Вести и обавештења

Гласање за лого и слоган пројекта Променимо навике

Драги ученици, у току је гласање ученика за лого и слоган пројекта Променимо навике чији је циљ да подстакне буђење еколошке свести код ученика, као и успостављање навика које су неопходне за стварање чистије радне и животне средине. Гласање је на сајту нашег пројекта https://promenimonavike.weebly.com/.

Oвај школски пројекат плод је учешћа наше школе у пројекту "Школе за 21. век" у организацији British Council-a и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.


 
Списак изабраних уџбеника за I и V разред за 2018-2019.год.

Списак изабраних уџбеника налази се у прилогу.


 
Акција изградње летње учионице

АКЦИЈА ИЗГРАДЊЕ ЛЕТЊЕ УЧИОНИЦЕ

Школа „Краљ Петар I“ се обратила Фондацији Буди срећан у жељи да се укључи у заједничку акцију и прикупи средства за изградњу летње учионице, која би ученицима школе допринела да настава буде занимљивија и пријатнија, а самим тим школа би обезбедила боље услове за квалитетнију наставу и ваннаставне активности.

Позивамо све који су у могућности да помогну тако што ће послати СМС поруку 54 на 2407, као и уплатама на динарски и девизни рачун као и путем е-донирај, интернет плаћањем платним картицама из целог света.

Прималац: 2407

Текст поруке: 54

Цена СМС-а износи 200,00 динара. ПДВ се не наплаћује. У овом тренутку могућност слања СМС-а имају само корисници МТС и ТЕЛЕНОР мреже.

Динарски рачун: 160-487294-81

Девизни рачун: 00-540-0002389.5

IBAN:

RS3516005400002389595

ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ!

 


 
Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 

Архива

Home Запослени Стручна служба Школски педагог
Школски педагог

Сузана Васић

 

Тел. 018-264274

e-mail:  Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

 

Датум рођења: 13.4.1977.год.

Занимање: Професор педагогије

 

Радно искуство:

Од 2001. до 2002.год. ОШ,,Чегар", школски педагог.

Од 2003. год. ОШ ,,Краљ Петар I", школски педагог.

 

Едукације:

Менаџмент у образовању, (специјализација) 2007.год. Факултет организационих наука, Београд. Пројекат Моја школа-школа без насиља. Ромско дете и школе. Пројекат Билингвална настава. Школско форум позориште. Вештина комуникације у васпитно образовној институцији. Превенција малолетничке деликвенције Превентивне радионице. Права детета и малолетничко правосуђе. Менаџмент разредом. Самовредновање и вредновање рада школа. Пројекат Грађанин. Описно оцењивање и вођење евиденције, Међународне школе мира. Пројекат Међународна сарадња. Школско развојно планирање. Корак по корак. Ми у реформи.

 

Аутор акредитованих семинара:

Обрасци интерне комуникације; Појачан васпитни рад са ученицима у основној школи; Активан, одговоран и компетентан школски одбор.

 

 

Анита Спасић

 

Тел.018-264274

e-mail:  Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

 

Година рођења: 1983. год.

Занимање: Дипломирани педагог

 

Радно искуство:

Од 2008. до 2009. год. ОШ "Светозар Радић", ОШ "Хајдук Вељко" Кладово, школски педагог.

Од 2009. до 2010. год. ОШ "Јован Јовановић Змај" Алексиначки рудник, школски педагог.

Од 2010. до 2011. год. ОШ "Чегар" Ниш, школски педагог.

2011. год. Центар за социјални рад "Свети Сава", Ниш.

Од 2012. до 2013. год. ОШ "Топлички хероји" Житорађа, школски педагог.

Од 2013. год. ОШ "Краљ Петар I", школски педагог.

 

Додатна едукација:

Рад на пројекату "Подршка деци са посебним потребама за укључивање у образовни систем и оснаживање њихових породица" -2011. год.

 

Учешће и организација семинара:

"Депресивност младих", "Агресивност и вршњчко насиље код младих и начини њиховог  каналисања и превазилажења", "Инклузија - психолишки, педагошки и медицински аспект", "Анорексија и булимија - болест или избор?", "Психосексуални поремећаји", "Породица камен темељац и камен спотицања", "Алкохолизам младих" Универзитета у Нишу

 

 

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.