Вести и обавештења

Конкурс за избор лога и слогана пројекта Променимо навике

Драги ученици, у току је конкурс за избор лога и слогана пројекта Променимо навике чији је циљ да подстакне буђење еколошке свести код ученика, као и успостављање навика које су неопходне за стварање чистије радне и животне средине. Своје слогане можете предати својим наставницама српског језика, а идејно решење за лого можете предати наставницима ликовне културе до 9.11.2018. године. Неколико најбољих радова ући ће у ужи избор, а затим ћете моћи да гласате за рад који вам се највише допада. Још информација о пројекту Променимо навике можете пронаћи на сајту нашег пројекта https://promenimonavike.weebly.com/.

Oвај школски пројекат плод је учешћа наше школе у пројекту "Школе за 21. век" у организацији British Council-a и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.


 
Списак изабраних уџбеника за I и V разред за 2018-2019.год.

Списак изабраних уџбеника налази се у прилогу.


 
Акција изградње летње учионице

АКЦИЈА ИЗГРАДЊЕ ЛЕТЊЕ УЧИОНИЦЕ

Школа „Краљ Петар I“ се обратила Фондацији Буди срећан у жељи да се укључи у заједничку акцију и прикупи средства за изградњу летње учионице, која би ученицима школе допринела да настава буде занимљивија и пријатнија, а самим тим школа би обезбедила боље услове за квалитетнију наставу и ваннаставне активности.

Позивамо све који су у могућности да помогну тако што ће послати СМС поруку 54 на 2407, као и уплатама на динарски и девизни рачун као и путем е-донирај, интернет плаћањем платним картицама из целог света.

Прималац: 2407

Текст поруке: 54

Цена СМС-а износи 200,00 динара. ПДВ се не наплаћује. У овом тренутку могућност слања СМС-а имају само корисници МТС и ТЕЛЕНОР мреже.

Динарски рачун: 160-487294-81

Девизни рачун: 00-540-0002389.5

IBAN:

RS3516005400002389595

ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ!

 


 
Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 

На вези

Имамо 32 гостију на мрежи

АдминистрацијаАрхива

Home
Добро дошли
Обележен "Дан безбедног интернета" ПДФ Штампа Ел. пошта

У Дому Народне скупштине 11.02.2014. године обележен "Дан безбедног интернета" дебатом у којој је учествовало око 120 ученика из 19 основних школа у Србији. Тема овогодишњег Међународног дана безбедног интернета је "Створимо бољи интернет заједно".

 

У овој дебати су учествовале и ученице наше школе: Ема Глигоријевић, Јана Станковић, Милица Даниловић, Јелена Фируловић, Ива Стојановић и Невена Милошевић.

 

Опширније у школском часопису "Краљевић" и на  школском сајту "Безбедан интернет".

 

 

Слике преузете са сајта Министарства

 

 
Млади амбасадори културе ПДФ Штампа Ел. пошта

У понедељак, 3. фебруара 2014. године, удружење "Млади амбасадори" промовисали су нове младе амбасадоре културе у Народном позоришту у Нишу.

Међу 200 младих амбасадора основних и средњих школа и факултета, ту част да буду део великог тима имају четири ученице основне школе "Краљ Петар I": Исидора Гавриловић, Теодора Величковић, Катарина Радомировић и Мара Николић.

 

Више информација о свечаној церемонији промоције МЛАДИХ АМБАСАДОРА КУЛТУРЕ и нашим ученицама можете пронаћи у прилогу.

 

 

 
"Ја за десет година" ПДФ Штампа Ел. пошта

 

На родитељском састанку одржаном 17. јануара 2014. године у оквиру програма Професионална оријентација, родитељима ученика седмог и осмог разреда представљени су колажи ученика на тему "Ја за десет година". Родитељи су требали да препознају колаж свог детета.

 

 

 
Извештај са седмог Фестивала науке у Београду ПДФ Штампа Ел. пошта

Да наука може бити лака као игра, лепа као уметност, узбудљива као експеримент  и забавна као као шоу, доказао је, по седми пут, Фестивал науке у Београду организован под слоганом "Суперхероји науке".

Био је то највећи регионални фестивал са јасним циљем - да представи, објасни, промивише науку подједнако јасно свима, без обзира на године и образовање. Стални експерименти, интерактивне поставке, научни шоу-програми, зона за "експеритинејџере", паметне играонице, дебате и интервјуи, као и део фестивала који спаја науку, технологију и уметност. Фестивал под овогодишњим називом "Суперхероји науке" одржан је на четири локације - бивша Робна кућа «Клуз», Студенски културни центар, Галерија Народне банке Србије и бивши «Еуросалон», у трајању од 5. до 8. децебра 2013. године.

