Вести и обавештења

Списак изабраних уџбеника за I и V разред за 2018-2019.год.

Списак изабраних уџбеника налази се у прилогу.


 
Акција изградње летње учионице

АКЦИЈА ИЗГРАДЊЕ ЛЕТЊЕ УЧИОНИЦЕ

Школа „Краљ Петар I“ се обратила Фондацији Буди срећан у жељи да се укључи у заједничку акцију и прикупи средства за изградњу летње учионице, која би ученицима школе допринела да настава буде занимљивија и пријатнија, а самим тим школа би обезбедила боље услове за квалитетнију наставу и ваннаставне активности.

Позивамо све који су у могућности да помогну тако што ће послати СМС поруку 54 на 2407, као и уплатама на динарски и девизни рачун као и путем е-донирај, интернет плаћањем платним картицама из целог света.

Прималац: 2407

Текст поруке: 54

Цена СМС-а износи 200,00 динара. ПДВ се не наплаћује. У овом тренутку могућност слања СМС-а имају само корисници МТС и ТЕЛЕНОР мреже.

Динарски рачун: 160-487294-81

Девизни рачун: 00-540-0002389.5

IBAN:

RS3516005400002389595

ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ!

 


 
Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 

Архива

Home Запослени Управа школе Помоћник директора
Помоћник директора

 

Марина Стојановић

 

e-mail:  Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

 

Образовање: Филозофски факултет у Нишу, природно-математички смер

Занимање: Дипломирани математичар

 

Радно искуство:

Од 1988. год. до данас ОШ "Краљ Петар I", наставник математике

Школске 2007/2008. год. рад у огледном одељењу са ученицима VII разреда талентованим за математику при Гимназији "Светозар Марковић"

 

Едукације:

Обука за Школско развојно планирање; Модуларни програм перманенетне рачунарске обуке (основни модул и два изборна модула-м.м. приступ у настави и пословни пакет); Додатна настава у настави математике у вишим разредима основна школе; Усавршавање наставника основних и средњих школа из математике и информатике; О разумевању математике; Школа без насиља; Вештина комуникације у васпитно - образовним установама; Унапређивање наставе математике у вишим разредима основне школе; Специјализовани републички семинар за наставнике рачунарства и информатике у основним и средњим школама (о раду са љубитељима рачунарства и информатике); Дефицит  пажње  и хиперактивност  код  деце; Обрасци интерне комуникације; Унапређење наставе математике у старијим разредима о.ш. ; Образовање на првом месту; Унапређивање наставе математике у старијим разредима ош; Примена образвних стандарда у вредновању ученичких постигнућа из матиматике; Активан, компетентан и одговоран школски одбор; Обука за примену образовних стандарда; Успешније ка предметној настави; Појачан васпитни рад са ученицима у основној школи; Интегрисани тематски приступ; Oдабрани садржаји наставе математике у старијим разредима основне школе; Идентификација и рад са даровитом децом; Акредитовани семинар за обуку прегледача тестова на матури; Одабрана поглавља из математике за 5, 6, 7 и 8; Интеракцијом ученика и наставника до сложенијих захтева у математици; Акредитовани семинар за обуку супервизора на матури; Оцењивање ученика; Унапређивање наставе математике у старијим разредима; Модуларни програм модул база података; Савремени приступ настави математике; Гугл апликације за Гугл генерације; Унапређивање наставе математике у старијим разредима; Савремени принципи наставе математике, трећи део; Зашто је важно самовредновање ученица и ученика; Права детета у образовању; Систематизација градива у настави математике; Индикатори остврености права детета у образовању; Активно оријентисана настава – методе; Решавање проблема на математичким такмичењима ученика основних и средњих школа – најчешћи приступи, технике и принципи

 

Рад у стручним друштвима:

- Предавач у школи математике која ради при ДМС-у, подружнице Ниш - од  школске 1999/2000 до данас;

- Активан члан нишке подружнице ДМС-а;

- Носилац повеље за укупан рад у ДМС-у, подружнице Ниш од 27.11.2004. год.

- Секретар нишке подружнице ДМС-а периоду од 2011. до 2015.год. ;

- Члан извршног и управног одбора нишке подружнице ДМС-а  од 2015. до данас;

- Председник комисије за преглед радова на општинским и окружним такмичењима ученика основних школа дужи низ година.

 

 

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.