Вести и обавештења

Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 
Окружно екипно такмичење у шаху

Окружно екипно такмичење у шаху оджаће се 19.03.2017. године у нашој школи са почетком у 10 часова.

 

Потребно је доћи 15 минута раније и понети опрему (гарнитуре и сатове).


 

Архива

Home Вести Пројекти Професионајна оријентација
Професионална оријентација
Посета ЕТШ "Никола Тесла"

У оквиру традиционалне сарадње са Електротехничком школом "Никола Тесла" у Нишу група ученика осмог разреда наше школе је дана 26. марта 2014. год. обишла лабораторије, кабинете и школске радионице. Осмацима су овом приликом представљени образовни профили  електротехничке школе:

Електротехничар рачунара, Електротехничар електронике, Електротехничар енергетике, Техничар мехатронике, Електротехничар за термичке и расхладне уређаје и Електротехничар информационих технологија.

 

Детаљније информације можете пронаћи на сајту ЕТШ "Никола Тесла" Ниш.

 

 

 
Професионална оријентација

Као и претходних година, и у школској 2014/15. години Прва нишка гимназија "Стеван Сремац" ће, поред друштвено - језичких и природно-математичких одељења, уписати и једно специјализовано одељење филолошке гимназије. То одељење ради по посебном наставном плану и програму, настава се изводи уз помоћ најсавременијих наставних средстава, а упис нових ученика врши се на основу резултата пријемног испита који ће бити одржан почетком јуна.


 

 
"Ја за десет година"

 

На родитељском састанку одржаном 17. јануара 2014. године у оквиру програма Професионална оријентација, родитељима ученика седмог и осмог разреда представљени су колажи ученика на тему "Ја за десет година". Родитељи су требали да препознају колаж свог детета.

 

 

 
Професионална оријентација

Шта даље...

 

На крају обавезног образовања ученици се налазе пред важном животном одлуком - шта даље, коју школу следећу уписати избор будуће школе за већину избор будућег занимања.

 

Погледајте презентацију која је коришћена на трибини, коју је припремила и водила наставница техничког и информатичког образовања, Марина Радисављевић.

 

http://www.slideshare.net/tio_marina/p-11784557?from=share_email

 

 
«ПочетакПретходна12СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.