Вести и обавештења

Гласање за лого и слоган пројекта Променимо навике

Драги ученици, у току је гласање ученика за лого и слоган пројекта Променимо навике чији је циљ да подстакне буђење еколошке свести код ученика, као и успостављање навика које су неопходне за стварање чистије радне и животне средине. Гласање је на сајту нашег пројекта https://promenimonavike.weebly.com/.

Oвај школски пројекат плод је учешћа наше школе у пројекту "Школе за 21. век" у организацији British Council-a и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.


 
Списак изабраних уџбеника за I и V разред за 2018-2019.год.

Списак изабраних уџбеника налази се у прилогу.


 
Акција изградње летње учионице

АКЦИЈА ИЗГРАДЊЕ ЛЕТЊЕ УЧИОНИЦЕ

Школа „Краљ Петар I“ се обратила Фондацији Буди срећан у жељи да се укључи у заједничку акцију и прикупи средства за изградњу летње учионице, која би ученицима школе допринела да настава буде занимљивија и пријатнија, а самим тим школа би обезбедила боље услове за квалитетнију наставу и ваннаставне активности.

Позивамо све који су у могућности да помогну тако што ће послати СМС поруку 54 на 2407, као и уплатама на динарски и девизни рачун као и путем е-донирај, интернет плаћањем платним картицама из целог света.

Прималац: 2407

Текст поруке: 54

Цена СМС-а износи 200,00 динара. ПДВ се не наплаћује. У овом тренутку могућност слања СМС-а имају само корисници МТС и ТЕЛЕНОР мреже.

Динарски рачун: 160-487294-81

Девизни рачун: 00-540-0002389.5

IBAN:

RS3516005400002389595

ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ!

 


 
Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 

Архива

Home О школи Оставили су траг Бранимир Ђорђевић
Бранимир Ђорђевић

Бранимир Ђорђевић рођен је 22. октобра 1942. године у Нишу. Дипломирао је 1965. године на Електронском факултету у Нишу. Магистрирао је 1974, а 1977. докторирао на истом факултету и добио звање доктора техничких наука. Своје богато истраживачко искуство делио је са свим студентима.

Главне области његовог професионалног интересовања налазе се у примени информационих система, рачунарских мрежа и дигиталне електронике. Његови радови су објављени у многим домаћим и ме ђународним часописима и зборницима. Публикације његових радова се налазе у многим државама света од Америке до Бугарске. У његовој радној биографији истичу се две специјализације на међународно признатим и престижним факултетима у Бостону и Кембриџу.

На универзитету у Нишу ради од 1966. године, најпре као асистент, а затим доцент и ванредни професор. Један је од ретких ректора Универзитета који је несебично доприносио квалитету образовања студената и положаја професора нишких универзитета.

Његова прва сећања о основној школи досежу до 1951. године када је у школу дошао у трећи разред. учитељица Костић је била прва особа са којом се сусрео у просторијама школе. Школа је тада била живо место у коме су се окупљала деца из краја и у коме игра никад није престајала. У петом разреду његов разредни старешина била је Љиљана Кречковић, која му је предавала српски језик.

Професорка биологије Мичурина, како су га звали, сећа се као особе која је уређивала двориште школе које је у то време било велика башта. За време великог одмора са школског разгласа емитована је музика и теме из француског језика, тј. конверзација на француском језику где је он представљао дечака Пјера, а другарица Марију. Са другом из одељења. Ацом Костићем, некадашњим директором Електротехничке школе, Љиљаном Димитријевић и Ралетом Радивојевићем на гештетнеру издавали су свој одељенски часопис који се једноставно звао „VIII4“.

У то време била је јако актуелна помоћ слабијим ученицима од стране боњих. Тај период је обележен изложбама ликовних радова ученика и позоришним представама у којима су глумили ученици, па и сам Бранимир. У посебно драгој успомени му је остао завршни састанак за даље образовање који се организовао на крају осмог разреда. Тада су професори могли да предложе ученицима професионално усмеравање, јер су их одлично познавали. Наравно, таква врста конструктивног разговора била је у корист ученика, а што је интересантније, ученици су поштовали препоруке својих професора.

Било је доста ваншколских активности, спортских дружења и такмичења. Још тада се у њему развила љубав према спорту, фудбалу, а касније и тенису. Од 1959. до 1974. играо је у фудбалском клубу „Слога“, коме је данас враћено пређашње име „Цар Константин“. Потом је дуго био председник Скупштине овог клуба. Био је активан и у Фудбалском клубу „Партизан“, који је такође постојао у то време.

Бранимир је једна од значајних личности на културној сцени града Ниша. И данас, иако је у пензији, неуморно ради на факултету као професор, активно учествује у спортском животу града и даје свој допринос његовом развоју. Радо је виђен у друштву колега и пријатеља који га једноставно зову Бане Кембриџ.

 

 

 

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.