Вести и обавештења

Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 
Окружно екипно такмичење у шаху

Окружно екипно такмичење у шаху оджаће се 19.03.2017. године у нашој школи са почетком у 10 часова.

 

Потребно је доћи 15 минута раније и понети опрему (гарнитуре и сатове).


 

На вези

Имамо 19 гостију на мрежи

АдминистрацијаАрхива

Home
Добро дошли
ПОСЕТА ПОЗОРИШНОЈ ПРЕДСТАВИ ПДФ Штампа Ел. пошта

НАДЕЖДА ПЕТРОВИЋ – АУТОПОРТРЕТ У МНОЖИНИ

ПОД СЛОГАНОМ

ПОЗОРИШТЕ ЈЕ СЛИКА КОЈА ПОСТАВЉА ПИТАЊА

Поводом Дечије недеље Ученички парламент Школе организовао је за ученике седмог и осмог разреда и наставнике Школе одлазак на позоришну представу која говори о лику и делу велике сликарке Надежде Петровић. Гледање ове представе  значајно у едукативаном  смислу, пружило је ученицима и наставницима и поетско-естетички доживљај и отворило многа питања о којима би ваљало промислити: значај традиције која није прошлост већ континуитет, положај уметника у друштву, уметност као снага...  Ученици и наставници провели су  предивно вече у нишком Народном позоришту из кога су изашли замишљени и зачуђени, али и одушевљени и испуњени.


 
ТРИБИНА МЛАДИ И ПОЗОРИШТЕ ПДФ Штампа Ел. пошта

У оквиру Дечије недеље ученици наше Школе разговарали су са глумицом нишког Народног позоришта Драганом Јовановић на трибини под називом „Млади и позориште”, коју су организовали чланови Ученичког парламента.


 
Дечјa недељa ПДФ Штампа Ел. пошта

Традицију обележавања Дечје недеље наставили смо и ове године под слоганом ,,Нећу да бригам, хоћу да се играм''.

С циљем да негујемо дечје стваралаштво, другарство и различитости, да поштујемо права детета кроз заједничке активности деце, родитеља и наставника, организовали смо бројне активности како у матичној школи тако и у издвојеном одељењу.

У понедељак, 3. октобра на часовима одељењског старешине ученици од првог до четвртог су разговарали са учитељима на тему дечје игре и цртали децу света и игре. Своје радове су изложили у учионици, у холу школе. Уследило је тематско уређење учионице и размена поклона у одељењу као део акције Деци од срца. Среда је био дан да се путем презентације или на часовима ликовне културе и физичког васпитања упознамо са традиционалним играма других народа. У четвртак, 6. октобра, организован је маскенбал на тему Деца света. Као и увек, ученици и родитељи као сарадници, задивили су све присутне својим креацијама на задату тему. Последња активност у низу била је писање писма и слање тих писама и порука балонима. По један црвени балон, напуњен хелијумом одлетео је право из школског дворишта са порукама о другарству, игри и љубави у сусрет некој другој деци. Ни киша нам није сметала да уживамо!

 


У оквиру пројекта "Растимо заједно", током Дечије недеље, ученици продуженог боравка и одељења I-3 и III-4 посетили су Школу "14.октобар". Ученици наше школе извели су приредбу и поделили поклоне ученицима, а имали су прилику и да се упознају са занатским радовима ученика Школе "14. октобар".

Ученици III-2 су се активно укључили у обележавањи Дечије недеље. Низом активности придружили су се својим другарима из школе. Како је тема била Нећу да бригам, хоћу да се играм, а у нашој школи везана за упознавање обичаја, живота и рада  деце из Кине,  цртали су Децу света, Змајеве као један од симбола древне Кине. Један дан је био посвећен маскама деце света и њихових јунака из стрипова и цртаних филмова. Њима се придружила и њихова учитељица Сузана Миљковић.

Осталој деци света послали су поруку...НЕМОЈТЕ ДА БРИГАТЕ, САМО СЕ ИГРАЈТЕ.

 

У оквиру Дечје недеље предшколци су израђивали " Честитку непознатом другу" и " Перјанице од папира". У четвртак, 06.10.2016. остварили смо сарадњу са дечјим вртићем "Бајка". Посетили смо тај вртић и дружили се са децом из вртића. И деца из наше школе и деца из вртића су била костимирана и представљала ДЕЦУ СВЕТА.

 
Ератостенов експеримент ПДФ Штампа Ел. пошта

Сваке године ученици основних и средњих школа из целог света врше мерење дужине сенке како би израчунали обим земље.

Ове године смо се прикључили међународном пројекту Ератостенов експеримент. Истовремено ово је начин на који смо учествовали у истоименом пројекту на eTwinning-u.

 

 
ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА ПДФ Штампа Ел. пошта

 

Поводом Европског дана језика у нашој школи организована је радионица у којој су учествовали ученици старијих разреда.Разговарало се о значају и потреби учења страних језика. Ученице су  направиле лепе плакате у вези са Даном језика, а млађи ученици су учествовали у малом квизу.

 


 

У организацији наставница немачког језика ученице седмог и осмог разреда посетиле су 26.9.2016. Гимназију ”Стеван Сремац”. Поводом Европског дана језика ученици гимназије спремили су презентацију своје школе и свечани програм. Било је то поучно и забавно искуство за наше ученице.

 


 
Посета изложби Уметничке школе ПДФ Штампа Ел. пошта

Ученици првог и трећег разреда наше школе 19. септембра су посетили изложбу Уметничке школе у Дому младих. Изложба је организована поводом хуманитарне акције за куповину апарата за Дечју интерну клинику у Нишу. Видели смо занимљиве радове ученика средње Уметничке школе, дружили се и помогли нашим најмлађим суграђанима.

 


 
Пријем предшколаца и првака ПДФ Штампа Ел. пошта

Пријем предшколаца и првака одржан је 1.септембра 2016. године у 10 часова у дворишту наше школе.

 

 
Календар образовно-васпитног рада основне школе за 2016-2017. год ПДФ Штампа Ел. пошта

 
Спортске ативности поводом дана школе ПДФ Штампа Ел. пошта

Спортске ативности одрзжане 30.05.2016. поводом дана школе. Учествовали су ученици 5 и 6 разреда у организацији наставника Јелене Ђорђевић и Игора Ђорђевића.

 

 

Спортски дан предшколаца поводом Дана школе

 
Бронза са X Олимпијских игара ученика Србије ПДФ Штампа Ел. пошта

 

 

 

 

У организацији Савеза за школски спорт Србије, 13.05.2016. године, на базенима Спортског центра „Чаир", у склопу X Олимпијских игара ученика Србије, одржано је Републичко првенство у пливању за ученике основних и средњих школа. У конкуренцији 1034 такмичара из 354 школа учешће на овом такмичењу изборило је и пет ученика наше школе.

Ученица четвртог разреда Петра Микић ( IV/3) остварила је огроман успех освајањем трећег места у трци на 50м прсно, са временом 42,32. Ученица Тина Јоцић (VIII/2) у дисциплини 50м леђно освојиа је 13. место, Дуња Милосављевић (VI/2) у дисциплини 50м делфин освојила је 13. место, Душан Узуновић (VI/5) у дисциплини 50м прсно освојио је 15. место и Катарина Узуновић (V/5) у дисциплини 50м делфин освојила је 25. место.

Браво за наше пливаче.

Игор Ђорђевић

 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 

Анкета

Да ли интернет сервиси попут школског сајта могу да побољшају информисање
 

Догодиће се ...

January 2018
S M T W T F S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.