Вести и обавештења

Списак изабраних уџбеника за I и V разред за 2018-2019.год.

Списак изабраних уџбеника налази се у прилогу.


 
Акција изградње летње учионице

АКЦИЈА ИЗГРАДЊЕ ЛЕТЊЕ УЧИОНИЦЕ

Школа „Краљ Петар I“ се обратила Фондацији Буди срећан у жељи да се укључи у заједничку акцију и прикупи средства за изградњу летње учионице, која би ученицима школе допринела да настава буде занимљивија и пријатнија, а самим тим школа би обезбедила боље услове за квалитетнију наставу и ваннаставне активности.

Позивамо све који су у могућности да помогну тако што ће послати СМС поруку 54 на 2407, као и уплатама на динарски и девизни рачун као и путем е-донирај, интернет плаћањем платним картицама из целог света.

Прималац: 2407

Текст поруке: 54

Цена СМС-а износи 200,00 динара. ПДВ се не наплаћује. У овом тренутку могућност слања СМС-а имају само корисници МТС и ТЕЛЕНОР мреже.

Динарски рачун: 160-487294-81

Девизни рачун: 00-540-0002389.5

IBAN:

RS3516005400002389595

ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ!

 


 
Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 

На вези

Имамо 38 гостију на мрежи

АдминистрацијаАрхива

Home
Добро дошли
Гостовање на РТС-у ПДФ Штампа Ел. пошта

Након гостовања на Нишкој телевизији ученици наше школе и њихова наставница били су гости и на РТС-у у емисији "Ово је Србија".

 

 
Дан у природи ПДФ Штампа Ел. пошта

Ученици одељења VI 3 су са наставницом биологије и у сарадњи са "Истраживачком станицом Јелашница" били на излету до Јелашничке клисуре. Том приликом су обишли манастир у Сићеву и обавили теренски рад сакупљања лековитог биља. Угостила их је породица Џунић чија је башта 2000-те године проглашена за најлепшу башту у Србији.

 

 

 
Ученици ОШ ”Краљ Петар I” на Сајму здравља ПДФ Штампа Ел. пошта

Ученици који похађају додатну наставу из биологије посетили су Сајам здравља. На овом сајму су имали прилике да виде неке апарате из различитих области медицине. Прегледао их је педијатар и могли су да се информишу и добију одговоре на питања о пубертету и проблемима везаним за период одрастања (заштита репродуктивног и менталног здравља). Највише интеросовања су показали за апарат који одређује интолеранцију на храну.

 

 

 
Безбедан интернет ПДФ Штампа Ел. пошта

У просторијама Отвореног клуба у Нишу је одржан тренинг за вршњачке едукаторе из области заштите деце на интернету, а у оквиру пројекта "Безбедност на интернету" који ова организација реализује као један од партнера на пројекту Фонда Б92, уз подршку Европске комисиjе и Теленора. Тренинг је реализован за представнике из 10 нишких школа. Ученице наше школе, Јана Станковић и Ема Глигоријевић присуствовале су овом тренингу за вршњачке едукаторе. Оне ће у току новембра одржати радионице и пренети информације о опасностима на Интернету и промовисати мере заштите.

 

О активностима везаним за ову тему можете прочитати на сајту "Безбедан интернет у ОШ Краљ Петар I".

 

 

 
Обележавање Светског дана хране ПДФ Штампа Ел. пошта

У циљу обележавања Светског дана хране, 16.10.2013. изложбу и дегустацију "Здраве хране" уприличили су ученици који похађају часове домаћинства и чланови еколошке секције наше школе.

 

 

 
Сарадња са колежом из Француске ПДФ Штампа Ел. пошта

 

 

На основу успостављене билатералне сарадње између ОШ "Краљ Петар I" у Нишу и колежа "Марселен Бертло" из Бегла у Француској  и двогодишњег програма сарадње 19-оро ученика 6. и 8. разреда ОШ "Краљ Петар I" боравило је у Беглу у пратњи Роберта Џунића, директора школе, Александре Арсић, професора француског језика, Љиљане Младеновић, професора енглеског језика и у пратњи лекара Наташе Блажевић - Каменов. На пут су кренули 14. октобра, а у Ниш се вратили 22. октобра.

 

 

 
Гостовање на Нишкој телевизији ПДФ Штампа Ел. пошта

По повратку из Француске, наставница Александра Арсић и ученице ОШ "Краљ Петар I" гостовале су на Нишкој телевизији. Изнеле су своје утиске о посећеним знаменитостима Бордоа, припреми заједничке представе, гостопримству француских ученика. Више о томе можете погледати на линку.

 

 

 
Aктивности поводом обележавања Дана школе ПДФ Штампа Ел. пошта

ОШ "Краљ Петар I" ове годи слави 80 година постојања. Поводом обележавања овог значајног љубилеја, планиран је низ активности, током маја, како у матичној школи и издвојеној школи у Паси Пољани, тако и ван њих, на  разним  местима у граду, које реализују ученици и запослени школе. Центална прослава је заказана за недељу, 02.06.2013. год. у сали Дома војске.

 

Активности поводом обележавања Дана школе су можете погледати у прилогу.

 

 
Сајт OШ "Краљ Петар I" ПДФ Штампа Ел. пошта

Добродошли на сајт Основне школе ”Краљ Петар I”.

 

Сајт је креиран са намером да постане основно место информисања како ученика, тако и родитеља и наставника. Трудићемо се да овај вид сервиса приближимо свима, како би се што ефикасније и ажурније информисали о дешавањима у школи, наставним и ваннаставним активностима, такмичењима, прославама и свему ономе што чини наш школски живот.

 

Све сугестије везане за садржај, доступност информација, коришћење појединих сервиса на овом сајту, пошаљите на нашу електронску пошту Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

 
Двојезична настава ПДФ Штампа Ел. пошта

Одлуком Министарства просвете, од школске 2009/10. формирано је огледно двојезично одељење.

Школске 2013/14. године, двојезичну наставу похађа пета генерација ученика 7. и 8. разреда.

 

Attachments:
Download this file (Двојезична настава.pdf)Dvojezična nastava
Опширније...
 
«ПочетакПретходна21222324252627282930СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 

Анкета

Да ли интернет сервиси попут школског сајта могу да побољшају информисање
 

Догодиће се ...

September 2018
S M T W T F S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.