Вести и обавештења

Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 
Окружно екипно такмичење у шаху

Окружно екипно такмичење у шаху оджаће се 19.03.2017. године у нашој школи са почетком у 10 часова.

 

Потребно је доћи 15 минута раније и понети опрему (гарнитуре и сатове).


 

Архива

2009/2010 Милица Спасић

Милица Спасић рођена је 20. априла 1995. године у Нишу. Ђак ове школе постала је 2010. године код учитељице Драгуне Раковић, код које је научила да буде ђак, друг и човек. О својим наставницима има само речи хвале, а најдражи су јој Татјана Радисављевић, наставница математике, Снежана Савић, наставница српског језика и разредни старешина, Александра Арсић, наставница француског језика.

Током осмогодишњег школовања остварила је запажен успех на многим такмичењима. Све је почело у трећем разреду са такмичењем из математике, где је постигла одличне резултате. Озбиљније резултате из овог предмета постигла је у шестом и осмом разреду остваривши пласман на Републичко такмичење.

Доказала се и на такмичењима из српског језика, а у осмом разреду изборила је и пласман на републичко такмичење из француског језика. Француски језик заволела је захваљујући наставницама Игњатовић Наташи и Арсић Александри. Вишегодишњи је учесник Франкофоног глумачког фестивала у Новом  Саду.

Од свих награда најдраже јој је признање ђак генерације школске 2009/2010. године. Ово признање објединило је сав њен рад и труд као и рад и подршку њених наставника, на чему им је јако захвална.

Љубав према француском језику и глуми одвела ју је у билнгвално одељење гимназије "Светозар Марковић". Одличан је ученик  трећег разреда.

 

 

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.