Вести и обавештења

Конкурс за избор лога и слогана пројекта Променимо навике

Драги ученици, у току је конкурс за избор лога и слогана пројекта Променимо навике чији је циљ да подстакне буђење еколошке свести код ученика, као и успостављање навика које су неопходне за стварање чистије радне и животне средине. Своје слогане можете предати својим наставницама српског језика, а идејно решење за лого можете предати наставницима ликовне културе до 9.11.2018. године. Неколико најбољих радова ући ће у ужи избор, а затим ћете моћи да гласате за рад који вам се највише допада. Још информација о пројекту Променимо навике можете пронаћи на сајту нашег пројекта https://promenimonavike.weebly.com/.

Oвај школски пројекат плод је учешћа наше школе у пројекту "Школе за 21. век" у организацији British Council-a и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.


 
Списак изабраних уџбеника за I и V разред за 2018-2019.год.

Списак изабраних уџбеника налази се у прилогу.


 
Акција изградње летње учионице

АКЦИЈА ИЗГРАДЊЕ ЛЕТЊЕ УЧИОНИЦЕ

Школа „Краљ Петар I“ се обратила Фондацији Буди срећан у жељи да се укључи у заједничку акцију и прикупи средства за изградњу летње учионице, која би ученицима школе допринела да настава буде занимљивија и пријатнија, а самим тим школа би обезбедила боље услове за квалитетнију наставу и ваннаставне активности.

Позивамо све који су у могућности да помогну тако што ће послати СМС поруку 54 на 2407, као и уплатама на динарски и девизни рачун као и путем е-донирај, интернет плаћањем платним картицама из целог света.

Прималац: 2407

Текст поруке: 54

Цена СМС-а износи 200,00 динара. ПДВ се не наплаћује. У овом тренутку могућност слања СМС-а имају само корисници МТС и ТЕЛЕНОР мреже.

Динарски рачун: 160-487294-81

Девизни рачун: 00-540-0002389.5

IBAN:

RS3516005400002389595

ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ!

 


 
Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 

Архива

Home Ученици Школа без насиља Школа без насиља
Школа без насиља

ШКОЛА БЕЗ НАСИЉА

 

Реализоване су све обуке наставника, успостављена интерна и екстерна заштитна мрежа, измењен правилник о дисциплинским мерама, усвојен формулар за евиденцију насиља, као део обавезне интерне документације, реализоване активности са ученицима и Вршњачким тимом, успостављена правила понашања, информисани и укључени родитељи...

Школа је учинила све да омогући несметану реализацију пројекта и подржи ставарање подстицајне средине естеским сређивањем школског простора и дворишта, постављањем огласних табли и паноа, обележавањем свих важних датума и учешћем школе у свим акцијама у локалној заједници и региону.

Већих потешкоћа у имплементацији пројекта није било.

Сваки корак је пропраћен одговарајућом документацијом, презентацијом и укључивањем свих циљних група у школи.

Пројекат Школа без насиља саставни је део Годишњег програма рада школе од почетка имплементације пројекта.

Урађена је самопроцена пројекта у школи и о томе је информисан Вршњачки тим, Наставничко веће, Савет родитеља и Школски одбор. Након самопроцене уследила је израда Програма заштите ученика од насиља, злостављања и занемаривања у школи, који изискује понављање и обнављање појединих корака и активности из пројекта.

Данас и за сада пројекат у Нашој школи - школи без насиља одлично функционише. О томе сведоче подаци да се не налазимо на списку школа са тежим случајевима насиља било ког типа и свега што то насиље собом носи. Захваљујући Пројекту, све структуре у нашој школи су оснажене да самостално решавају настале проблеме и то веома успешно. Своја знања смо спремни да пренесемо и прилагодимо генерацијама које тек долазе и тек треба да формирају своје вршњачке тимове као најлепши продукт Пројекта. Школа без насиља једина је сигурна кућа образовању за развој и глобалном учењу, тога смо свесни и савесно се придржавамо.

 

АКТИВНОСТИ ВРШЊАЧКОГ ТИМА

 

Тим ученика задужен за презентацију Вршњачког тима представио се и упознао је све ученике у школи са мисијом и задацима тима. Том приликом подељени су беџеви и пропагандни материјал из кампање „Ти си фаца када...”. Плакати из исте кампање истакнути су на видним и битним местима у школи.

Упознавање ученика школе са појмом електронког насиља прва је реализована активност Вршњачког тима. Чланови тима су на часу одељењског старешине у свом одељењу упознали остале ученике са садржајима материјала ,,Фер плеј у новим медијима”.

Акција везана за електронско насиље је настављена и договорено је да чланови Вршњачког тима на родитељском састанку упознају родитеље са постојањем тима у школи и да родитељима презентују садржај ,,Родитељи - тренери фер плеја у новим медијима”.

Задужени чланови Вршњачког тима редовно проверавају пошту коју ученици остављају у ,,Сандуче поверења”. Одговоре на постављена питања, уз подршку координатора, под шифром, постављају на огласној табли.

Већина чланова Вршњачког тима је изразила заинтересованост да се едукује за вршњачку медијацију. Њима су се придружили ученици из школе који су са истим интересовањем, тако да су у проширеном саставу прошли едукацију за медијацију.

Raiffeisen банка донацијом компјутера Вршњачком тиму пружила је подршку школи у превенцији електронског насиља.

 

 

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.