својих старијих другара науче нешто о саобраћају. Учили су о својој улози у њему и правилима, којих се морају придржавати како би били безбедни.

Ученице осмог разреда Гавриловић Исидора, Денић Дарија, Милкић Емилија и Николић Ема су одржале су низ предавања ученицима. Предавања су била праћена презентацијом и играма, кроз које су  малишани на забаван начин усвојили много важних правила.

 

Надамо се да је циљ овог пројекта – ширење знања о понашању у саобраћају међу најмлађима, како би били потпуно безбедни на свом путу од куће до школе, остварен. Сигурни смо да ће оно што су научили преносити млађима од себе.


 
КВИЗ ЗНАЊА „ЗЕБРА“

РЕАЛИЗОВАН КВИЗ ЗНАЊА „ЗЕБРА“ ЗА УЧЕНИКЕ НИШКИХ ОСНОВНИХ ШКОЛА

У оквиру пројекта „ЗЕБРА“- унапређење знања о безбедности деце у саобраћају, подржаног од стране Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије, PROTECTA је организовала квиз знања „Зебра“ за ученике нишких основних школа. У надметању у квизу знања, на тему безбденост деце у саобраћају, узело је учешће 17 нишких основних школа. Елиминациoни део квиза одржан је 19. новембра, а финални део квиза одржан је 26. новембра 2016. године. Целокупно надметање ученика одржано је у ОШ Ћеле кула у Нишу.

Ученици наше школе:  Даница Лазаревић, Анђела Љубић и Лука Јовановић су стигли до полуфинала квиза "Зебра".

Ученицима и наставницима који су учествовали у квизу додељене су награде за учешће, а финалистима такмичења уручене су вредне награде. Поред PROTECTA-е, која је обезбедила награде за све учеснике квиза, награде за првопласирану екипу обезбедила је Управа за комуналне делатности, енергетику и саобраћај Градa Нишa.

 

 

 
„БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ У САОБРАЋАЈУ“

Центар за развој грађанског друштва, у оквиру пројекта „ЗЕБРА“- унапређење знања о безбедности деце у саобраћају, подржаног од стране Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије, организовао је у нишком Медиа Реформ центру едукативни час за ученике нишких основних школа на тему безбедност деце у саобраћају. Учесници едукативног часа, њих 50, били су ученици и наставници петнаестак нишких основних школа који учествују на пројекту.

У првом делу едукативног часа, присутнима су се обратили:

- Игор Трајковић, шеф одсека за саобраћај Градa Нишa.

- Владимир Поповић, дипломирани инжењер саобраћаја,

- Милан Мијовић, координатор пројекта испред PROTECTA-е,


-

 
Пројекат "Помозимо ученику у саобраћају"

У пројекту "Помозимо ученику  у саобраћају" који се у нашој школи успешно реализује већ другу годину за редом, уз подршку наставника, учествовале су у протеклих неколико месеци четири ученице одељења VII2 : Исидора Гавриловић,  Дарија Денић, Емилија Милкић и  Ема Николић. Обилазећи одељења првог и другог разреда подучавале су ученике о правилима понашања у саобраћају и о томе како да као учесници у њему буду што безбеднији.

 

 
«ПочетакПретходна12СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.