Вести и обавештења

Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 
Окружно екипно такмичење у шаху

Окружно екипно такмичење у шаху оджаће се 19.03.2017. године у нашој школи са почетком у 10 часова.

 

Потребно је доћи 15 минута раније и понети опрему (гарнитуре и сатове).


 

На вези

Имамо 42 гостију на мрежи

АдминистрацијаАрхива

Home
Добро дошли
У сусрет новогодишњим празницима ПДФ Штампа Ел. пошта

Ученици првог и другог разреда са радошћу су, уз помоћ своје учитељице Анкице, украшавали просторију продуженог боравка и припремали се за дочек Нове године.

 

Последње ажурирано субота, 10 децембар 2016 18:27
 
Светски дан толеранције ПДФ Штампа Ел. пошта

Чланови ученичког парламента Светски дан толеранције (16. децембар) и Светски дан детета (20 новембар) обележили су изложбом радова који су настали на часу одељењске заједнице посвећеном толеранцији.

 
КВИЗ ЗНАЊА „ЗЕБРА“ ПДФ Штампа Ел. пошта

РЕАЛИЗОВАН КВИЗ ЗНАЊА „ЗЕБРА“ ЗА УЧЕНИКЕ НИШКИХ ОСНОВНИХ ШКОЛА

У оквиру пројекта „ЗЕБРА“- унапређење знања о безбедности деце у саобраћају, подржаног од стране Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије, PROTECTA је организовала квиз знања „Зебра“ за ученике нишких основних школа. У надметању у квизу знања, на тему безбденост деце у саобраћају, узело је учешће 17 нишких основних школа. Елиминациoни део квиза одржан је 19. новембра, а финални део квиза одржан је 26. новембра 2016. године. Целокупно надметање ученика одржано је у ОШ Ћеле кула у Нишу.

Ученици наше школе:  Даница Лазаревић, Анђела Љубић и Лука Јовановић су стигли до полуфинала квиза "Зебра".

Ученицима и наставницима који су учествовали у квизу додељене су награде за учешће, а финалистима такмичења уручене су вредне награде. Поред PROTECTA-е, која је обезбедила награде за све учеснике квиза, награде за првопласирану екипу обезбедила је Управа за комуналне делатности, енергетику и саобраћај Градa Нишa.

 

 

 
Стручно усавршавање ПДФ Штампа Ел. пошта

У недељу, 27.11.2016.г. у просторијама школе реализован је семинар "Појачан васпитни рад са ученицима".

Општи циљ семинара је ружање квалитетне и стручне помоћи ученицима којима је потребан појачан васпитни рад у циљу постизања позитивних промена у понашању. А специфични циљеви су упознавање учесника са процедурама и обрасцима који чине законски оквир у примени појачаног васпитног рада са ученицима; Идентификовање ученика са којима је потребно спровести појачан васпитни рад; Оснаживање наставника и стручних сарадника за примену појачаног васпитног рада (садржаји, методе, технике и инструменти за рад); Оснаживање наставника и стручних сарадника за тимски рад и пружање подршке родитељима ученика са којима се реализује појачан васпитни рад; Успешно вођење процеса појачаног васпитног рада уз поштовање законских процедура, дечијих права и примену понуђеног модела, а у циљу постизања позитивних промена у понашању ученика.

На семинару су обрађене следеће теме:

Законски оквир за појачан васпитни рад; Ко су ученици којима је потребан појачан васпитни рад; Како помоћи ученицима којима је потребан појачан васпитни рад; Примери добре праксе; Како спровести појачан васпитни рад у сопственој пракси; Које су добити од појачаног васпитног рада.

Аутори и реализатори семинара су Роберт Џунић, професор математике, директор Основне школе "Краљ Петар I" у Нишу; Драгана Бошњак, стручни сарадник-психолог, ОШ "Краљ Петар I" Ниш; Сузана Васић, стручни сарадник-педагог, ОШ "Краљ Петар I" Ниш.

