Вести и обавештења

Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 
Окружно екипно такмичење у шаху

Окружно екипно такмичење у шаху оджаће се 19.03.2017. године у нашој школи са почетком у 10 часова.

 

Потребно је доћи 15 минута раније и понети опрему (гарнитуре и сатове).


 

Архива

Home О школи Оставили су траг Драган Стојковић-Пикси
Драган Стојковић - Пикси

Драган Стојковић-Пикси рођен је 3. марта 1965. године у Нишу, а његова породица је тада живела у селу Паси Пољана. У првом и другом разреду учитељ му је био Витомир Тошић, у трећем и четвртом разреду Радица Живић, а одељењски старешина од петог разреда била је наставница српског језика Оливера Филиповић. Каријеру је започео у „Радничком” из Ниша. Године 1986. прелази у ФК Црвена звезда. Убрзо постаје капитен тима и најбољи играч у Југославији.

Међутим, највеће признање добио је када је 3. маја 1989. промовисан у пету Звездину Звезду. 1990. године прелази у француски Олимпик из Марсеја, са којим већ у првој сезони долази до финала Купа европских шампиона у коме је играо свега неколико минута и то управо против свог бившег клуба, Црвене звезде. Из Олимпика затим прелази у Верону где проводи једну сезону. Своју играчку каријеру завршио је у Нагоји у којој је оставио неизбрисив траг, након неколикоуспешних година играња у земљи излазећег сунца. За репрезентацију је играо 84 утакмице, дебитовао је за национални тим 1984. у Француској. Учесник је Светског првенства у Италији 1990. и Француској 1998.  Године, као и Европског првенства 2000. у Холандији и Белгији.

По завршетку играчке каријере, био је председник Фудбалског Савеза Југославије, а од јула 2005. је председник ФК Црвена звезда. Ожењен је и има троје деце. Пикси важи за једног од најомиљенијих  српских играча свих времена, и дан-данас се памте његова два гола у осмини финала Мундијала у Италији 1990. У Нагоји, где је играо, сматрају га живом легендом (тамо му је саиграч био Гери Линекер, а тренер Арсен Венгер), а једна трибина стадиона носи његово име. Пикси је у Нишу познат и по следећој анегдоти:

Каже Драгиша Бинић: „Пиксиии, центриши бе!” Пикси одговара: „А, бе, блокишу ме!”.

 

 

 

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.