Вести и обавештења

Републичко такмичење у пливању

Републичко школско такмичење у пливању, на којем је наступило око хиљаду младих пливача из  Србије, одржано је у среду 15.11.2017. године у Крагујевцу. Три ученице основне школе „Краљ Петар I“ избориле су учешће на такмичењу. У врло јакој конкуренцији ученице наше школе оствариле су одличan резултат заузевши једно четврто, једно пето и једно једанаесто место.

1.    Петра Микић 6/3 – 4. место, дисциплина прсно
2.    Дуња Милосављевић 8/4 – 5. место, дисциплина краул
3.    Сташа Стојановић 7/4 – 11. место, дисциплина краул

Наставник: Игор Ђорђевић


 
Првенство основних и средњих школа Града Ниша у пливању

Дана 07.11.2017. године на базенима Спортског центра „Чаир“ одржано је Првенство основних и средњих школа Града Ниша у пливању. Освојено је укопно четири медаља и то три златне и једна сребрна медаља. Три ученица наше школе избориле су пласман на Републичко такмичење које ће бити одржано у Крагујевцу. Ове године нашу школу представљало је пет ученица:

1.    Петра Микић 6/3 – 1. место, дисциплина прсно – пласман на Републичко такмичење
2.    Сташа Стојановић 7/4 – 1. место, дисциплина краул – пласман на Републичко такмичење
3.    Дуња Милосављевић 8/4 – 1. место, дисциплина краул – пласман на Републичко такмичење
4.    Сара Стојановић 5/1 – 2. место, дисциплина краул
5.    Милица Јовић 7/2 – учешће, дисциплина прсно


Наставник:  Игор Ђорђевић

 

 


 


 


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 

Архива

Бојана Шумоња

Бојања Шумоња рођена је 10. јуна 1953. у Нишу. У Основну школу „Моша Пијаде“ уписана је 1961. године код учитељице Миле Урошевић. У петом разреду основне школе одељењски старешина била јој је Оливера Филиповић, наставница српског језика. Током осмогодишњег школовања бавила се балетом у студију који је водила примабалерина Стефанија Априлова.

Гимназију и факултет завршила је у Београду. Дипломирала је на Филозофском факултету Универзитета у Београду одсек Археологија.

Као телевизијски новинар (ТВ Београд) ради од 1978. године. Водила је и сарађивала на припреми дечјих серија и контакт програма редакција дечјег и школског програма ТВ Београд  „Магнет“, „Сточићу, постави се!“, „У здравом телу, здрав дух“, „Поред терена“. Као новинар Београдског ТВ програма уређивала и водила дечје и спортске блокове од 1984. до 1993. године. Од 1993. године ради као новинар уредник у Спортској редакцији РТС ТВ Београд. Као спортски новинар уређивала је и водила емисије „Краљица спортова“, „Олимпијски кругови“ и емисије посвећене врхунском спорту.

Активна спортисткиња (карате) од 1972. до 1987. године. Била је репрезентативка Југославије од 1975. до 1984. године. За најбољу спортисткињу Југославије проглашена је 1978. године. На листи најуспешнијих спортиста Југославије свих времена (до 1984.) по броју освојених медаља заузела је пето место.

На првенствима Југославије (1975-1986.) освојила је седам златних и једну сребрну медаљу у појединачној и четири златне, једну сребрну и три бронзане медаље у екипној конкуренцији.

На европским првенствима (1976-1986.) освојила је једну златну, две сребрне и једну бронзану медаљу у појединачној и три златне, две сребрне и две бронзане медаље у екипној конкуренцији.

На светском првенству у Бремену, 1980. освојила је бронзану медаљу у екипној конкуренцији.

На основу остварених спортских резултата 1978. године проглашена је за заслужну спортисткињу Југославије.

 

 

 

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.