Вести и обавештења

Конкурс за избор лога и слогана пројекта Променимо навике

Драги ученици, у току је конкурс за избор лога и слогана пројекта Променимо навике чији је циљ да подстакне буђење еколошке свести код ученика, као и успостављање навика које су неопходне за стварање чистије радне и животне средине. Своје слогане можете предати својим наставницама српског језика, а идејно решење за лого можете предати наставницима ликовне културе до 9.11.2018. године. Неколико најбољих радова ући ће у ужи избор, а затим ћете моћи да гласате за рад који вам се највише допада. Још информација о пројекту Променимо навике можете пронаћи на сајту нашег пројекта https://promenimonavike.weebly.com/.

Oвај школски пројекат плод је учешћа наше школе у пројекту "Школе за 21. век" у организацији British Council-a и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.


 
Списак изабраних уџбеника за I и V разред за 2018-2019.год.

Списак изабраних уџбеника налази се у прилогу.


 
Акција изградње летње учионице

АКЦИЈА ИЗГРАДЊЕ ЛЕТЊЕ УЧИОНИЦЕ

Школа „Краљ Петар I“ се обратила Фондацији Буди срећан у жељи да се укључи у заједничку акцију и прикупи средства за изградњу летње учионице, која би ученицима школе допринела да настава буде занимљивија и пријатнија, а самим тим школа би обезбедила боље услове за квалитетнију наставу и ваннаставне активности.

Позивамо све који су у могућности да помогну тако што ће послати СМС поруку 54 на 2407, као и уплатама на динарски и девизни рачун као и путем е-донирај, интернет плаћањем платним картицама из целог света.

Прималац: 2407

Текст поруке: 54

Цена СМС-а износи 200,00 динара. ПДВ се не наплаћује. У овом тренутку могућност слања СМС-а имају само корисници МТС и ТЕЛЕНОР мреже.

Динарски рачун: 160-487294-81

Девизни рачун: 00-540-0002389.5

IBAN:

RS3516005400002389595

ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ!

 


 
Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 

На вези

Имамо 25 гостију на мрежи

АдминистрацијаАрхива

Home
Добро дошли
Лена и Лазар из Ниша – НАЈБОЉИ У СРБИЈИ ПДФ Штампа Ел. пошта

Лена Јовановић И Лазар Илић, обоје из Основне школе Краљ Петар Први из Ниша, добили су прву награду – Лена као репортер, а Лазар као фоторепортер.

 

Извор: Нишке вести

Млади Еко - репортери

 
Коритњак, обронак Суве планине ПДФ Штампа Ел. пошта

У сарадњи са истраживачком станицом Јелашница, ученици V и VI разреда са наставницима биологије, географије и физичког васпитања су 7. маја 2017. године били на излету. Том приликом су обишли Коритњак, обронак Суве планине.

 
Избор модела за ђачке униформе у ОШ "Краљ Петар I" ПДФ Штампа Ел. пошта

Школски тим за увођење ђачких униформи у школи је вредно радио. Спроведена је анкета у школи, родитељи и наставници су се изјаснили да су за увођење ђачких униформи у нашој школи. Резултати анкете саопштени су на Наставничком већу и Савету родитеља. За помоћ у осмишљавању идејног решења ђачких униформи обратили смо се средњој Уметничкој школи из Ниша. Наша школа је расписала наградни конкурс. Конкурсу се одазвао велики број ученика средње уметничке школе. Конкурс је трајао месец дана. Након завршеног конкурса, тим се поново састао. Тим за одабир најбољег идејног решења чиниле су маме из Савета родитеља: Тања Мићић, Ирена Илковски, Марина Петровић, а остатак тима Нина Николић, наставница енглеског језика и помоћница директора у Паси Пољани, Марија Митић, учитељица, Анита Спасић, педагог и колегинице из Уметничке школе Лара Петровић (Текстилни смер: Обликовање одевања, Историја костима) и Јелица Ашанин (Текстилни смер: Обликовање текстила, Ткање, Преплетаји тканина). Око одабира најбољег идејног решења консултовали смо и наше представнице Ученичког парламента Дуњу Стојковић и Милицу Дисић. Три најбоља идејна решења награђена су симболичним наградама, а представницама Уметничке школе из Ниша и директорици Оливери Мићуновић Влајковић уручене су монографије наше школе.

Следећи корак који је у току је израда примера ђачких униформи које ће бити представљене ученивима, родитељима и наставницима, а затим ће анкета бити поновљена где ће се ученици,наставници и родитељи коначно изјаснити да ли су за увоћење ђачких униформи.

 
„Будућност“ стигла у школу „Краљ Петар I“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Од укупно 250 радова, како од стране основних школа тако и високошколских установа које су се пријавиле на Међународни конкурс “Ultimaker education challenge” за најбоље идејно решење-наставно средство, ОШ “Краљ Петар I” из Ниша једна је од укупно пет награђених школа у читавом региону.  На конкурсу су награђене свега две школе из Србије од којих једна нишка, а као награду они су добили 3D штампач.

Извор: Нишке вести

 

 

Извор: Zona Plus


 
„ Мали сајам ВЕЛИКИХ НАУКА“ ПДФ Штампа Ел. пошта

У издвојеном одељењу школе „ Краљ Петар I“, 26. 04. 2017 године одржан је сајам науке под називом „ мали сајам ВЕЛИКИХ НАУКА“.

 

Наставници хемије, математике, физике и биологије су у сарадњи са ђацима осмислили низ креативних експеримената и интерактивних радионица које  на сликовит начин показују лепоту природних наука.

Научили смо да направимо лаву у тегли, издвојимо хлорофил из листова,  из које земље потиче Судоку, како да што брже склопимо Рубикову коцку...

У интересантним и поучним огледима могли су да уживају ђаци свих узраста као и наши гости, издвојеног одељења школе „Вук Караџић“ из Житковца, са којима имамо дугогодишњу сарадњу.

Делић атмосфере са сајма, погледајте у галерији.

 

 
Предавања о безбедном интернету ПДФ Штампа Ел. пошта

Вршњачки едукатори, ученице седмог разреда, Дуња Милосављевић, Анђела Благојевић, Љубица Јевремовић и Милица Куглер као и ученице шестог разреда Наталија Ранђеловић и Лана Јовановић, одржале су низ предавања о безбедном понашању на интернету. Упознале су ученике о опасностима које и вребају на интернету али и о том како могу искористити интернет за своје образовање. 

 
Ускршње радионице продуженог боравка ПДФ Штампа Ел. пошта

Радионици присуствовали родитељи и ученици 1 и 2 разреда продуженог боравка. Радове смо продавали на Ускршњој продајној изложби.

 

 
Дан отворених врата ПДФ Штампа Ел. пошта

У среду 5. априла 2017. године организован је Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа. Тим поводом су средње школе, са територије града Ниша, у оквиру програма професионалне оријентације родитељима и ученицима осмог разреда представиле образовне профиле својих школа.

 

 
Школа „Краљ Петар Први“ једина основна школа у Нишу са двојезичном наставом ПДФ Штампа Ел. пошта

Нишке вести - једина основна школа у Нишу са двојезичном наставом

 
Пројекат „Еко школа“ – Рециклажа ПДФ Штампа Ел. пошта

Ученици V i VI разреда матичне школе и истуреног одељења одржали су угледни час такође у оквиру пројекта „Еко школа“ – Рециклажа.   На часу су правили од рециклираног материјала саксије и држаче за цвеће.

 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 

Анкета

Да ли интернет сервиси попут школског сајта могу да побољшају информисање
 

Догодиће се ...

November 2018
S M T W T F S
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.