Вести и обавештења

Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 
Окружно екипно такмичење у шаху

Окружно екипно такмичење у шаху оджаће се 19.03.2017. године у нашој школи са почетком у 10 часова.

 

Потребно је доћи 15 минута раније и понети опрему (гарнитуре и сатове).


 

Архива

Home Ученици Млади амбасадори Свечана промоција нове генерације младих амбасадора
Свечана промоција нове генерације младих амбасадора
У четвртак, 02. октобра је у Народном позоришту у Нишу одржана свечана церемонија проглашења нове генерације младих амбасадора. Поново су међу ученицима свих основних и средњих школа, као и међу студентима, изабрани најбољи представници који ће у наредном једногодишњем мандату спроводити мисију Младих амбасадора. Уз већ постојећи програм Амбасадора културе, промовисане су и прве генерације амбасадора спорта и амбасадора предузетништва.

 

На свечаности је презентован досадашњи рад удружења, као и планови за будућност, а прилику да поздраве младе амбасадоре и упуте им речи подршке, искористили су представници Града Ниша, најзначајнијих институција из области културе, спорта и бизнис сектора, али и представници партнерских организација удружења грађана "Млади амбасадори".

 

Да представљање 300 нових младих амбасадора, будућих лидера наше локалне заједнице, поприми прави свечани карактер, допринели су Женски академски хор СКЦ-а, као и Нишки симфонисјки орекстар, који су својим изведбама више пута изазвали одушевљење у препуној сали Народног позоришта у Нишу. 

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.