Вести и обавештења

Републичко такмичење у пливању

Републичко школско такмичење у пливању, на којем је наступило око хиљаду младих пливача из  Србије, одржано је у среду 15.11.2017. године у Крагујевцу. Три ученице основне школе „Краљ Петар I“ избориле су учешће на такмичењу. У врло јакој конкуренцији ученице наше школе оствариле су одличan резултат заузевши једно четврто, једно пето и једно једанаесто место.

1.    Петра Микић 6/3 – 4. место, дисциплина прсно
2.    Дуња Милосављевић 8/4 – 5. место, дисциплина краул
3.    Сташа Стојановић 7/4 – 11. место, дисциплина краул

Наставник: Игор Ђорђевић


 
Првенство основних и средњих школа Града Ниша у пливању

Дана 07.11.2017. године на базенима Спортског центра „Чаир“ одржано је Првенство основних и средњих школа Града Ниша у пливању. Освојено је укопно четири медаља и то три златне и једна сребрна медаља. Три ученица наше школе избориле су пласман на Републичко такмичење које ће бити одржано у Крагујевцу. Ове године нашу школу представљало је пет ученица:

1.    Петра Микић 6/3 – 1. место, дисциплина прсно – пласман на Републичко такмичење
2.    Сташа Стојановић 7/4 – 1. место, дисциплина краул – пласман на Републичко такмичење
3.    Дуња Милосављевић 8/4 – 1. место, дисциплина краул – пласман на Републичко такмичење
4.    Сара Стојановић 5/1 – 2. место, дисциплина краул
5.    Милица Јовић 7/2 – учешће, дисциплина прсно


Наставник:  Игор Ђорђевић

 

 


 


 


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 

Архива

Home Вести Најуспешнији Ђаци генерације 2002/2003 Ана Јовановић и Анђелка Николић
2002/2003 Ана Јовановић и Анђелка Николић

Школске 2002/2003. године титулу ђака генерације понеле су две ученице:

Ана Јовановић и Анђелка Николић.

 

Ана Јовановић рођена је 25.3.1988.год. У основну школу кренула 1995. године, у одељење учитеља Раденковић Градимира. "Како ће ми учитељица бити мушкарац?", врзмало се у глави овог првачета. Убрзо се показало да је он баш онај прави. Регистровао је њен таленат за математику и пријавио је у Школу младих математичара. Учитеља је касније, сасвим природно, заменио разредни старешина Миливоје Милетић, строги наставник биологије, кога је његово одељење увек умело да смекша. Љубав према математици наставила је да негује и у старијим разредима, уз помоћ и подршку наставнице математике Марине Стојановић, док јој је наставница Славица Јевтић открила још једну  љубав – љубав према српском језику.

Иако је била вишеструки Републички такмичар из математике, Ана Јовановић, након завршене гимназије  "Светозар Марковић" уписује Српски језик и књижевност на Филозофском факултету у Нишу. Тренутно је на Мастеру филологије, одсек за српску и компаративну књижевност и радује се раду са децом у скорој будућности.

 

 

Анђелка Николић, рођена је 3.11.1988.год. Прва четири разреда завршила је у истуреном одељењу у Паси Пољани код учитељице Живане Манојловић. Памти и разредну Марину Радисављевић која се трудила да им помогне око школских обавеза.

Вредан и марљив ђак посебно је уживала на часовима француског језика код наставнице Наташе Игњатовић. У осмом разреду заузима друго место на општинском такмичењу из француског језика. Гимназију "Светозар Марковић" завршава као носилац дипломе Вук Караџић. Данас је успешан студент Филозофског Факултета у Нишу, одсек Српски језик и књижевност.

 

 

 

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.