Вести и обавештења

Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 
Окружно екипно такмичење у шаху

Окружно екипно такмичење у шаху оджаће се 19.03.2017. године у нашој школи са почетком у 10 часова.

 

Потребно је доћи 15 минута раније и понети опрему (гарнитуре и сатове).


 

На вези

Имамо 39 гостију на мрежи

АдминистрацијаАрхива

Home
Добро дошли
Фотографије са дописне математичке олимпијаде ПДФ Штампа Ел. пошта

 
Недеља спорта ПДФ Штампа Ел. пошта

Прва од две спортске недеље предвиђене Школским планом и програмом за школску 2013/2014. организована је почетком октобра месеца. Организоване су различите спортске активности примерене узрасту и интересовању деце.

 

У оквиру Недеље спорта, у уторак 01.10.2013. године, у малој сали школе одржано је такмичење у шутирању за три поена у кошарци за ученике од петог до осмог разреда. Такмичењу се одазвао велики број ученика. Овогодишњи  финалисти били су:

 

 

1. Васић Александар VI 4

2. Немања Радовановић VII 1

3. Миа Бабић VII 3

4. Алекса Протић VII 4

5. Лука Станковић VII 4

6. Алекса Манић VIII 1

7. Бранислав Ђорђевић VIII 3

8. Никола Миловановић VIII 1

 

Победник овогодишњег такмичења у шутирању за три поена је ученик Лука Станковић, ученик одељења VII 4, са резултатом 4 погођена коша од 9 бацања. Друго и треће место су поделили Миа Бабић, ученица VII 3, и Алекса Манић, ученик VIII 1, са резултатом 3 убачена коша од 9 бацања.

 

 

Према речима Игора Ђорђевића, наставника физичког васпитања, такмичење је прошло у фер и коректном спортском надметању уз обавезан спортски поздрав. У оквиру овогодишње спортске недеље договорена је и реализована сарадња са Основном школом "Коле Рашић". Ученици првог и другог разреда ОШ "Коле Рашић" посетили су школу "Краљ Петар I" и такмичили се са вршњацима у играма на полигону. Деца су се дружила, певала и уживала у заједничким играма. Сви ученици су добили ручно израђене медаље као успомену на овај спортски дан и фер - плеј који су показали. Свако одељење је добило захвалницу за учешће. Ученици ОШ "Коле Рашић" поклонили су честитке са посветом за прваке наше школе. Ова сарадња је остварена и са ученицима 7. и 8. разреда. У среду, 2.октобра, одиграна је пријатељска женска одбојкашка утакмица, која је завршена резултатом 2:1 у корист домаћина (ОШ "Коле Рашић").

 

Женске одбојкашке екипе ОШ "Коле Рашић" и ОШ "Краљ Петар I" са наставницима физичког васпитања

 

Важно је задржати спортски дух – одбојкашице наше школе

 

У оквиру Недеље спорта, 4. октобра 2013. године, учитељице Снежана Живковић и Татјана Стефановић са својим одељењима и у сарадњи са наставницом физичког васпитања Јеленом Ђорђевић организовале су час Игром до атлетике и гимнастике.

 

 

Учешће у оваквим спортским манифестацијама доприноси популаризацији спорта међу младима, стицању нових искустава, дружењу са вршњацима, као и промоцији здравог начина живота уопште.

 

Хор Чаролија - "Бавите се спортом"

 

Одувек смо били, јер смо таква сорта;

најбољи у скоро свакој врсти спорта.

Да ли били први, други или трећи,

ту потоци зноја морају потећи.

За медаљу, шампиона

високо до трона!

Бавите се спортом, не може да шкоди,

спортисти су били и биће у моди.

Бавите се спортом, да би били здрави,

сваки човек треба спортом да се бави.

Разлога ће многи имати за славље,

ал' на првом месту - спорт је, децо, ЗДРАВЉЕ.

И од вас ће свако, то вам могу рећи,

много, много нових пријатеља стећи.

Саша Божовић

 

 
Дечија недеља ПДФ Штампа Ел. пошта

7-13. октобар 2013. године

 

Прва недеља октобра је већ традиционално у целом свету посвећена деци и обележава се као Дечија недеља.

 

Ове године Дечија недеља, која ће бити обележена од 7. до 13. октобра, посебну пажњу посвећује доприносу стварања позитивне климе за рађање и пружање подршке одговорном родитељству. Зато је мото овогодишње Дечије недеље: "Слушајте, мама и тата, желим сестру или брата".

