Вести и обавештења

Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 

Архива

Home Вести Најуспешнији Ђаци генерације 2003/2004 Никола Милосављевић
2003/2004 Никола Милосављевић

Никола Милосављевић рођен је 10.1.1989. године. Школу "Краљ Петар I" уписује 1996. године код  учитељице Јорданке Анђелковић, која је уочила његов несвакидашњи таленат за математику. Математиком наставља да се бави и у старијим разредима уз подршку наставнице математике Јасмине Милошевић, која је била и његов разредни старешина од шестог разреда, док је предходни разредни старешина био је Велимир Митић, наставник историје. У периоду од шестог до осмог разреда, Никола осваја многа значајна места на такмичењима из математике и физике: прво место на Савезном такмичењу из математике у шестом и седмом разреду, затим друго место на Савезном такмичењу из математике и физике у осмом разреду. Љубав према физици подстакла је његова наставница Нада Тричковић. Осим тога, био је запажен такмичар и на такмичењима из хемије, као и на  такмичењима у шаху и стоном тенису. Основну школу завршава као ђак генерације школске 2003/2004. године.

Средњошколско образовање стекао је у специјализованом математичком одељењу гимназије „Светозар Марковић“, коју је завршио, такође као ђак генерације. И у овом периоду осваја значајна признања на такмичењима високог ранга (Свезна такмичења и Олимпијаде) из математике, физике и информатике. На математичком турниру градова у Белорусији осваја награду – Најбољи такмичар Ниша.

Завршио је основне академске студије на ПМФ-у, на Групи за математику, смер информатике са просечном оценом 10. Добитник је Константинове стипендије као најбољи студент ПМФ-а школске 2012/13 год. Има објављен научни рад; радио је као програмер у Microsoft Development Center  Serbia; асистент је у Истраживачккој станици Петница; члан је Државне Комисије за такмичења средњошколаца из информатике; аутор задатака на највишим нивоима такмичења и на Балканској Олимпијади из информатике, одржаној у нашој земљи 2012. године; био вођа екипе на Информатичкој Олимпијади у Италији.

Тренутнио је на Мастер студијама на ПМФ-у у Нишу, са просечном оценом 10. Своја математичка знања и такмичарска искуства преноси млађим другарима. Члан је екипе младих ентузијаста, волонтера који раде на припремама нишких средњошколаца за такмичења високог ранга из математике и информатике. Његови ђаци већ освајају значајне награде на Олимпијадама.

 

 

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.