Вести и обавештења

Републичко такмичење у пливању

Републичко школско такмичење у пливању, на којем је наступило око хиљаду младих пливача из  Србије, одржано је у среду 15.11.2017. године у Крагујевцу. Три ученице основне школе „Краљ Петар I“ избориле су учешће на такмичењу. У врло јакој конкуренцији ученице наше школе оствариле су одличan резултат заузевши једно четврто, једно пето и једно једанаесто место.

1.    Петра Микић 6/3 – 4. место, дисциплина прсно
2.    Дуња Милосављевић 8/4 – 5. место, дисциплина краул
3.    Сташа Стојановић 7/4 – 11. место, дисциплина краул

Наставник: Игор Ђорђевић


 
Првенство основних и средњих школа Града Ниша у пливању

Дана 07.11.2017. године на базенима Спортског центра „Чаир“ одржано је Првенство основних и средњих школа Града Ниша у пливању. Освојено је укопно четири медаља и то три златне и једна сребрна медаља. Три ученица наше школе избориле су пласман на Републичко такмичење које ће бити одржано у Крагујевцу. Ове године нашу школу представљало је пет ученица:

1.    Петра Микић 6/3 – 1. место, дисциплина прсно – пласман на Републичко такмичење
2.    Сташа Стојановић 7/4 – 1. место, дисциплина краул – пласман на Републичко такмичење
3.    Дуња Милосављевић 8/4 – 1. место, дисциплина краул – пласман на Републичко такмичење
4.    Сара Стојановић 5/1 – 2. место, дисциплина краул
5.    Милица Јовић 7/2 – учешће, дисциплина прсно


Наставник:  Игор Ђорђевић

 

 


 


 


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 

Архива

Оливер Њего

Оливер Њего рођен је 19.9.1959. године у Нишу. Његова учитељица у првом разреду била је Викторија Калаџијевска, у другом Мића Поповић, у трећем Славка Николић, а у четвртом Оливера Ђорђевић. Током петог разреда са родитељима се сели  у Скопље.  И поред кратког времена проведеног у петом разреду, он се одлично сећа своје наставнице француског језика, Славке Крстић.

Члан скопске опере постаје 1980. године. Оливер Њего, баритон, дипломирао је 1990. год. певање на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Радмиле Бакочевић. Баритонски репертоар усавршавао је код првака Београдске опере – Николе Митића. Њего је на Музичкој академији и магистрирао.

Данас је професор са звањем доцента на Крагујевачком Факултету Музичких уметности и доцент на Слобомир Универзитету у Бјељини.

Био је солиста хора РТС и са њим обишао многе земље. Године 1991. ступио је у Београдску оперу, где носи баритонски фах. Он је наступао у Росинијевом Севиљском берберину, у Бизеовој Кармен, у Лучија од Ламермура, Доницетија и у Вердијевом Дон Карлосу и Атили.

Уметник је широког интересовања. Одлично се сналази и у другим музичким жанровима, посебно у народној и староградској песми, руској романси и грчком мелосу. Освојио је три значајне награде на фестивалу Београдско пролеће, победио је у више наврата на фестивалима Војске Југославије и на другим значајним културним манифестацијама. Посебну атракцију представљају његови рецитали свих музичких жанрова, од оперске арије до руске романсе.

Оливер Њего је до сада гостовао у Кини, Кипру, Румунији, Мађарској, Француској, Италији, Великој Британији, Славонији, Македонији и  Кореји.

 

 

 

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.