 

Наша школа је и ове године низом пригодних активности обележила Дечију недељу. Током ове недеље, на једном месту били су обједињени спорт, култура, музика и друге дечије активности.

 

За наше најмлађе, предшколце, организована је у просторијама школске библиотеке радионица "Читалачки кутак". Била је то њихова прва посета школској библиотеци, током које су се наши будући ђаци упознали са начином и сврхом функционисања библиотека, њеном улогом у животу сваког ђака, као и са основним правилима понашања у њој. Имали су прилику да се прелистају неке од књига намењених њиховом узрасту, размене искуства о причама и књигама које воле, али и чују неке нове приче. Наиме, том приликом прочитана им је једна од најлепших поема наше дечије књижњвности – "Јежева кућица" Бранка Ћопића. Након разговора о ћудљивом Јежурки Јежићу, деца су илустровала најупечатљивије тренутке и сусрете из приче о овом бодљикавом јунаку.

 

 

 
Отворени сервис образовања ПДФ Штампа Ел. пошта

ОТВОРЕНИ СЕРВИС ОБРАЗОВАЊА је први електронски портал са БЕСПЛАТНИМ предавањима за ученике основних школа.

Пратите нас на www.oso.rs и путем Фејсбука на: https://www.facebook.com/otvoreni.servis.obrazovanja.

Све ваше коментаре и предлоге можете нам упутити на: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .

 

 
Гостовање на РТС-у ПДФ Штампа Ел. пошта

Након гостовања на Нишкој телевизији ученици наше школе и њихова наставница били су гости и на РТС-у у емисији "Ово је Србија".

 

 
Дан у природи ПДФ Штампа Ел. пошта

Ученици одељења VI 3 су са наставницом биологије и у сарадњи са "Истраживачком станицом Јелашница" били на излету до Јелашничке клисуре. Том приликом су обишли манастир у Сићеву и обавили теренски рад сакупљања лековитог биља. Угостила их је породица Џунић чија је башта 2000-те године проглашена за најлепшу башту у Србији.

 

 

 
Ученици ОШ ”Краљ Петар I” на Сајму здравља ПДФ Штампа Ел. пошта

Ученици који похађају додатну наставу из биологије посетили су Сајам здравља. На овом сајму су имали прилике да виде неке апарате из различитих области медицине. Прегледао их је педијатар и могли су да се информишу и добију одговоре на питања о пубертету и проблемима везаним за период одрастања (заштита репродуктивног и менталног здравља). Највише интеросовања су показали за апарат који одређује интолеранцију на храну.

 

 

 
Безбедан интернет ПДФ Штампа Ел. пошта

У просторијама Отвореног клуба у Нишу је одржан тренинг за вршњачке едукаторе из области заштите деце на интернету, а у оквиру пројекта "Безбедност на интернету" који ова организација реализује као један од партнера на пројекту Фонда Б92, уз подршку Европске комисиjе и Теленора. Тренинг је реализован за представнике из 10 нишких школа. Ученице наше школе, Јана Станковић и Ема Глигоријевић присуствовале су овом тренингу за вршњачке едукаторе. Оне ће у току новембра одржати радионице и пренети информације о опасностима на Интернету и промовисати мере заштите.

 

О активностима везаним за ову тему можете прочитати на сајту "Безбедан интернет у ОШ Краљ Петар I".

 

 

 
Обележавање Светског дана хране ПДФ Штампа Ел. пошта

У циљу обележавања Светског дана хране, 16.10.2013. изложбу и дегустацију "Здраве хране" уприличили су ученици који похађају часове домаћинства и чланови еколошке секције наше школе.

 

 

 
Сарадња са колежом из Француске ПДФ Штампа Ел. пошта

 

 

На основу успостављене билатералне сарадње између ОШ "Краљ Петар I" у Нишу и колежа "Марселен Бертло" из Бегла у Француској  и двогодишњег програма сарадње 19-оро ученика 6. и 8. разреда ОШ "Краљ Петар I" боравило је у Беглу у пратњи Роберта Џунића, директора школе, Александре Арсић, професора француског језика, Љиљане Младеновић, професора енглеског језика и у пратњи лекара Наташе Блажевић - Каменов. На пут су кренули 14. октобра, а у Ниш се вратили 22. октобра.

 

 

 
«ПочетакПретходна2122232425262728СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 

Анкета

Да ли интернет сервиси попут школског сајта могу да побољшају информисање
 

Догодиће се ...

January 2018
S M T W T F S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.