Вести и обавештења

Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 
Окружно екипно такмичење у шаху

Окружно екипно такмичење у шаху оджаће се 19.03.2017. године у нашој школи са почетком у 10 часова.

 

Потребно је доћи 15 минута раније и понети опрему (гарнитуре и сатове).


 

Архива

Home О школи Оставили су траг Слободан Антић
Слободан Антић

Слободан Антић рођен је 13. новембра 1950. године у Паси Пољани. Своје детињство провео је на Бубњу, у Улици Ђуре Јакшића, а ишао је у Основну школу „Моша Пијаде”.

Његов први учитељ Илија и учитељица Нада били су људи са којима се први пут сусрео у школи и о којима је целога живота причао са поносом, радо се сећајући школских догађаја. У петом разреду добија разредног старешину и наставника за сваки предмет понаособ и на тај начин, како каже: „улазимо у један колаж људи различиог схватања, образовања, понашања, тако да свако од њих оставља упечатљив утисак на часовима и ван њих”.

У том периоду је свако од његових другова и другарица из одељења полако почињао да се опредељује за одређене школске активности у области литерарне, математичке, књижевне, фолклорне и спортске секције. Тако је и он постао члан спортске секције захваљујући наставнику Славку Првуловићу. По речима Слободана Антића, његов рад и однос са ученицима у нашој школи утицао је на то да многа деца постану квалитетни спортисти и своје животно опредељење пронађу у бављењу атлетиком, кошарком, рукометом, боксом или фудбалом. После завршене основне школе уписао је гимназију, а уједно је наставио са тренинзима за ФК „Раднички”. Завршио је Факултет физичког образовања. Кроз школовање у поменутом фудбалском клубу, био је изабран и играо је за репрезентацију школе, града, Србије и Југославије. Његов први професионални уговор почиње 1969. године и од тада је у професионалној фудбалској каријери до 1983. године. За „Раднички” је професионално играо десет година, где је у такмичењима са другим фудбалским тимовима доживљавао и успехе и неуспехе. На међународној фудбалској сцени за Раднички је играо утакмице до полуфинала Купа УЕФА. Након тога одлази у фудбалски клуб Мишела Платинија, „Нанси”, у Француској. Његово пресељење се наставља. Вратио се у ФК „Раднички”, где је одиграо утакмице у Купу УЕФА, а потом одлази у  ФК „Олимпик” из Марсеја. У Марсеју  проводи две играчке сезоне, где се његова професионална фудбалска каријера као играча завршава 1983. године.

Радио је у већим клубовима као тренер и руководилац. Са Станимиром Јоксимовићем радио је на Вишој тренерској школи. У Фудбалски савез Југославије улази као инструктор-селектор.

Три године рада и Кувајту са фудбалерима млађих категорија омогућиле су му да упозна један сасвим други начин живота и понашања у спорту. Данас живи у Нишу, ожењен је супругом Оливером и има сина и  кћер.

 

 

 

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.