Вести и обавештења

Конкурс за избор лога и слогана пројекта Променимо навике

Драги ученици, у току је конкурс за избор лога и слогана пројекта Променимо навике чији је циљ да подстакне буђење еколошке свести код ученика, као и успостављање навика које су неопходне за стварање чистије радне и животне средине. Своје слогане можете предати својим наставницама српског језика, а идејно решење за лого можете предати наставницима ликовне културе до 9.11.2018. године. Неколико најбољих радова ући ће у ужи избор, а затим ћете моћи да гласате за рад који вам се највише допада. Још информација о пројекту Променимо навике можете пронаћи на сајту нашег пројекта https://promenimonavike.weebly.com/.

Oвај школски пројекат плод је учешћа наше школе у пројекту "Школе за 21. век" у организацији British Council-a и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.


 
Списак изабраних уџбеника за I и V разред за 2018-2019.год.

Списак изабраних уџбеника налази се у прилогу.


 
Акција изградње летње учионице

АКЦИЈА ИЗГРАДЊЕ ЛЕТЊЕ УЧИОНИЦЕ

Школа „Краљ Петар I“ се обратила Фондацији Буди срећан у жељи да се укључи у заједничку акцију и прикупи средства за изградњу летње учионице, која би ученицима школе допринела да настава буде занимљивија и пријатнија, а самим тим школа би обезбедила боље услове за квалитетнију наставу и ваннаставне активности.

Позивамо све који су у могућности да помогну тако што ће послати СМС поруку 54 на 2407, као и уплатама на динарски и девизни рачун као и путем е-донирај, интернет плаћањем платним картицама из целог света.

Прималац: 2407

Текст поруке: 54

Цена СМС-а износи 200,00 динара. ПДВ се не наплаћује. У овом тренутку могућност слања СМС-а имају само корисници МТС и ТЕЛЕНОР мреже.

Динарски рачун: 160-487294-81

Девизни рачун: 00-540-0002389.5

IBAN:

RS3516005400002389595

ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ!

 


 
Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 

На вези

Имамо 37 гостију на мрежи

АдминистрацијаАрхива

Home
Добро дошли
Предшколци на Дану војске Србије ПДФ Штампа Ел. пошта

Предшколци ОШ "Краљ Петар I" дружили су се 23. априла 2018. са војницима на Бубњу и учествовали у прослави Дана војске Србије.

 
Угледни час Стране речи у српском језику ПДФ Штампа Ел. пошта

Угледни час Стране речи у српском језику, са двојезичним одељењем седмог разреда, реализовале су наставнице српског језика Надежда Поповић и наставница немачког језика Биљана Јовановић.

 
Пласман на Српску информатичку олимпијаду ПДФ Штампа Ел. пошта

Лука Ђоковић, ученик двојезичног одељења осмог разреда наше школе, освојио је прво место на Државном такмичењу из информатике ученика основних школа, које је одржано 15.4.2018. год. у Београду. Самим тим остварио је пласман на Српску информатичку олимпијаду која се одржава средином маја. Све честитке Луки!

 
Промоција специјализованих ИТ одељења ПДФ Штампа Ел. пошта

У уторак 24.4.2018. за ученике осмог разреда одржана је промоција специјализованих ИТ одељења.


 
Eко-пакет ПДФ Штампа Ел. пошта

На креативном конкурсу Еко-пакета ученица наше школе Дуња Милосављевић освојила је једну од главних награда са радом Биоми. Учествовало је 50 Еко-школа и од великог броја озбиљних радова она је освојила друго место у категорији ученика од IV до VIII разреда. Честитамо Дуњи!

 
Посета Меморијалном музеју "12. фебруар" ПДФ Штампа Ел. пошта

Ученици осмог разреда су заједно са својом наставницом историје Душицом Милић посетили логор "Црвени крст".

 

 
Пројектни дан Еко школе ПДФ Штампа Ел. пошта

У петак, 30.03.2018. године, у Прехрамбено-хемијској школи у Нишу реализован је пројектни дан Међународног програма Еко–школе под називом „Екологија на делу кроз уметност и хуманост“. Ученици осмог разреда, у пратњи педагога школе Сузане Васић, били су у прилици да присуствују раду креативних радионица – прављења и украшавање кућица за одлагање чепова за рециклажу и изради декупажа од рециклабилног материјала. Такође, ученици и наставници Еко-одбора Прехрамбено-хемијске школе, представили су неке од најзанимљивијих детаља учешћа њихове школе у овом Међународном програму.

Ученици су се у оквиру ове посете упознали и са образовним профилима који постоје у школи.

 
Млади еко-репортери ПДФ Штампа Ел. пошта

Ове године Млади еко-репортер је Дуња Милосављевић, ученица VIII разреда наше школе. Написала је чланак на тему Енергетске ефикасности.

 

 
Учешће на фестивалу "Наук није баук" ПДФ Штампа Ел. пошта

Наша школа је и ове године узела учешће на фестивалу "Наук није баук",  са поставком под називом "3Д штампач у наставној пракси". На нашем штанду могли су се видети различити модели које су наши ученици израдили и одштампали на 3Д штампачу. Штанд је био изузетно посећен.

 

 

 
Недеља дигиталних вештина ПДФ Штампа Ел. пошта

У нашој школи је од 19. до 23. марта кроз различите активности обележена Недеља дигиталних вештина. Ово је линк до сајта где можете да се детаљно информишете и погледате како је то изгледало. 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 

Анкета

Да ли интернет сервиси попут школског сајта могу да побољшају информисање
 

Догодиће се ...

November 2018
S M T W T F S
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.