Вести и обавештења

Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 

На вези

Имамо 76 гостију на мрежи

АдминистрацијаАрхива

Home
Добро дошли
Изложба подводних фотографија ПДФ Штампа Ел. пошта

Ученици 7. и 8. разреда истуреног одељења у Паси Пољани су дана 14.12.2013. били гости ронилачког клуба "NAISSUS DIVING", на базену "Чаир". Том приликом си присуствовали подводној изложби фотографија флоре и фауне јадранског мора. Сваки од ученика је имао прилику да се уз помоћ инструктора опроба у роњењу.

 

Посету ронилачком клубу организовали су наставници географије и билогије: Бојана Митрићески и Милица Пљевачић.

 

 

 
Посета Симфонијском оркестру ПДФ Штампа Ел. пошта

У понедељак,  02.12.2013. године,  у времену од  13.30  до  14.30  ученици  VIII, а 13.12.2013. oд 12.30  до 13.30  ученици  од  V  до VII  разреда, присуствовали су ”Педагошком часу” Симфонијског оркестрa у Нишу. Ученици су са великом пажњом пратили обраћања диригента и са уживањем слушали одломке популарних композиција, које су за њих извели чланови Симфонијског оркестра. Својим примереним и културним понашањем оправдали су очекивања наставника и показали висок степен разумевања изведених дела.

Ова активност заинтересовала је и наставнике школе, који су својим присуством допринели бољој организацији ових активности.

Посету Симфонијском оркестру организовали су и спровели наставници музичке културе: Јовановић Ненад  и Душица Манојловић.

 

 

 
Уметница Марија Дубин у посети нашој школи ПДФ Штампа Ел. пошта

Марија Дубин (Maria Dubin) је уметница која у последњих годину дана често долази у Ниш и на различитим јавним местима осликава морске коњиће. Морски коњић као главна инспирација уметнице послужио је као заштитни знак пројекта "Нови Ниш" у оквиру кога се уметница нашла у нашем граду.

Дана 12.12.2013. један морски коњић је насликан и на зидовима наше школе и тиме најављена наредна посета школи када би уметница требало да одржи предавање ђацима двојезичних одељења и свим осталим заинтересованим ученицима.

Више информација о уметници: http://www.mariadubin.com/

 

 

 
Такмичење "Дабар" ПДФ Штампа Ел. пошта

Ученици IV 2 су се укључили у он-лајн такмичење ДАБАР и тиме дали свој допринос "Computer Science Education Week".

 

Координатор такмичења је била Сузана Миљковић, учитељ.

 

Више о овом такмичењу можете прочитати у школском часопису "Краљевић".

 

 

 
Фестивал науке ПДФ Штампа Ел. пошта

Ученици наше школе посетили су фестивал науке  7.12.2013. у Београду, где су имали прилике да посматрају планетаријум, присуствују предавању о води и молекулима, и разгледали многобројне поставке у вези са хемијом, биологијом, физиком и другим наукама...

У школском часопису "Краљевић" можете видети и видео записе о посети фестивалу науке.

 

 

 
Отворена врата ПДФ Штампа Ел. пошта

17.12.2013. ће бити отворена врата школе за родитеље који желе да присуствују образовно - васпитном процесу.

 
Школски пројекат "Безбедан интернет" ПДФ Штампа Ел. пошта

Сајт "Безбедан интернет" намењен је ученицима ОШ "Краљ Петар I" у Нишу, са намером да се упознају са безбеднијим коришћењем интернета.

 

Тема сајта: безбедно коришћење интернета,  спречавање злоупотреба и искоришћавања деце путем интернета.

 

У току новембра ученице Јана Станковић и Ема Глигоријевић одржале су радионице у 5. и 6. разреду и на тај начин упознале ученике са опасностима које вребају на интернету.

 

 

Ученици осмог разреда који су учествовали у изради школског сајта "Безбедан интернет" у току децембра ће вршити представљање сајта.

 

 

 
Октобар - месец књиге ПДФ Штампа Ел. пошта

У складу са слоганом "Октобар - месец књиге" наша школа расписала је ликовно - литерарни конкурс на теме:

 

1. Књига - ризница прошлости, садашњости, будућности;

2. Моћ књиге.

 

Конкурс је био отворен до краја октобра, а одабрани радови истакнути су на паноу школске библиотеке, а биће објављени и у школском часопису.

