Вести и обавештења

Конкурс за избор лога и слогана пројекта Променимо навике

Драги ученици, у току је конкурс за избор лога и слогана пројекта Променимо навике чији је циљ да подстакне буђење еколошке свести код ученика, као и успостављање навика које су неопходне за стварање чистије радне и животне средине. Своје слогане можете предати својим наставницама српског језика, а идејно решење за лого можете предати наставницима ликовне културе до 9.11.2018. године. Неколико најбољих радова ући ће у ужи избор, а затим ћете моћи да гласате за рад који вам се највише допада. Још информација о пројекту Променимо навике можете пронаћи на сајту нашег пројекта https://promenimonavike.weebly.com/.

Oвај школски пројекат плод је учешћа наше школе у пројекту "Школе за 21. век" у организацији British Council-a и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.


 
Списак изабраних уџбеника за I и V разред за 2018-2019.год.

Списак изабраних уџбеника налази се у прилогу.


 
Акција изградње летње учионице

АКЦИЈА ИЗГРАДЊЕ ЛЕТЊЕ УЧИОНИЦЕ

Школа „Краљ Петар I“ се обратила Фондацији Буди срећан у жељи да се укључи у заједничку акцију и прикупи средства за изградњу летње учионице, која би ученицима школе допринела да настава буде занимљивија и пријатнија, а самим тим школа би обезбедила боље услове за квалитетнију наставу и ваннаставне активности.

Позивамо све који су у могућности да помогну тако што ће послати СМС поруку 54 на 2407, као и уплатама на динарски и девизни рачун као и путем е-донирај, интернет плаћањем платним картицама из целог света.

Прималац: 2407

Текст поруке: 54

Цена СМС-а износи 200,00 динара. ПДВ се не наплаћује. У овом тренутку могућност слања СМС-а имају само корисници МТС и ТЕЛЕНОР мреже.

Динарски рачун: 160-487294-81

Девизни рачун: 00-540-0002389.5

IBAN:

RS3516005400002389595

ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ!

 


 
Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 

Архива

Home Вести Најуспешнији Ђаци генерације 2010/2011 Јован Ромић и Александра Антић
2010/2011 Јован Ромић и Александра Антић

Школска 2010/2011. изнедрила је два ђака генерације:

Антић Александру и Ромић Јованa

 

Александра Антић рођена је 1996. године. Прве четири године школовања провела је у одељењу учитељице Гордане Ђорђевић. Разредни старешина била је прво Кристина Митић, а потом, у осмом разреду, Моника Мировић. Учествовала је на бројним такмичењима из српског језика и математике. Постиже запажене резултате на општинским, окружним и републичким такмичењима. Учествује на такмичењима рецитатора и бива активна у драмским секцијама на нивоу школе. Од трећег разреда похађала је наставу за надарене математичаре при удружењу Друштва математичара Србије. Активно се бавила спортским плесом, где је постигла запажене резултате на државном нивоу.

 

 

Јован Ромић рођен је у Београду 1996. године, али, након повратка у родни град своје мајке, школске 2003/2004. године уписује први резред у нашој школи. Учитељица му је била Мирослава Цветановић и он већ у том периду развија свој такмичарски дух и стиче прва искуства на такмичењима. У четвртом разреду постао је члан школског оркестра, са којим је постигао запажене резултате у Србији.

У петом и шестом разреду разредни старешина му је била Биљана Јовановић, наставница немачког језика.

Одлично познавање енглеског језика омогућило је Јовану да у седмом разреду постане део огледног двојезичног одељења, у коме његове способности и амбиције добијају нове и веће шансе. Разредни старешина у том периоду (у седмом и осмом разреду) била му је наставница српског језика Надежда Поповић.

Током VI, VII и VIII разреда Јован је низао успехе на такмичењима из српског и енглеског језика, биологије и физике. Ти успеси, изузетна радна дисциплина, одличне оцене, као и однос са наставницима, допринели су томе да на крају својих основношколских дана, у школској 2010/2011. години, буде проглашен ђаком генерације. То сматра својим највећим успехом до сада.

Јован је наставио школовање у енглеском делу елитног двојезичног одељења  гимназије „Светозар Марковић“ у Нишу и даље као један од најбољих ученика.

Такмичарски дух и здрава амбиција и даље су део Јовановог карактера, па резултати не изостају. Каже да то, између осталог, дугује и каратеу – спорту који га је научио да цени ред, рад и дисциплину и препозна праве вредности.

Јован Ромић своју будућност види у послу пилота, па своје знање, вољу и снагу сада усмерава ка том циљу. (Држимо му палчеве и не сумњамо у њега!)

 

 

 

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.