Вести и обавештења

Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 
Окружно екипно такмичење у шаху

Окружно екипно такмичење у шаху оджаће се 19.03.2017. године у нашој школи са почетком у 10 часова.

 

Потребно је доћи 15 минута раније и понети опрему (гарнитуре и сатове).


 

На вези

Имамо 35 гостију на мрежи

АдминистрацијаАрхива

Home
Добро дошли
Дан шале ПДФ Штампа Ел. пошта
Светски дан смеха обележава се 1. априла и тог дана људи једни другима праве безопасне смицалице, шале се и објављују лажне новости. Ове године, у нашој школи уочи 1. априла организован је маскенбал на тему Смешне маске. У холу школе изложени су и  ликовни и литерарни радови на тему смеха и шале. Организатори ових догађаја су учитељице Љиљана Стојковић и Невена Станишић, а учествовали су сви ученици од 1. до 4. разреда.

 
Предавање о безбедности на интернету ПДФ Штампа Ел. пошта

У четвртак, 23. марта, имали смо част да слушамо психијатра, доктора Владана Радивојевића. Тема овог предавања, намењеног пре свега родитељима наших ђака првака била је више него актуелна. Доктор Владан је говорио о опасностима и евентуалним последицама по ученике које носи савремено доба и свакодневна употреба компјутера, телефона и слично. Иако смо сви свесни да је данас неминовно свакодневно користити ове уређаје и какве су све предности интернета, важно је да се подсетимо да родитељи деце млађег школског узраста  играју важну улогу у контроли времена које њихова деца проводе за рачунаром. Предавању су присуствовали и помоћник директора, учитељи првог разреда и ученице 7. и 8. разреда које организују радионице са децом на тему Безбедност на интеренету.

 
Радови од тетрапака на тему Еко-градови ПДФ Штампа Ел. пошта

На часовима ТИО су, уз менторство наставника Милана Протића, ученици правили радове од тетрапака на тему Еко-градови. Ученици су били врло маштовити и креативни па су најбољи радови послати на конкурс Екопакета.

 
Угледни час о штетности алкохола ПДФ Штампа Ел. пошта

Ученици осмог разреда двојезичног одељања су 23.3.2017. године одржали час о штетности алкохолизма и разговарали са својим друговима на енглеском. Час је одржан кроз вршњачку едукацију и имао је презентацију, занимљиве видео клипове и квиз. Часу хемије, где су сви вежбали енглески језик присуствовали су наставница хемије Слађана Јовић и одељенски старешина и наставница енглеског језика Јелена Митић.

 

 
Пројектни дан Еко-школе ПДФ Штампа Ел. пошта

Светски дан заштите вода обележили смо као Пројектни дан Еко-школе да би истакли важност и улогу воде свим живим организмима на планети. Најмлађи ученици наше школе су са својим учитељима у организацији учитељице Дијане Јовановић показивали огледе са водом на на један врло забаван и креативан начин. Њима су помагали најстарији ученици уз менторство наставнице биологије Јелене Цветковић, наставнице хемије Сладјане Јовић и наставнице ликовне културе Иване Ћирић. Учешће у Пројектном дану узео је и Ученички парламент наше школе.

 
Млади Еко-репортери ПДФ Штампа Ел. пошта

Ученици двојезичног одељења осмог разреда активно учествују на конкурсу Млади Еко-репортери. Ученици су, уз менторство наставнице биологије Јелене Цветковић, послали радове у оквиру  категорија:  чланак, фотографија и и видео.


 
Светски дан вода ПДФ Штампа Ел. пошта

Дана 20.3.2017. године  одржан је угледни час актива са темом загађење воде,  где су наставница биологије Јелена Цветковић и наставница хемије Слађана Јовић кроз презентацију и огледе  приказале како се пречишћава вода и одређује киселост воде. Ученици двојезичног одељења осмог разреда су на тај начин и обележили Светски дан вода који се обележава 22.4.2017, са циљем да знају како да је сачувају чистом за будуће генерације. Час је реализован као тема о заштити  вода  који се реализује кроз пројекат еко школе.

 
Радионица о рециклажи ПДФ Штампа Ел. пошта

У понедељак, 13. марта, нашу школу су посетиле Александра Младеновић председница струковног удружења Амбасадори одрживог развоја и животне средине и Милена Табашевић, национални координатор за Младе Екорепортере и Еко-пакет.  Одржале су групи ученика од 5. до 8. разреда радионицу за рециклажу тетра пак амбалаже. Школа је у поступку стицања статуса Еко-школе, па су гошће обишле школу и упознале се са активностима које су биле и које су планиране за наредни период.


 
Окружно екипно такмичење у шаху ПДФ Штампа Ел. пошта

Окружно екипно такмичење у шаху оджаће се 19.03.2017. године у нашој школи са почетком у 10 часова.

 

Потребно је доћи 15 минута раније и понети опрему (гарнитуре и сатове).

 
Обавештење родитељима ПДФ Штампа Ел. пошта

ОШ „ КРАЉ ПЕТАР I” ПОЧИЊЕ УПИС ДЕЦЕ У I РАЗРЕД

 

ПРИЈАВЉИВАЊЕ ДЕЦЕ ЗА УПИС ВРШИ СЕ ОД 06.03.2017. ДО 17.03.2017. ГОДИНЕ, У ПЕРИОДУ ОД 10 ДО 12 САТИ, СВАКОГ РАДНОГ ДАНА У МАТИЧНОЈ ШКОЛИ.

 

ПРИЈАВЉИВАЊЕ ДЕЦЕ КОЈА ТЕРИТОРИЈАЛНО ПРИПАДАЈУ ИЗДВОЈЕНОМ ОДЕЉЕЊУ ШКОЛЕ У ПАСИ ПОЉАНИ ВРШИЋЕ СЕ У МАЛОЈ ШКОЛИ У УЛ. 1300 КАПЛАРА ОД 20.03.2017. ДО 22.03.2017. ГОДИНЕ У ПЕРИОДУ ОД 08 ДО 10 САТИ.

Прибављање документације потребне за упис вршиће се у складу са чланом 9. ст. 3. и 4. и 103. Законао општем управном поступку („Службени Гласник РС“, број 18/2016).

ДОКУМЕНТАЦИЈА ПОТРЕБНА ЗА УПИС:

1. ИЗВОД ИЗ МАТИЧНЕ КЊИГЕ РОЂЕНИХ

2. ПРИЈАВА ПРЕБИВАЛИШТА ЗА ДЕТЕ;

3. ПОТВРДА ДА ДЕТЕ ПОХАЂА ПРИПРЕМНИ ПРЕДШКОЛСКИ ПРОГРАМ

 

 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 

Анкета

Да ли интернет сервиси попут школског сајта могу да побољшају информисање
 

Догодиће се ...

January 2018
S M T W T F S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.