Вести и обавештења

Гласање за лого и слоган пројекта Променимо навике

Драги ученици, у току је гласање ученика за лого и слоган пројекта Променимо навике чији је циљ да подстакне буђење еколошке свести код ученика, као и успостављање навика које су неопходне за стварање чистије радне и животне средине. Гласање је на сајту нашег пројекта https://promenimonavike.weebly.com/.

Oвај школски пројекат плод је учешћа наше школе у пројекту "Школе за 21. век" у организацији British Council-a и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.


 
Списак изабраних уџбеника за I и V разред за 2018-2019.год.

Списак изабраних уџбеника налази се у прилогу.


 
Акција изградње летње учионице

АКЦИЈА ИЗГРАДЊЕ ЛЕТЊЕ УЧИОНИЦЕ

Школа „Краљ Петар I“ се обратила Фондацији Буди срећан у жељи да се укључи у заједничку акцију и прикупи средства за изградњу летње учионице, која би ученицима школе допринела да настава буде занимљивија и пријатнија, а самим тим школа би обезбедила боље услове за квалитетнију наставу и ваннаставне активности.

Позивамо све који су у могућности да помогну тако што ће послати СМС поруку 54 на 2407, као и уплатама на динарски и девизни рачун као и путем е-донирај, интернет плаћањем платним картицама из целог света.

Прималац: 2407

Текст поруке: 54

Цена СМС-а износи 200,00 динара. ПДВ се не наплаћује. У овом тренутку могућност слања СМС-а имају само корисници МТС и ТЕЛЕНОР мреже.

Динарски рачун: 160-487294-81

Девизни рачун: 00-540-0002389.5

IBAN:

RS3516005400002389595

ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ!

 


 
Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 

Архива

Драган Гајић

Драган Гајић, у први разред Основне школе „Моша Пијаде” кренуо је 1962. године. Радо се сећа својих школских дана:

 

"С обзиром на то да су моји родитељи били просветни радници, ја сам буквално растао у школи, тако да сам полазак у први разред за мене није представаљао неку велику новину, нити значајнији преокрет у животу. Па ипак, и дан-данас сентиментално сам везан за „нашу школу са Бубња”. То је школа у којој је радила моја мајка Ружица Гајић, коју смо мој отац, моја кћи и ја завршили. Не само због тога што сам у годинама у којима је човек обично носталгичан, ја се са сетом и задовољством сећам своје учитељице Викторије Калајџијевске, својих разредних старешина Анђе Комленац, Аце Радовановића-Фарадеја, наставника Боре Филиповића, Јове Живковића, Љубице Цар, Станислава Станимировића - Станета, Пере Гарчевића, Свете Митровића, Гордане Ђорђевић, Вере Вељковић-Домаћинке, Славка Првуловића,Вере Митић, Вукомира Петковића-Комија, Ранђела Алексића-Раше и многих других. Са сетом се сећам и домара Јордана Ћурчића-Хитлера, баштована... Нажалост, многи од њих више нису међу нама, али су учинили да постанемо добри и познати мајстори, професори, лекари, а пре свега добри људи.

Иако наша школа данас модерније изгледа, морам да признам да ми недостају она летња учионица, оне трибине од земље и фудбалски терен од шљаке, пуцкетање ватре у усијаним „краљица” пећима по учионицама... Било би лепо да и данас у школи постоји неки Милан Радосављевић - Пуки (данас професор физичког васпитања у школи „Бубањски хероји”), који је ходајући на рукама улазио у своју учионицу на другом спрату. А ја сам као ђак био дечко који обећава – млади литерата, можда песник, рецитатор. Зато сам био пресрећан када је моја кћи Катарина, као ђак наше школе, дванаест пута побеђивала на такмичењима у рецитовању. Био сам испуњен поносом не само зато што је она моја, већ и због тога што смо побеђивали „фаворизоване” школе у граду. Испуњава ме задовољство када чујем да су наши ђаци са Бубња најбољи математичари, спортисти... Ја нисам постао ни глумац, ни песник (осим можда притајени, у души), већ професор механике и астрофизике на Природно-математичком факултету у Нишу. Често, када ноћу, пролазећи кроз школско двориште, скраћујем пут до куће, по навици гледам у звездано небо, имам утисак да је великим делом „позитивни кривац” за то што јесам, управо моја школа."

 

Драган Гајић се радо сећа својих школски дана и школских приредби које су одржаване у данашњем НКЦ-у.

 

 

 

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.