Семинару су присуствовали учитељи, наставници и стручни сарадници наше школе.

 
"Нутри час" ПДФ Штампа Ел. пошта

У оквиру пилот пројекта "Нутри час", ученици седмог разреда Атанасије Љубеновић, Анђела Јоргић, Ива Митровић и Дуња Милосављевић су заједно са наставницом биологије Јеленом Цветковић, одржали предавање осталим ученицима седмог разреда на тему правилне исхране. Ученици су говорили о правилном комбиновању намирница, како се рачунају калоријске вредности на куповним производима, вештачким заслађивачима, како повезати исхрану са тренирањем и како сачувати исти број килограма у зимском периоду без гладовања.

 
"Еко школе у Србији" ПДФ Штампа Ел. пошта

На састанку Екошкослких координатора одржаном у Параћину 10.11.2016. године наша школа је добила потврду о укључивању у међународни пројекат "Еко школе у Србији". Школе које су биле успешне у спровођењу овог пројекта добиле су Зелену заставу, а њој се надамо и ми наредне године.


 
Стручно усавршавање ПДФ Штампа Ел. пошта

У суботу и недељу, 19. и 20.11.2016.год. у нашој школи одржан је семинар АКТИВНО-ОРИЈЕНТИСАНА НАСТАВА – МЕТОДЕ.

Предавачи семинара били су Саша Манић, наставник математике, Правно-пословна школа, Ниш и Дејан Пејчић, наставник рачунарства и информатике, Економска школа, Ниш.

Учешће на семинару узело је 30 наставника / учитеља/ стручна сарадника ОШ "Краљ Петар I".

Циљ семинара био је овладавање методама активно-оријентисане наставе уз развијање компетенција за њихову примену и за унапређење наставног процеса.

 
''У сусрет Међународном дану превенције злостављања и занемаривања деце'' ПДФ Штампа Ел. пошта

 

У сусрет Међународном дану превенције злостављања и занемаривања деце, који се обележава 19.новембра, Градска општина Палилула, под покровитељством Града Ниша, у сарадњи са организацијама и надлежним установама, организовала је ТРИБИНУ - «Заштита деце од злостављања, занемаривања и свих облика искоришћавања» у Нишком културном центру.

Чланови ученичког парламента наше школе су са великом пажњом  пратили пратили трибину. Схватили су колико је важно спречити злостављање и занемаривање деце, а своја искуства са трибине  ће пренети својим друговима из школе на часовима одељењске заједнице.

Закључак је да насиље не треба решавати насиљем и да велики број жртава насиља и сами постану агресори.

 

 

 
Математички квиз оштроумности 2016 ПДФ Штампа Ел. пошта

 

 

Екипа математичара наше школе у сатаву :

Исидора Гавриловић, осми разред

Сања Станковић, седми разред

Сара Милосављевић, шести разред и

Даница Даниловић, четврти разред

учествовала је у математичком квизу оштроумности који организује Друштво математичара "Архимедес" из Београда.

Такмичило се шест школа, осим наше биле су ту и екипе школа ОШ " Свети Сава ", - домаћин, ОШ "Цар Константин".  ОШ" Иван Горан Ковачић" -Нишка Бања, ОШ" Топлички хероји" -Пејковац и ОШ" Десанка Максимовић - Чокот.

 

Екипа наше школе била је убедљиво најбоља и остварила пласман за финално такмичење, које ће бити одржано у Београду.

 

 
Дан мола 2016 ПДФ Штампа Ел. пошта

Дан мола је обележен гостовањем ученика и професора прехрамбено техничке школе ...при томе су уз пригодну презентацију коју су представили ученици средње школе наши ученици изводили огледе по избору уз њихову помоћ.

 

 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 

Анкета

Да ли интернет сервиси попут школског сајта могу да побољшају информисање
 

Догодиће се ...

January 2018
S M T W T F S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.