Вести и обавештења

Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 
Окружно екипно такмичење у шаху

Окружно екипно такмичење у шаху оджаће се 19.03.2017. године у нашој школи са почетком у 10 часова.

 

Потребно је доћи 15 минута раније и понети опрему (гарнитуре и сатове).


 

Архива

Home Вести Најуспешнији Ђаци генерације 2016/2017 Исидора Гавриловић
2016/2017 Исидора Гавриловић

Исидора Гавриловић, ученик генерације Основне школе „Краљ Петар I“, 2016/17. године. Рођена је 08.04.2002. године у Нишу. Први разред је уписала у нашој школи школске 2009/10. године. Учитељица јој је била Невена Станишић, а разредни старешина од петог до осмог разреда Марина Стојић. Исидора је одувек своју заинтересованост и таленат за математику и природне науке успрешно показивала на такмичењима, најпре општинским и окружним, а касније и републичким. У шестом разреду је уз помоћ ментора, наставнице физике Снежане Здравковић, освојила трећу награду на Републичком такмичењу из физике. На Државном такмичењу из биологије у седмом разреду, је након припрема са насатвницом биологије Зорицом Ђурић, остварила изванредан резултат-91/100 поен. Сваке године пласирала се и остваривала одличне резултате – неко од прва три места, на финалима математичких такмичења у организацији друштва Архимедес - Дописна и Интернет математичка олимпијада и Мислиша.Више година била је један од представника наше школе на екипном Математичком турниру и доносила свом тиму важне поене. У седмом разреду се уз пуно труда, у сарадњи са наставницом математике Марином Стојић, пласирала на Републичко такмичење из математике, на коме је освојила прву награду и тиме стекла право учешћа на Српској Математичкој олимпијади. У осмом разреду, на иницијативу наставнице српског језика и књижевности Снежане Савић, учествовала је на Књижевној олимпијади и стигла до републичког нивоа тог такмичења, на коме јој је награда измакла за један поен. Осим огромног труда уложеног у припреме за такмичења, Исидора је показивала ширину у знању на редовним часовима из осталих предмета, али и интересовање за ваннаставне активноси, приредбе и организације. Поред свих успеха увек је имала времена за друштво у коме је била омиљена, колико због своје доброте и спремности да увек помогне, толико и због свог шарма и смисла за хумор.

 

 

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.