Вести и обавештења

Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 
Окружно екипно такмичење у шаху

Окружно екипно такмичење у шаху оджаће се 19.03.2017. године у нашој школи са почетком у 10 часова.

 

Потребно је доћи 15 минута раније и понети опрему (гарнитуре и сатове).


 

Архива

Home Ученици Млади амбасадори Млади амбасадори
Млади амбасадори

Удружење Млади амбасадори" основано је у циљу јачања капацитета младих у Нишу кроз акције усмерене на промовисање културних и других догађаја и манифестација које утичу на побољшање имиџа града, као и лично усвршавање сваког појединца.

Амбасадори културе су репрезенти културне понуде нашег града, који сваког понедељка у оквиру акције „5 минута културе" добијају свој термин у току редовне наставе и својим вршњацима преносе најактуелнија дешавања и манифестације те недеље. Уз подршку свих културних и образовних институција у граду изабрана је прва генерација амбасадора на нивоу нишких основних и средњих школа и факултета.

Амбасадорима је омогућена константна едукација из различитих области попут: јавног наступа, евентменаџмента, пословне комуникације, маркетинга и писања пројекта, као и бесплатна посета свим културним установама у граду, како би се упознали са њиховим радом и на што квалитетнији начин презентовали културни садржај и преносили поруку својим вршњачким групама.

Период на који се Амбасадори културе бирају је годину дана, а након истека мандата они постају ментори наредној генерацији, како би им преносили своје знање и искуство.

У циљу дугорочног подизања свести о значају културе, подршку иницијативи за оснивање удружења „Млади амбасадори" дале су следеће институције: (Европски савет за културу, Еуримагес, Народно позориште Ниш, Купина Биоскоп, Луткарско позориште Ниш, Симфонијски оркестар Ниш, Музеј Ниш, Студентски културни центар, Нишки културни центар, Дечији културни центар, Ректорат Универзитета у Нишу, Актив директора основних школа Ниш, Актив директора средњих школа Ниш, Управа за образовање, спорт и омладину Ниш, Савез студената Универзитета у Нишу, Отворени клуб Ниш, Проактив Ниш, Медиа и Реформ центар Ниш)

 

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.