Вести и обавештења

Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 
Окружно екипно такмичење у шаху

Окружно екипно такмичење у шаху оджаће се 19.03.2017. године у нашој школи са почетком у 10 часова.

 

Потребно је доћи 15 минута раније и понети опрему (гарнитуре и сатове).


 

Архива

Home Ученици Школа без насиља Школа без насиља
Школа без насиља

ШКОЛА БЕЗ НАСИЉА

 

Реализоване су све обуке наставника, успостављена интерна и екстерна заштитна мрежа, измењен правилник о дисциплинским мерама, усвојен формулар за евиденцију насиља, као део обавезне интерне документације, реализоване активности са ученицима и Вршњачким тимом, успостављена правила понашања, информисани и укључени родитељи...

Школа је учинила све да омогући несметану реализацију пројекта и подржи ставарање подстицајне средине естеским сређивањем школског простора и дворишта, постављањем огласних табли и паноа, обележавањем свих важних датума и учешћем школе у свим акцијама у локалној заједници и региону.

Већих потешкоћа у имплементацији пројекта није било.

Сваки корак је пропраћен одговарајућом документацијом, презентацијом и укључивањем свих циљних група у школи.

Пројекат Школа без насиља саставни је део Годишњег програма рада школе од почетка имплементације пројекта.

Урађена је самопроцена пројекта у школи и о томе је информисан Вршњачки тим, Наставничко веће, Савет родитеља и Школски одбор. Након самопроцене уследила је израда Програма заштите ученика од насиља, злостављања и занемаривања у школи, који изискује понављање и обнављање појединих корака и активности из пројекта.

Данас и за сада пројекат у Нашој школи - школи без насиља одлично функционише. О томе сведоче подаци да се не налазимо на списку школа са тежим случајевима насиља било ког типа и свега што то насиље собом носи. Захваљујући Пројекту, све структуре у нашој школи су оснажене да самостално решавају настале проблеме и то веома успешно. Своја знања смо спремни да пренесемо и прилагодимо генерацијама које тек долазе и тек треба да формирају своје вршњачке тимове као најлепши продукт Пројекта. Школа без насиља једина је сигурна кућа образовању за развој и глобалном учењу, тога смо свесни и савесно се придржавамо.

 

АКТИВНОСТИ ВРШЊАЧКОГ ТИМА

 

Тим ученика задужен за презентацију Вршњачког тима представио се и упознао је све ученике у школи са мисијом и задацима тима. Том приликом подељени су беџеви и пропагандни материјал из кампање „Ти си фаца када...”. Плакати из исте кампање истакнути су на видним и битним местима у школи.

Упознавање ученика школе са појмом електронког насиља прва је реализована активност Вршњачког тима. Чланови тима су на часу одељењског старешине у свом одељењу упознали остале ученике са садржајима материјала ,,Фер плеј у новим медијима”.

Акција везана за електронско насиље је настављена и договорено је да чланови Вршњачког тима на родитељском састанку упознају родитеље са постојањем тима у школи и да родитељима презентују садржај ,,Родитељи - тренери фер плеја у новим медијима”.

Задужени чланови Вршњачког тима редовно проверавају пошту коју ученици остављају у ,,Сандуче поверења”. Одговоре на постављена питања, уз подршку координатора, под шифром, постављају на огласној табли.

Већина чланова Вршњачког тима је изразила заинтересованост да се едукује за вршњачку медијацију. Њима су се придружили ученици из школе који су са истим интересовањем, тако да су у проширеном саставу прошли едукацију за медијацију.

Raiffeisen банка донацијом компјутера Вршњачком тиму пружила је подршку школи у превенцији електронског насиља.

 

 

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.