Вести и обавештења

Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 

Архива

Home Запослени Стручна служба Школски психолог
Школски психолог

Драгана Бошњак

 

e-mail:  Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

 

Датум рођења: 1.09.1953. год.

Занимање: Дипломирани психолог, професор

 

Радно искуство:

Од 1977. до 2007. год. ОШ "Бранко Миљковић", школски психолог.

Од 2007. год. ОШ "Краљ Петар I", школски психолог.

 

Едукације:

Дефицит пажње и хиперактивност код деце, Школа без насиља, Кризне ситуације, Обука из дефектолошке дијагностике, реедукација и неропсихолошке рехабилитације, Наставник као креатор климе у одељењу, Семинар за водитеље радионица, Семинари Савета Европе за наставнике грађанског васпитања, Едукација водитеља за грађанско васпитање у средњој школи од I до IV разреда. Пројекат Грађанин, Едукација водитеља за грађанско васпитање V, VI и VII разред. Ми у реформи - семинар за водитеље, Активно учење, Семинари у оквиру међународног пројекта Школе мира, Семинар безбедно дете, Семинар диверзионе шеме, Учионица добре воље – базични семинар, Семинар за обуку водитеља, Језик жирафе – базични семинар, Умеће одрастања, Чувари осмеха, Клијентом усмерена терапија...

 

Вештине:

Немачки језик - средњи ниво

Енглески језик - основни ниво

Француски језик – основни ниво

 

Социјалне вештине:

Водитељ учионице добре воље, водитељ за обуку водитеља радионица, водитељ и реализатор великог броја радионица са наставницима и професорима основих и средњих школа за грађанско васпитање, сарадња и учешће у пројектима невладиних организација, креирање и организовање бројних радионица и трибина о различитим темама са ученицима, наставницима, медијатор и тимски рад.

 

Организационе вештине:

Кординатор за нишки регион у међународном пројекту Школе мира. Учешће у организовању и вођењу конференције за младе. Координатор пројекта Парламент деце и младих Ниша.

 

Техничке вештине:

Основни програми за компјутер.

 

Уметничке вештине:

Учешће у писању и креирању више пројеката у НВО-у Центар за постицање раста и развоја - Храст.

 

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.