Вести и обавештења

Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 

Архива

Бојана Шумоња

Бојања Шумоња рођена је 10. јуна 1953. у Нишу. У Основну школу „Моша Пијаде“ уписана је 1961. године код учитељице Миле Урошевић. У петом разреду основне школе одељењски старешина била јој је Оливера Филиповић, наставница српског језика. Током осмогодишњег школовања бавила се балетом у студију који је водила примабалерина Стефанија Априлова.

Гимназију и факултет завршила је у Београду. Дипломирала је на Филозофском факултету Универзитета у Београду одсек Археологија.

Као телевизијски новинар (ТВ Београд) ради од 1978. године. Водила је и сарађивала на припреми дечјих серија и контакт програма редакција дечјег и школског програма ТВ Београд  „Магнет“, „Сточићу, постави се!“, „У здравом телу, здрав дух“, „Поред терена“. Као новинар Београдског ТВ програма уређивала и водила дечје и спортске блокове од 1984. до 1993. године. Од 1993. године ради као новинар уредник у Спортској редакцији РТС ТВ Београд. Као спортски новинар уређивала је и водила емисије „Краљица спортова“, „Олимпијски кругови“ и емисије посвећене врхунском спорту.

Активна спортисткиња (карате) од 1972. до 1987. године. Била је репрезентативка Југославије од 1975. до 1984. године. За најбољу спортисткињу Југославије проглашена је 1978. године. На листи најуспешнијих спортиста Југославије свих времена (до 1984.) по броју освојених медаља заузела је пето место.

На првенствима Југославије (1975-1986.) освојила је седам златних и једну сребрну медаљу у појединачној и четири златне, једну сребрну и три бронзане медаље у екипној конкуренцији.

На европским првенствима (1976-1986.) освојила је једну златну, две сребрне и једну бронзану медаљу у појединачној и три златне, две сребрне и две бронзане медаље у екипној конкуренцији.

На светском првенству у Бремену, 1980. освојила је бронзану медаљу у екипној конкуренцији.

На основу остварених спортских резултата 1978. године проглашена је за заслужну спортисткињу Југославије.

 

 

 

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.