 

Од радова приспелих на ликовни конкурс издвајамо рад Исидоре Гавриловић, ученице V 2, и рад Ане Милошевић, ученице VII 2.

 

Ликовни рад Исидоре Гавриловић

 

Ликовни рад Ане Милошевић

 

Од литерарних радова најзапаженији је рад Исидоре Гавриловић, ученице V 2. Она је написала песму Књига инспирисана богатством доживљаја које јој нуди дружење са књигом и позвала своје вршњаке да и они уживају у њој.

 

 

Сваког четвртог понедељка у октобру школске библиотеке широм света обележавају свој дан, Међународни дан школских библиотека. У циљу обележавања овог дана наша школа је и ове године организовала добротворну акцију прикупљања књига за школску библиотеку. Акцијом прикупљања књига под слоганом "Буди друг" библиотечки фонд наше школе обогаћен је за скоро 350 књига.

 

Захваљујемо свим одељењима која су учествовала у акцији, посебно одељењу VII 2, које је прикупило највећи број књига.

 

Успеху ове акције несумњиво је допринело и ангажовање господина Александра Кривокапића, иначе бившег ученика наше школе, који је значајно обогатио фонд школске библиотеке.

 

 

 
Светосавски књижевни конкурс ПДФ Штампа Ел. пошта

 

Друштво "Свети Сава" расписује Светосавски књижевни конкурс за ученике основних и средњих школа Србије, Српске, Црне Горе и дијаспоре.

 

Теме за ученике основних школа:

 

1. "Дух нас његов купи сред Божјега храма,

Дух је његов звезда над нашим школама"

(Јован Јовановић Змај)

2. На крилима маште по Србији Светога Саве

3. Наша вера је светосавље

 

Теме за ученике средњих школа:

 

1. Свети Сава некада, сада и у векове векова

2. "Сава је први српски потпис и тим именом се потписује читав његов народ" (Милован Витезовић)

3. "Кад мислиш мисао чисту и свету, знај - ствараш светосавску културу" (архимандрит Јустин Поповић)

 

Општи услови конкурса:

 

1. Књижевни радови могу бити прозни или поетски, штампани у три примерка ћирилицом.

2. Радове слати под шифром на адресу Друштва. Решење шифре и податке о аутору, наставнику ментору и школи са адресом, телефоном и мејл школе ковертирати посебно и доставити уз три примерка рада.

3. Рок за слање радова је 27. децембар 2013. године.

4. Адреса: Друштво "Свети Сава"

ул. Дечанска 14, пети спрат, соба 13

11000 Београд

Република Србија

 

По окончању рада конкурсне комисије, аутори најбољих радова и њихови наставници биће благовремено обавештени о месту и времену уручивања награда.

 

Резултати конкурса биће објављени и на интернет сајту Друштва "Свети Сава" www.sveti-sava.org као и у медијима.

 

Награде ће бити додељене на традиционалној свечаности Друштва поводом Савиндана, у суботу 25. јануара 2014. године, у Народној библиотеци Србије.

 

 
Такмичење "Безбедност деце на Интернету" ПДФ Штампа Ел. пошта

 

Поштовани ученици,

 

школа у оквиру пројекта "Играј безбедно" за ученике I до VIII разреда организује такмичење у седам различитих категорија: литерарни радови, ликовни радови, power point презентације, плакати, фотографије, кратак филм, најбоља компјутерска игрица.

 

За ученике VII и VIII разреда организовано је национално такмичење у оквиру програма "Играј безбедно". Гласање за најбоље радове је путем FACEBOOK странице пројекта "Играј безбедно" и на сајту www.igrajbezbedno.org.

 

Гласање траје од 23.11.2013. до 10.1.2014. Један ученик VII или VIII разреда може да пошаље само један рад.

 

Тема рада је безбедност деце на Интернету. Циљ је не само да се уоче опасности на Интернету и његов утицај на здравље ученика, већ и да се промовишу позитивни, креативни Интернет садржаји, који доприносе здрављу и образовању ученика.

 

Услов за учествовање је да сваки рад треба да има позитивну, хуману завршну поруку. У школи ће бити организована изложба најбољих радова. Рок за слање радова је 25.12.2013. године.

 

Наставник за контакт:

Марина Радисављевић, наставник техничког образовања

 

 

 
«ПочетакПретходна21222324252627282930СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 

Анкета

Да ли интернет сервиси попут школског сајта могу да побољшају информисање
 

Догодиће се ...

May 2018
S M T W T F S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.