Вести и обавештења

Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 
Окружно екипно такмичење у шаху

Окружно екипно такмичење у шаху оджаће се 19.03.2017. године у нашој школи са почетком у 10 часова.

 

Потребно је доћи 15 минута раније и понети опрему (гарнитуре и сатове).


 

Архива

Драган Гајић

Драган Гајић, у први разред Основне школе „Моша Пијаде” кренуо је 1962. године. Радо се сећа својих школских дана:

 

"С обзиром на то да су моји родитељи били просветни радници, ја сам буквално растао у школи, тако да сам полазак у први разред за мене није представаљао неку велику новину, нити значајнији преокрет у животу. Па ипак, и дан-данас сентиментално сам везан за „нашу школу са Бубња”. То је школа у којој је радила моја мајка Ружица Гајић, коју смо мој отац, моја кћи и ја завршили. Не само због тога што сам у годинама у којима је човек обично носталгичан, ја се са сетом и задовољством сећам своје учитељице Викторије Калајџијевске, својих разредних старешина Анђе Комленац, Аце Радовановића-Фарадеја, наставника Боре Филиповића, Јове Живковића, Љубице Цар, Станислава Станимировића - Станета, Пере Гарчевића, Свете Митровића, Гордане Ђорђевић, Вере Вељковић-Домаћинке, Славка Првуловића,Вере Митић, Вукомира Петковића-Комија, Ранђела Алексића-Раше и многих других. Са сетом се сећам и домара Јордана Ћурчића-Хитлера, баштована... Нажалост, многи од њих више нису међу нама, али су учинили да постанемо добри и познати мајстори, професори, лекари, а пре свега добри људи.

Иако наша школа данас модерније изгледа, морам да признам да ми недостају она летња учионица, оне трибине од земље и фудбалски терен од шљаке, пуцкетање ватре у усијаним „краљица” пећима по учионицама... Било би лепо да и данас у школи постоји неки Милан Радосављевић - Пуки (данас професор физичког васпитања у школи „Бубањски хероји”), који је ходајући на рукама улазио у своју учионицу на другом спрату. А ја сам као ђак био дечко који обећава – млади литерата, можда песник, рецитатор. Зато сам био пресрећан када је моја кћи Катарина, као ђак наше школе, дванаест пута побеђивала на такмичењима у рецитовању. Био сам испуњен поносом не само зато што је она моја, већ и због тога што смо побеђивали „фаворизоване” школе у граду. Испуњава ме задовољство када чујем да су наши ђаци са Бубња најбољи математичари, спортисти... Ја нисам постао ни глумац, ни песник (осим можда притајени, у души), већ професор механике и астрофизике на Природно-математичком факултету у Нишу. Често, када ноћу, пролазећи кроз школско двориште, скраћујем пут до куће, по навици гледам у звездано небо, имам утисак да је великим делом „позитивни кривац” за то што јесам, управо моја школа."

 

Драган Гајић се радо сећа својих школски дана и школских приредби које су одржаване у данашњем НКЦ-у.

 

 

 

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.