Вести и обавештења

Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 
Окружно екипно такмичење у шаху

Окружно екипно такмичење у шаху оджаће се 19.03.2017. године у нашој школи са почетком у 10 часова.

 

Потребно је доћи 15 минута раније и понети опрему (гарнитуре и сатове).


 

Архива

Home Вести Пројекти Безбедан интернет
Безбедан интернет
Дан безбедног интернета 2015

На трибини одржаној за ученике и родитеље 10. 02. 2015. године, наша школа је обележила Дана безбедног интернета како би се скренула пажња не само на овај проблем већ и на начине превенције дигиталног насиља и смањење злоупотребе савремених технологија. Више о овом догађају у школском часопису "Краљевић".

 

 
Обележен "Дан безбедног интернета"

У Дому Народне скупштине 11.02.2014. године обележен "Дан безбедног интернета" дебатом у којој је учествовало око 120 ученика из 19 основних школа у Србији. Тема овогодишњег Међународног дана безбедног интернета је "Створимо бољи интернет заједно".

 

У овој дебати су учествовале и ученице наше школе: Ема Глигоријевић, Јана Станковић, Милица Даниловић, Јелена Фируловић, Ива Стојановић и Невена Милошевић.

 

Опширније у школском часопису "Краљевић" и на  школском сајту "Безбедан интернет".

 

 

Слике преузете са сајта Министарства

 

 
Школски пројекат "Безбедан интернет"

Сајт "Безбедан интернет" намењен ученицима наше школе са циљем да се упознају са опасностима на интернету.

 

 

 
Школски пројекат "Безбедан интернет"

Сајт "Безбедан интернет" намењен је ученицима ОШ "Краљ Петар I" у Нишу, са намером да се упознају са безбеднијим коришћењем интернета.

 

Тема сајта: безбедно коришћење интернета,  спречавање злоупотреба и искоришћавања деце путем интернета.

 

У току новембра ученице Јана Станковић и Ема Глигоријевић одржале су радионице у 5. и 6. разреду и на тај начин упознале ученике са опасностима које вребају на интернету.

 

 

Ученици осмог разреда који су учествовали у изради школског сајта "Безбедан интернет" у току децембра ће вршити представљање сајта.

 

 

 
Такмичење "Безбедност деце на Интернету"

 

Поштовани ученици,

 

школа у оквиру пројекта "Играј безбедно" за ученике I до VIII разреда организује такмичење у седам различитих категорија: литерарни радови, ликовни радови, power point презентације, плакати, фотографије, кратак филм, најбоља компјутерска игрица.

 

За ученике VII и VIII разреда организовано је национално такмичење у оквиру програма "Играј безбедно". Гласање за најбоље радове је путем FACEBOOK странице пројекта "Играј безбедно" и на сајту www.igrajbezbedno.org.

 

Гласање траје од 23.11.2013. до 10.1.2014. Један ученик VII или VIII разреда може да пошаље само један рад.

 

Тема рада је безбедност деце на Интернету. Циљ је не само да се уоче опасности на Интернету и његов утицај на здравље ученика, већ и да се промовишу позитивни, креативни Интернет садржаји, који доприносе здрављу и образовању ученика.

 

Услов за учествовање је да сваки рад треба да има позитивну, хуману завршну поруку. У школи ће бити организована изложба најбољих радова. Рок за слање радова је 25.12.2013. године.

 

Наставник за контакт:

Марина Радисављевић, наставник техничког образовања

 

 

 
Још чланака...
«ПочетакПретходна123СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.