Вести и обавештења

Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 

Архива

Home Вести Најуспешнији Ђаци генерације 2010/2011 Јован Ромић и Александра Антић
2010/2011 Јован Ромић и Александра Антић

Школска 2010/2011. изнедрила је два ђака генерације:

Антић Александру и Ромић Јованa

 

Александра Антић рођена је 1996. године. Прве четири године школовања провела је у одељењу учитељице Гордане Ђорђевић. Разредни старешина била је прво Кристина Митић, а потом, у осмом разреду, Моника Мировић. Учествовала је на бројним такмичењима из српског језика и математике. Постиже запажене резултате на општинским, окружним и републичким такмичењима. Учествује на такмичењима рецитатора и бива активна у драмским секцијама на нивоу школе. Од трећег разреда похађала је наставу за надарене математичаре при удружењу Друштва математичара Србије. Активно се бавила спортским плесом, где је постигла запажене резултате на државном нивоу.

 

 

Јован Ромић рођен је у Београду 1996. године, али, након повратка у родни град своје мајке, школске 2003/2004. године уписује први резред у нашој школи. Учитељица му је била Мирослава Цветановић и он већ у том периду развија свој такмичарски дух и стиче прва искуства на такмичењима. У четвртом разреду постао је члан школског оркестра, са којим је постигао запажене резултате у Србији.

У петом и шестом разреду разредни старешина му је била Биљана Јовановић, наставница немачког језика.

Одлично познавање енглеског језика омогућило је Јовану да у седмом разреду постане део огледног двојезичног одељења, у коме његове способности и амбиције добијају нове и веће шансе. Разредни старешина у том периоду (у седмом и осмом разреду) била му је наставница српског језика Надежда Поповић.

Током VI, VII и VIII разреда Јован је низао успехе на такмичењима из српског и енглеског језика, биологије и физике. Ти успеси, изузетна радна дисциплина, одличне оцене, као и однос са наставницима, допринели су томе да на крају својих основношколских дана, у школској 2010/2011. години, буде проглашен ђаком генерације. То сматра својим највећим успехом до сада.

Јован је наставио школовање у енглеском делу елитног двојезичног одељења  гимназије „Светозар Марковић“ у Нишу и даље као један од најбољих ученика.

Такмичарски дух и здрава амбиција и даље су део Јовановог карактера, па резултати не изостају. Каже да то, између осталог, дугује и каратеу – спорту који га је научио да цени ред, рад и дисциплину и препозна праве вредности.

Јован Ромић своју будућност види у послу пилота, па своје знање, вољу и снагу сада усмерава ка том циљу. (Држимо му палчеве и не сумњамо у њега!)

 

 

 

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.