Вести и обавештења

Списак изабраних уџбеника за I и V разред за 2018-2019.год.

Списак изабраних уџбеника налази се у прилогу.


 
Акција изградње летње учионице

АКЦИЈА ИЗГРАДЊЕ ЛЕТЊЕ УЧИОНИЦЕ

Школа „Краљ Петар I“ се обратила Фондацији Буди срећан у жељи да се укључи у заједничку акцију и прикупи средства за изградњу летње учионице, која би ученицима школе допринела да настава буде занимљивија и пријатнија, а самим тим школа би обезбедила боље услове за квалитетнију наставу и ваннаставне активности.

Позивамо све који су у могућности да помогну тако што ће послати СМС поруку 54 на 2407, као и уплатама на динарски и девизни рачун као и путем е-донирај, интернет плаћањем платним картицама из целог света.

Прималац: 2407

Текст поруке: 54

Цена СМС-а износи 200,00 динара. ПДВ се не наплаћује. У овом тренутку могућност слања СМС-а имају само корисници МТС и ТЕЛЕНОР мреже.

Динарски рачун: 160-487294-81

Девизни рачун: 00-540-0002389.5

IBAN:

RS3516005400002389595

ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ!

 


 
Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 

На вези

Имамо 20 гостију на мрежи

АдминистрацијаАрхива

Home
Добро дошли
Заборављене игре ПДФ Штампа Ел. пошта

На иницијативу учитеља ОШ "Краљ Петар I" у суботу, 10. маја у нашем школском дворишту нацртане су шеме за школице. Идеја није нова, али наша сазнања о значају "заборављених" игара (школице, ластих, кликери...) удружила нас је у намери да данашњу децу упознамо и заинтересујемо за те игре.

Ове игрице имају за циљ развијање моторичких способности код деце које подстичу на формирање нових синапси у развоју интелектуалних способности. О најновијим истраживањима и значају ових игара говори др Ранко Рајовић:

 

 

Резултате нашег тимског рада у цртању полигона у школском дворишту погледајте овде:

 

 
Школски час посвећен Бранку Ћопићу ПДФ Штампа Ел. пошта

 

 

Ове године обележава се 100 година од рођења и 30 година од смрти нашег великог дечјег писца Бранка Ћопића.

 

У знак сећања на овог књижевног великана ученици наше школе припремили су школски час посвећен његовом животу и делу. Књижевни школски час одржан је у среду, 30.4.2014. За ову прилику су из његовог богатог књижевног опуса изабрана она дела која су генерацијама уназад део редовне школске лектире и која су обогатила детињство свих нас.

 

У програму су учествовали ученици млађих и старијих разреда који су презентацијом о животу и делу Бранка Ћопића, рецитовањем, глумом или читањем одломака његових најпознатијих дела, покушали да подсете публику на неке већ познате садржаје и заинтересују их за читање нових. Окупљени ђаци уживали су у стиховима свима познате дечје песме Болесник на три спрата, учили се љубави према дому од једног јежа (Јежева кућица), бодрили дечака у лову на  Месец (Поход на Мјесец) и поистоветили се са проблемима и жељама Јованчетове дружине (Орлови рано лете).

 

Следећи састанак са малим љубитељима књижевности заказан је ускоро, неким новим поводом, са неком новом темом, али у нади да ће дружење протећи исто овако успешно и пријатно.

 


 
Продајна изложба ускршњих јаја ПДФ Штампа Ел. пошта

Дана 15. априла 2014. године у холу издвојеног одељења школе у Паси Пољани, поводом предстојећег празника Ускрса, одржана је продајна изложба ускршњих јаја. Сви ученици од првог до четвртог разреда учествовали су у припреми и реализацији ове изложбе.

 

 

 
Посета Планетаријуму ПДФ Штампа Ел. пошта

Ученици шестог, седмог и осмог разреда наше школе били су у прилици да посете Планетаријум постављен у сали ОШ "Ратко Вукићевић". Ученици су присуствовали предавању у организацији Центра за промоцију науке. Уз помоћ пројектора, на платну од кога је направљен огроман "балон", приказане су свакодневне појаве, сазвежђа планета и њихов међусобни однос. Предавачи су објаснили кретање небеских тела и показали су како се можемо лакше оријентисати помоћу Северњаче. Ученици су за тренутак "отпутовали" на планете Сунчевог система и упознали се са њиховим основним одликама.

 

 

 
Сусрет са експертима ПДФ Штампа Ел. пошта

У оквиру пројекта "Професионална оријентација" за ученике седмог и осмог разреда организован је "Сусрет са експертима". Ученици су присутне експерте из различитих области могли да питају о свим занимљивостима и појединостима које прате њихово занимање. Захваљујемо се родитељима и колегама који су својим учешћем дали допринос у реализацији ове активности.

 

 

 
Сајам образовања ПДФ Штампа Ел. пошта

Ученици седмог разреда посетили су "Сајам образовања".

 

 

 
Фестивал науке ПДФ Штампа Ел. пошта

Ученици наше школе учествовали су на шестом Фестивалу науке 28 - 29. марта у Нишу са поставком "Less talk more chalk".

 

 

 
Француско позориште - представа "Мали принц" ПДФ Штампа Ел. пошта

 

 

 
Дружење у природи и обилазак ПДФ Штампа Ел. пошта

У суботу 22.03.2014. године, ђаци основне школе "Краљ Петар I" имали су прилику да се у природи друже са ђацима основне школе "Ћеле Кула". У сарадњи са истраживачким центром Јелашница, организован је излет образовног карактера.

Деца су у пратњи предметних наставника Зорице Ђурић, Милице Пљевачић и два стручна водича имала прилику да обиђу село Просек, Јеласничку клисуру, цркву Св.Николе и манастир Св.Богородице. Током пешачке туре кроз природу ђаци су сакупљали примерке биља за хербарску збирку, учили о лековитим својствима одређених биљних врста, фотографисали, а читав доживљај заокружио је диван сунчани дан.

 

 

 
Посета ЕТШ "Никола Тесла" ПДФ Штампа Ел. пошта

У оквиру традиционалне сарадње са Електротехничком школом "Никола Тесла" у Нишу група ученика осмог разреда наше школе је дана 26. марта 2014. год. обишла лабораторије, кабинете и школске радионице. Осмацима су овом приликом представљени образовни профили  електротехничке школе:

Електротехничар рачунара, Електротехничар електронике, Електротехничар енергетике, Техничар мехатронике, Електротехничар за термичке и расхладне уређаје и Електротехничар информационих технологија.

 

Детаљније информације можете пронаћи на сајту ЕТШ "Никола Тесла" Ниш.

 

 

 
«ПочетакПретходна21222324252627282930СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 

Анкета

Да ли интернет сервиси попут школског сајта могу да побољшају информисање
 

Догодиће се ...

October 2018
S M T W T F S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.