Вести и обавештења

Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 
Окружно екипно такмичење у шаху

Окружно екипно такмичење у шаху оджаће се 19.03.2017. године у нашој школи са почетком у 10 часова.

 

Потребно је доћи 15 минута раније и понети опрему (гарнитуре и сатове).


 

Архива

Акција

 

ЛИМЕНКЕ САКУПЉАЈ,  ОКОЛИНУ САЧУВАЈ

 

Основна школа „Краљ Петар I“ у Нишу прикључила се еколошкој акцији сакупљања лименки коју спроводи recan Fond за повраћај и рециклажу лименки.

 

Приступањем овој акцији школа је добила образовни материјал: брошуре, летке, постере и образовни филм. Поред овог материјала добили смо сакупљачке кутије и џакове за одлагање лименки.

 

Да би смо анимирали ученике од I-IV разреда,искористили смо брошуру коју смо добили од recan-а и направили ПП-презентацију. Ову презентацију смо приказали ученицима као игроказ да би смо им што боље објаснили појмове везане за рециклажу лименки, јер је циљ ове акције да промовише свест о значају  заштите животне средине и свест о потреби рециклаже лименки.

 

У реализацији ове активности учествовали су ученици VIII разреда: Јелена Ђ., Јелена С., Михајло Л., Вељко В. и Анђела В. као сниматељ.

 

Ученици су са пажњом пратили излагања својих другова и другарица и активно учествовали у решавању укрштеница које смо им припремили.

 

Како је протекло приказивање презентације можете видети овде.

 

 

На линку "Хајде с нама" можете видети снимак и ПП-презентацију коју смо користили у овој активности.

 

Хајде с нама

 

 

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.