Вести и обавештења

Конкурс за избор лога и слогана пројекта Променимо навике

Драги ученици, у току је конкурс за избор лога и слогана пројекта Променимо навике чији је циљ да подстакне буђење еколошке свести код ученика, као и успостављање навика које су неопходне за стварање чистије радне и животне средине. Своје слогане можете предати својим наставницама српског језика, а идејно решење за лого можете предати наставницима ликовне културе до 9.11.2018. године. Неколико најбољих радова ући ће у ужи избор, а затим ћете моћи да гласате за рад који вам се највише допада. Још информација о пројекту Променимо навике можете пронаћи на сајту нашег пројекта https://promenimonavike.weebly.com/.

Oвај школски пројекат плод је учешћа наше школе у пројекту "Школе за 21. век" у организацији British Council-a и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.


 
Списак изабраних уџбеника за I и V разред за 2018-2019.год.

Списак изабраних уџбеника налази се у прилогу.


 
Акција изградње летње учионице

АКЦИЈА ИЗГРАДЊЕ ЛЕТЊЕ УЧИОНИЦЕ

Школа „Краљ Петар I“ се обратила Фондацији Буди срећан у жељи да се укључи у заједничку акцију и прикупи средства за изградњу летње учионице, која би ученицима школе допринела да настава буде занимљивија и пријатнија, а самим тим школа би обезбедила боље услове за квалитетнију наставу и ваннаставне активности.

Позивамо све који су у могућности да помогну тако што ће послати СМС поруку 54 на 2407, као и уплатама на динарски и девизни рачун као и путем е-донирај, интернет плаћањем платним картицама из целог света.

Прималац: 2407

Текст поруке: 54

Цена СМС-а износи 200,00 динара. ПДВ се не наплаћује. У овом тренутку могућност слања СМС-а имају само корисници МТС и ТЕЛЕНОР мреже.

Динарски рачун: 160-487294-81

Девизни рачун: 00-540-0002389.5

IBAN:

RS3516005400002389595

ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ!

 


 
Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 

Архива

Home О школи Оставили су траг Слободан Антић
Слободан Антић

Слободан Антић рођен је 13. новембра 1950. године у Паси Пољани. Своје детињство провео је на Бубњу, у Улици Ђуре Јакшића, а ишао је у Основну школу „Моша Пијаде”.

Његов први учитељ Илија и учитељица Нада били су људи са којима се први пут сусрео у школи и о којима је целога живота причао са поносом, радо се сећајући школских догађаја. У петом разреду добија разредног старешину и наставника за сваки предмет понаособ и на тај начин, како каже: „улазимо у један колаж људи различиог схватања, образовања, понашања, тако да свако од њих оставља упечатљив утисак на часовима и ван њих”.

У том периоду је свако од његових другова и другарица из одељења полако почињао да се опредељује за одређене школске активности у области литерарне, математичке, књижевне, фолклорне и спортске секције. Тако је и он постао члан спортске секције захваљујући наставнику Славку Првуловићу. По речима Слободана Антића, његов рад и однос са ученицима у нашој школи утицао је на то да многа деца постану квалитетни спортисти и своје животно опредељење пронађу у бављењу атлетиком, кошарком, рукометом, боксом или фудбалом. После завршене основне школе уписао је гимназију, а уједно је наставио са тренинзима за ФК „Раднички”. Завршио је Факултет физичког образовања. Кроз школовање у поменутом фудбалском клубу, био је изабран и играо је за репрезентацију школе, града, Србије и Југославије. Његов први професионални уговор почиње 1969. године и од тада је у професионалној фудбалској каријери до 1983. године. За „Раднички” је професионално играо десет година, где је у такмичењима са другим фудбалским тимовима доживљавао и успехе и неуспехе. На међународној фудбалској сцени за Раднички је играо утакмице до полуфинала Купа УЕФА. Након тога одлази у фудбалски клуб Мишела Платинија, „Нанси”, у Француској. Његово пресељење се наставља. Вратио се у ФК „Раднички”, где је одиграо утакмице у Купу УЕФА, а потом одлази у  ФК „Олимпик” из Марсеја. У Марсеју  проводи две играчке сезоне, где се његова професионална фудбалска каријера као играча завршава 1983. године.

Радио је у већим клубовима као тренер и руководилац. Са Станимиром Јоксимовићем радио је на Вишој тренерској школи. У Фудбалски савез Југославије улази као инструктор-селектор.

Три године рада и Кувајту са фудбалерима млађих категорија омогућиле су му да упозна један сасвим други начин живота и понашања у спорту. Данас живи у Нишу, ожењен је супругом Оливером и има сина и  кћер.

 

 

 

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.