Вести и обавештења

Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 

На вези

Имамо 37 гостију на мрежи

АдминистрацијаАрхива

Home
Добро дошли
Пролећно уређење школског дворишта ПДФ Штампа Ел. пошта

Ученици уз помоћ наставника улепшали школско двориште.

 

 
Учешће на фестивалу "Математика у мају 3" ПДФ Штампа Ел. пошта

20.05.2017. год. у Регионалном центру је, у организацији удружења наставника НиМат, одржан фестивал "Математика у мају 3", у оквиру светске манифестације "Мај - месец математике". Циљ овог фестивала је популаризацијa математике и њено приближавањe ученицима, посебно најмлађима, који су на фестивалу остварили први контакт са будућим наставницима математике и приближили се њеним разноврсним садржајима. Наше ученице Лена Јовановић, Николија Глигоријевић и Милица Рајковић припремиле су са својом наставницом хемије оглед везан за мерење температуре ваздуха и ваздушног притиска. Са наставницом математике Мирјаном Митић осмислиле су статистички приказ температуре и поређење са просечном вредношћу. Штанд је нарочито био занимљив ученицима млађег узраста, због атрактивности огледа.

 

 

Математичке игре за ученике млађих разреда назив је радионица које је реализовала учитељица Сузана Миљковић са својим ђацима из садашње и претходне генерације. Сузана, најбољи едукатор Србије, један је од покретача идеје Фестивала математике и потпреседник удружења за популаризацију математике НиМат.

 

Дуња Милосављевић, Катарина Милошевић, Лука Ђоковић, Ива Митровић, Алекса Даниловић, ученици VII разреда и Вања Стошић, Нина Илић, Лана Величковић и Анастасија Богићевић из III2 су били вршњачки едукатори деци посетиоцима Фестивала.

 

 
Недеља лепих речи ПДФ Штампа Ел. пошта

Од 8. 5. до 12. 5. у нашој школи је организована Недеља лепих речи у којој су узели учешће ученици од првог до четвртог разреда матичне школе и издвојеног одељења у Паси Пољани. У току недеље ученици су писали и украшавали поруке пријатељства, песме, стихове и правили честитке лепих речи које су у понедељак 15. 5. на часу одељењског старешине размењивали са другарима из других одељења. Ова активност је из плана Тима за заштиту ученика од насиља, злостављања и занемаривања и има за циљ сузбијање насилних облика понашања, посебно у сфери вербалне комуникације.

 

 
Међушколски пројекат "Растимо заједно" ПДФ Штампа Ел. пошта

У оквиру међушколског пројекта ,,Растимо заједно" са ШОСО,,14.октобар" 19.05.2017.године, одржан је спортски дан у дворишту наше школе. Ученици I и II разреда продуженог боравка и III разреда наше школе такмичили су се са ученицима специјалне школе.

 

 
Лена и Лазар из Ниша – НАЈБОЉИ У СРБИЈИ ПДФ Штампа Ел. пошта

Лена Јовановић И Лазар Илић, обоје из Основне школе Краљ Петар Први из Ниша, добили су прву награду – Лена као репортер, а Лазар као фоторепортер.

 

Извор: Нишке вести

Млади Еко - репортери

 
Коритњак, обронак Суве планине ПДФ Штампа Ел. пошта

У сарадњи са истраживачком станицом Јелашница, ученици V и VI разреда са наставницима биологије, географије и физичког васпитања су 7. маја 2017. године били на излету. Том приликом су обишли Коритњак, обронак Суве планине.

 
Избор модела за ђачке униформе у ОШ "Краљ Петар I" ПДФ Штампа Ел. пошта

Школски тим за увођење ђачких униформи у школи је вредно радио. Спроведена је анкета у школи, родитељи и наставници су се изјаснили да су за увођење ђачких униформи у нашој школи. Резултати анкете саопштени су на Наставничком већу и Савету родитеља. За помоћ у осмишљавању идејног решења ђачких униформи обратили смо се средњој Уметничкој школи из Ниша. Наша школа је расписала наградни конкурс. Конкурсу се одазвао велики број ученика средње уметничке школе. Конкурс је трајао месец дана. Након завршеног конкурса, тим се поново састао. Тим за одабир најбољег идејног решења чиниле су маме из Савета родитеља: Тања Мићић, Ирена Илковски, Марина Петровић, а остатак тима Нина Николић, наставница енглеског језика и помоћница директора у Паси Пољани, Марија Митић, учитељица, Анита Спасић, педагог и колегинице из Уметничке школе Лара Петровић (Текстилни смер: Обликовање одевања, Историја костима) и Јелица Ашанин (Текстилни смер: Обликовање текстила, Ткање, Преплетаји тканина). Око одабира најбољег идејног решења консултовали смо и наше представнице Ученичког парламента Дуњу Стојковић и Милицу Дисић. Три најбоља идејна решења награђена су симболичним наградама, а представницама Уметничке школе из Ниша и директорици Оливери Мићуновић Влајковић уручене су монографије наше школе.

Следећи корак који је у току је израда примера ђачких униформи које ће бити представљене ученивима, родитељима и наставницима, а затим ће анкета бити поновљена где ће се ученици,наставници и родитељи коначно изјаснити да ли су за увоћење ђачких униформи.

 
„Будућност“ стигла у школу „Краљ Петар I“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Од укупно 250 радова, како од стране основних школа тако и високошколских установа које су се пријавиле на Међународни конкурс “Ultimaker education challenge” за најбоље идејно решење-наставно средство, ОШ “Краљ Петар I” из Ниша једна је од укупно пет награђених школа у читавом региону.  На конкурсу су награђене свега две школе из Србије од којих једна нишка, а као награду они су добили 3D штампач.

Извор: Нишке вести

 

 

Извор: Zona Plus


 
„ Мали сајам ВЕЛИКИХ НАУКА“ ПДФ Штампа Ел. пошта

У издвојеном одељењу школе „ Краљ Петар I“, 26. 04. 2017 године одржан је сајам науке под називом „ мали сајам ВЕЛИКИХ НАУКА“.

 

Наставници хемије, математике, физике и биологије су у сарадњи са ђацима осмислили низ креативних експеримената и интерактивних радионица које  на сликовит начин показују лепоту природних наука.

Научили смо да направимо лаву у тегли, издвојимо хлорофил из листова,  из које земље потиче Судоку, како да што брже склопимо Рубикову коцку...

У интересантним и поучним огледима могли су да уживају ђаци свих узраста као и наши гости, издвојеног одељења школе „Вук Караџић“ из Житковца, са којима имамо дугогодишњу сарадњу.

Делић атмосфере са сајма, погледајте у галерији.

 

 
Предавања о безбедном интернету ПДФ Штампа Ел. пошта

Вршњачки едукатори, ученице седмог разреда, Дуња Милосављевић, Анђела Благојевић, Љубица Јевремовић и Милица Куглер као и ученице шестог разреда Наталија Ранђеловић и Лана Јовановић, одржале су низ предавања о безбедном понашању на интернету. Упознале су ученике о опасностима које и вребају на интернету али и о том како могу искористити интернет за своје образовање. 

 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 

Анкета

Да ли интернет сервиси попут школског сајта могу да побољшају информисање
 

Догодиће се ...

May 2018
S M T W T F S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.