Вести и обавештења

Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 
Окружно екипно такмичење у шаху

Окружно екипно такмичење у шаху оджаће се 19.03.2017. године у нашој школи са почетком у 10 часова.

 

Потребно је доћи 15 минута раније и понети опрему (гарнитуре и сатове).


 

Архива

Home О школи Школа данас
Основна школа "Краљ Петар I" - Данас

Основна школа ''Краљ Петар  I'' данас има 40 одељења од  I – VIII  разреда са 1044 ученика.  Матична школа у Нишу има 31 одељењa од I – VIII разреда са 831 ученика, а школа у Паси Пољани 9 одељења од I - VIII разреда са 213 ученика. У школи је запошљено укупно 70 наставника, 1 лице које је ангажовано по основу уговора о извођењу наставе, директор школе, помоћник директора, стручни сарадници (педагог, психолог, библиотекар, медиjатекар), административно финансијски радници (секретар школе, шеф рачуноводства, благајник), 14 радника на одржавању хигијене, 2 домара и 2  домара-ложача.

 

Решењем број: 610-00-25472012-7 од 17.7.2012. школа је добила дозволу за увођење предшколског васпитања и образовања.

 

Од укупно 70 наставника у ОШ "Краљ Петар I", 8 наставника радиће само у истуреном одељењу у Паси Пољани, и 7 наставника који ће радити и у матичној школи и истуреном одељењу, што значи да ће за реализацију целокупне наставе бити задужена 15 наставника.

 

У прошлој школској години школа је постигла добре резултате. Ученици ОШ ''Краљ Петар  I'' учествовали су на свим такмичењима oсновних школа на нивоу Општине, Региона и Републике Србије. При том су постигли значајне резултате.

 

На основу тога овај Годишњи план рада представља синтезу остварених резултата и наредних задатака. Програм је и оквир програмских задатака школе за једну школску годину и основа за правилно и равномерно распоређивање послова и задатака у току целе године.

 

Програм наглашава развојни принцип функционисања школе, тј. надградњу на већ остварени ниво знања и развоја.

 

 

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.