Вести и обавештења

Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 
Окружно екипно такмичење у шаху

Окружно екипно такмичење у шаху оджаће се 19.03.2017. године у нашој школи са почетком у 10 часова.

 

Потребно је доћи 15 минута раније и понети опрему (гарнитуре и сатове).


 

Архива

Home Запослени Информације
Информације за наставнике
Стручно усавршавање

У суботу, 25.11.2017. године, у нашој школи су одржана два семинара, под називом "Интерактивним методама кроз наставу до оцене која мотивише" и "До функционалног знања применом метода и техника у интерактивној настави".

 

 

 
Представљамо учитеље за пример: Сузана Миљковић

Портал "Зелена учионица" представио је нашу учитељицу Сузану Миљковић.

 
Стручно усавршавање

У недељу, 27.11.2016.г. у просторијама школе реализован је семинар "Појачан васпитни рад са ученицима".

Општи циљ семинара је ружање квалитетне и стручне помоћи ученицима којима је потребан појачан васпитни рад у циљу постизања позитивних промена у понашању. А специфични циљеви су упознавање учесника са процедурама и обрасцима који чине законски оквир у примени појачаног васпитног рада са ученицима; Идентификовање ученика са којима је потребно спровести појачан васпитни рад; Оснаживање наставника и стручних сарадника за примену појачаног васпитног рада (садржаји, методе, технике и инструменти за рад); Оснаживање наставника и стручних сарадника за тимски рад и пружање подршке родитељима ученика са којима се реализује појачан васпитни рад; Успешно вођење процеса појачаног васпитног рада уз поштовање законских процедура, дечијих права и примену понуђеног модела, а у циљу постизања позитивних промена у понашању ученика.

На семинару су обрађене следеће теме:

Законски оквир за појачан васпитни рад; Ко су ученици којима је потребан појачан васпитни рад; Како помоћи ученицима којима је потребан појачан васпитни рад; Примери добре праксе; Како спровести појачан васпитни рад у сопственој пракси; Које су добити од појачаног васпитног рада.

Аутори и реализатори семинара су Роберт Џунић, професор математике, директор Основне школе "Краљ Петар I" у Нишу; Драгана Бошњак, стручни сарадник-психолог, ОШ "Краљ Петар I" Ниш; Сузана Васић, стручни сарадник-педагог, ОШ "Краљ Петар I" Ниш.

Семинару су присуствовали учитељи, наставници и стручни сарадници наше школе.

 
Стручно усавршавање

У суботу и недељу, 19. и 20.11.2016.год. у нашој школи одржан је семинар АКТИВНО-ОРИЈЕНТИСАНА НАСТАВА – МЕТОДЕ.

Предавачи семинара били су Саша Манић, наставник математике, Правно-пословна школа, Ниш и Дејан Пејчић, наставник рачунарства и информатике, Економска школа, Ниш.

Учешће на семинару узело је 30 наставника / учитеља/ стручна сарадника ОШ "Краљ Петар I".

Циљ семинара био је овладавање методама активно-оријентисане наставе уз развијање компетенција за њихову примену и за унапређење наставног процеса.

 
Права детета у образовању

У школи је одржана дводневна обука на тему Права детета у образовању.

 

 


Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.