Вести и обавештења

Конкурс за избор лога и слогана пројекта Променимо навике

Драги ученици, у току је конкурс за избор лога и слогана пројекта Променимо навике чији је циљ да подстакне буђење еколошке свести код ученика, као и успостављање навика које су неопходне за стварање чистије радне и животне средине. Своје слогане можете предати својим наставницама српског језика, а идејно решење за лого можете предати наставницима ликовне културе до 9.11.2018. године. Неколико најбољих радова ући ће у ужи избор, а затим ћете моћи да гласате за рад који вам се највише допада. Још информација о пројекту Променимо навике можете пронаћи на сајту нашег пројекта https://promenimonavike.weebly.com/.

Oвај школски пројекат плод је учешћа наше школе у пројекту "Школе за 21. век" у организацији British Council-a и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.


 
Списак изабраних уџбеника за I и V разред за 2018-2019.год.

Списак изабраних уџбеника налази се у прилогу.


 
Акција изградње летње учионице

АКЦИЈА ИЗГРАДЊЕ ЛЕТЊЕ УЧИОНИЦЕ

Школа „Краљ Петар I“ се обратила Фондацији Буди срећан у жељи да се укључи у заједничку акцију и прикупи средства за изградњу летње учионице, која би ученицима школе допринела да настава буде занимљивија и пријатнија, а самим тим школа би обезбедила боље услове за квалитетнију наставу и ваннаставне активности.

Позивамо све који су у могућности да помогну тако што ће послати СМС поруку 54 на 2407, као и уплатама на динарски и девизни рачун као и путем е-донирај, интернет плаћањем платним картицама из целог света.

Прималац: 2407

Текст поруке: 54

Цена СМС-а износи 200,00 динара. ПДВ се не наплаћује. У овом тренутку могућност слања СМС-а имају само корисници МТС и ТЕЛЕНОР мреже.

Динарски рачун: 160-487294-81

Девизни рачун: 00-540-0002389.5

IBAN:

RS3516005400002389595

ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ!

 


 
Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 

На вези

Имамо 27 гостију на мрежи

АдминистрацијаАрхива

Home
Добро дошли
ПОСЕТА СИМФОНИЈСКОМ ОРКЕСТРУ ПДФ Штампа Ел. пошта

 

23. март 2018. у 12.00

За све ученике од 5. до 8. разреда организован је одлазак на концерт Симфонијског оркестра, који сваке године припрема посебан репертоар за ученике основних школа.

Ове године концерту је присусутвовало око140 ученика, док је за ученике 5. и 6. разреда из Паси Пољане, због временских прилика, долазак отказан.

Организацију одласка ученика спровели су наставници музичке културе.

 

 

 
Дан вода ПДФ Штампа Ел. пошта

 

И ове године је низом активности обележен 22. март Дан вода. Слоган за 2018. годину је ''Природа – за воду'' и циљ је повратак природи и природним решењима за отклањање проблема загађења вода, поплава, суша. Неки продукти рада настали на часовима ликовне културе, чувара природе и света око нас изложени су у холу школе.


 
Угледни час биологије и хемије ПДФ Штампа Ел. пошта

Одржан је угледни час из биологије и хемије у двојезичном одељењу осмог разреда поводом обележавања Светског дана вода. Ученици су гледали холограме и пратили нестанак водених организама у виртуелној лабораторији као последицу загађивања.

 

 
Предавање о заштити вода ПДФ Штампа Ел. пошта

У понедељак, 19.3.2018. године за време првог часа, ученицима шестог и осмог разреда наше школе одржала је час Јелена Станковић, приправник са ПМФ-а поводом предстојећег Светског дана заштите вода који се обележава сваке године 22. марта.


 
Прва TEDed конференција у Србији ПДФ Штампа Ел. пошта

У петак, 16.3.2018. г. у Официрском дому у организацији Америчког кутка и Дебатног клуба града Ниша, чији чланови су и ученици наше школе, одржана је прва TEDed конференција у Србији. Званично отварање је било у 10:30h а након тога су уследиле интерактвне радионице на којима су учествовали посетиоци овог образовног сајма. У 16 сати уследили су говори полазника клуба Америчког кутка међу којима је била и наша ученица из VIII4 Дуња Милосављевић. Сајам су посетили ученици овог билингваланог одељења са својим одељењским старешином Слађаном Јовић и педагогом школе Сузаном Васић.

Учитељица Сузана Миљковић је са својим ученицима Вањом Стошић, Анастасијом Богићевић, Ларом Грујић и Ланом Величковић из IV2 учествовала са интерактивним радионицама из математике за посетиоце млађих разреда. Радионице су биле јако посећене захваљујући вршњачкој едукацији и занимљивим материјалима који су привукли пажњу и интересовање најмлађих посетилаца.


 

 
Хуманитарна акција ученика наше школе ПДФ Штампа Ел. пошта

Чланови Ученичког парламента су, у сарадњи са педагошким асистентом Сандром Меметовић, организовали хуманитарну акцију за ученице наше школе чије су куће изгореле у пожару који се догодио током зимског распуста.

Ученици и запослени доносили су носиву и чисту одећу и обућу, као и школски прибор, а чланови Ученичког парламента и ученице седмог разреда С. Радовановић и Љ. Мемишевић су прикупљена средства поделили породицама које су оштећене у пожару.

На иницијативу родитеља ученика одељења 2/2, осим одеће, школског прибора и сл., добровољни новчани прилог је прикупљен и уручен мајци ученице из одељења 2/2.

Хуманитарна акција је успешно спроведена.

Захваљујемо ученицима, родитељима и наставницима који су се одазвали хуманитарној акцији!

Ученички парламент