Вести и обавештења

Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 

Архива

Home О школи Оставили су траг Драган Стојковић-Пикси
Драган Стојковић - Пикси

Драган Стојковић-Пикси рођен је 3. марта 1965. године у Нишу, а његова породица је тада живела у селу Паси Пољана. У првом и другом разреду учитељ му је био Витомир Тошић, у трећем и четвртом разреду Радица Живић, а одељењски старешина од петог разреда била је наставница српског језика Оливера Филиповић. Каријеру је започео у „Радничком” из Ниша. Године 1986. прелази у ФК Црвена звезда. Убрзо постаје капитен тима и најбољи играч у Југославији.

Међутим, највеће признање добио је када је 3. маја 1989. промовисан у пету Звездину Звезду. 1990. године прелази у француски Олимпик из Марсеја, са којим већ у првој сезони долази до финала Купа европских шампиона у коме је играо свега неколико минута и то управо против свог бившег клуба, Црвене звезде. Из Олимпика затим прелази у Верону где проводи једну сезону. Своју играчку каријеру завршио је у Нагоји у којој је оставио неизбрисив траг, након неколикоуспешних година играња у земљи излазећег сунца. За репрезентацију је играо 84 утакмице, дебитовао је за национални тим 1984. у Француској. Учесник је Светског првенства у Италији 1990. и Француској 1998.  Године, као и Европског првенства 2000. у Холандији и Белгији.

По завршетку играчке каријере, био је председник Фудбалског Савеза Југославије, а од јула 2005. је председник ФК Црвена звезда. Ожењен је и има троје деце. Пикси важи за једног од најомиљенијих  српских играча свих времена, и дан-данас се памте његова два гола у осмини финала Мундијала у Италији 1990. У Нагоји, где је играо, сматрају га живом легендом (тамо му је саиграч био Гери Линекер, а тренер Арсен Венгер), а једна трибина стадиона носи његово име. Пикси је у Нишу познат и по следећој анегдоти:

Каже Драгиша Бинић: „Пиксиии, центриши бе!” Пикси одговара: „А, бе, блокишу ме!”.

 

 

 

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.