Као и сваке године, и ове године ученици шестог, седмог и осмог разреда Основе школе "Краљ Петар I" посетили су Фестивал науке у Беогаду у пратњи својих наставника.

Ученици су били у прилици да виде планетаријум, присуствују предавању о води и молекулима француског научника и разгледали и учествовали у многобројним поставкама у вези са хемијом, биологијом, физиком и другим наукама...

У Народној банци Србије уживали смо у планетаријуму и мини научном биоскопу, где смо могли видети разне филмове о галаксији.

У СКЦ-у смо упознали невероватног Фабиана из Француске. Фабиан је изводио мноштво интересантних експеримената који су запањили публику. Од њега смо много тога сазнали: како људи могу да трче по води, како да запалимо ватру на рукама, а да  руке не изгоре итд.

На крају смо, у згради бивше Робне куће "Клуз" посетили многе интересантне штандове на којима су били млади промотери. Они су објашњавали заинтересованој публици разне ствари о унутрашњој грађи животиња, неке занимљивости о природи итд. Штандови су се налазили на 4 спрата.

По завршетку фестивала кренули смо за Ниш и са радошћу ишчекујемо нови празник науке.

 

Аутори текста: Јања Крстић, Јана Станковић, Катарина Радомировић, Марија Милкић, Емилија Глигоријевић и  Јана Милошевић

 
Изложба подводних фотографија ПДФ Штампа Ел. пошта

Ученици 7. и 8. разреда истуреног одељења у Паси Пољани су дана 14.12.2013. били гости ронилачког клуба "NAISSUS DIVING", на базену "Чаир". Том приликом си присуствовали подводној изложби фотографија флоре и фауне јадранског мора. Сваки од ученика је имао прилику да се уз помоћ инструктора опроба у роњењу.

 

Посету ронилачком клубу организовали су наставници географије и билогије: Бојана Митрићески и Милица Пљевачић.

 

 

 
Посета Симфонијском оркестру ПДФ Штампа Ел. пошта

У понедељак,  02.12.2013. године,  у времену од  13.30  до  14.30  ученици  VIII, а 13.12.2013. oд 12.30  до 13.30  ученици  од  V  до VII  разреда, присуствовали су ”Педагошком часу” Симфонијског оркестрa у Нишу. Ученици су са великом пажњом пратили обраћања диригента и са уживањем слушали одломке популарних композиција, које су за њих извели чланови Симфонијског оркестра. Својим примереним и културним понашањем оправдали су очекивања наставника и показали висок степен разумевања изведених дела.

Ова активност заинтересовала је и наставнике школе, који су својим присуством допринели бољој организацији ових активности.

Посету Симфонијском оркестру организовали су и спровели наставници музичке културе: Јовановић Ненад  и Душица Манојловић.

 

 

 
Уметница Марија Дубин у посети нашој школи ПДФ Штампа Ел. пошта

Марија Дубин (Maria Dubin) је уметница која у последњих годину дана често долази у Ниш и на различитим јавним местима осликава морске коњиће. Морски коњић као главна инспирација уметнице послужио је као заштитни знак пројекта "Нови Ниш" у оквиру кога се уметница нашла у нашем граду.

Дана 12.12.2013. један морски коњић је насликан и на зидовима наше школе и тиме најављена наредна посета школи када би уметница требало да одржи предавање ђацима двојезичних одељења и свим осталим заинтересованим ученицима.

Више информација о уметници: http://www.mariadubin.com/

 

 

 
Такмичење "Дабар" ПДФ Штампа Ел. пошта

Ученици IV 2 су се укључили у он-лајн такмичење ДАБАР и тиме дали свој допринос "Computer Science Education Week".

 

Координатор такмичења је била Сузана Миљковић, учитељ.

 

Више о овом такмичењу можете прочитати у школском часопису "Краљевић".

 

 

 
Фестивал науке ПДФ Штампа Ел. пошта

Ученици наше школе посетили су фестивал науке  7.12.2013. у Београду, где су имали прилике да посматрају планетаријум, присуствују предавању о води и молекулима, и разгледали многобројне поставке у вези са хемијом, биологијом, физиком и другим наукама...

У школском часопису "Краљевић" можете видети и видео записе о посети фестивалу науке.

 

 

 
Отворена врата ПДФ Штампа Ел. пошта

17.12.2013. ће бити отворена врата школе за родитеље који желе да присуствују образовно - васпитном процесу.

 
«ПочетакПретходна21222324252627282930СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 

Анкета

Да ли интернет сервиси попут школског сајта могу да побољшају информисање
 

Догодиће се ...

November 2018
S M T W T F S
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.