Вести и обавештења

Конкурс за избор лога и слогана пројекта Променимо навике

Драги ученици, у току је конкурс за избор лога и слогана пројекта Променимо навике чији је циљ да подстакне буђење еколошке свести код ученика, као и успостављање навика које су неопходне за стварање чистије радне и животне средине. Своје слогане можете предати својим наставницама српског језика, а идејно решење за лого можете предати наставницима ликовне културе до 9.11.2018. године. Неколико најбољих радова ући ће у ужи избор, а затим ћете моћи да гласате за рад који вам се највише допада. Још информација о пројекту Променимо навике можете пронаћи на сајту нашег пројекта https://promenimonavike.weebly.com/.

Oвај школски пројекат плод је учешћа наше школе у пројекту "Школе за 21. век" у организацији British Council-a и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.


 
Списак изабраних уџбеника за I и V разред за 2018-2019.год.

Списак изабраних уџбеника налази се у прилогу.


 
Акција изградње летње учионице

АКЦИЈА ИЗГРАДЊЕ ЛЕТЊЕ УЧИОНИЦЕ

Школа „Краљ Петар I“ се обратила Фондацији Буди срећан у жељи да се укључи у заједничку акцију и прикупи средства за изградњу летње учионице, која би ученицима школе допринела да настава буде занимљивија и пријатнија, а самим тим школа би обезбедила боље услове за квалитетнију наставу и ваннаставне активности.

Позивамо све који су у могућности да помогну тако што ће послати СМС поруку 54 на 2407, као и уплатама на динарски и девизни рачун као и путем е-донирај, интернет плаћањем платним картицама из целог света.

Прималац: 2407

Текст поруке: 54

Цена СМС-а износи 200,00 динара. ПДВ се не наплаћује. У овом тренутку могућност слања СМС-а имају само корисници МТС и ТЕЛЕНОР мреже.

Динарски рачун: 160-487294-81

Девизни рачун: 00-540-0002389.5

IBAN:

RS3516005400002389595

ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ!

 


 
Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 

На вези

Имамо 26 гостију на мрежи

АдминистрацијаАрхива

Home
Добро дошли
Почетак Школске 2018-2019.године ПДФ Штампа Ел. пошта

Нова школска 2018-2019. година почиње у понедељак 3. септембра.

Настава за ученике нижих разреда (II-IV) је у преподневној смени.

Настава за ученике старијих разреда (V-VIII) је у поподневној смени.

Свечани пријам предшколаца и првака почиње у школском дворишту у 9 30 сати.

 
Акција изградње летње учионице ПДФ Штампа Ел. пошта

АКЦИЈА ИЗГРАДЊЕ ЛЕТЊЕ УЧИОНИЦЕ

Школа „Краљ Петар I“ се обратила Фондацији Буди срећан у жељи да се укључи у заједничку акцију и прикупи средства за изградњу летње учионице, која би ученицима школе допринела да настава буде занимљивија и пријатнија, а самим тим школа би обезбедила боље услове за квалитетнију наставу и ваннаставне активности.

Позивамо све који су у могућности да помогну тако што ће послати СМС поруку 54 на 2407, као и уплатама на динарски и девизни рачун као и путем е-донирај, интернет плаћањем платним картицама из целог света.

Прималац: 2407

Текст поруке: 54

Цена СМС-а износи 200,00 динара. ПДВ се не наплаћује. У овом тренутку могућност слања СМС-а имају само корисници МТС и ТЕЛЕНОР мреже.

Динарски рачун: 160-487294-81

Девизни рачун: 00-540-0002389.5

IBAN:

RS3516005400002389595

ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ!

 

 
Ревија "Веселих шешира" ПДФ Штампа Ел. пошта

У оквиру пројекта "Растимо заједно", дана 23.5. у дворишту наше школе, одржана је ревија "Веселих шешира". Ово је трећа по реду активност у овој школској години коју реализујемо са специјалном школом "14. октобар". Ученици из боравка, као и ученици одељења II3 и IV4, су заједно са ученицима специјалне школе, парадирали са занимљивим шеширима које су сами правили на часовима ликовне културе. Дружили смо се, забављали и поделили дипломе свим учесницима. Као и увек, победници су сви ученици обе школе.

 
Рoдитељи у улози експерата својих занимања ПДФ Штампа Ел. пошта

РОДИТЕЉИ У УЛОЗИ ЕКСПЕРАТА СВОЈИХ ЗАНИМАЊА назив је активности коју је Тим за професионалну оријентацију организовао за ученике седмог и осмог разреда.

 
„Светосавље и наше доба“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Ученици наше школе учествовали су на међународном конкурсу „Светосавље и наше доба“ са калиграфским радовима. Рад ученице Мине Стојанчев изложен је на централној изложби ученичких радова. Осим калиграфских, послати су и литерарни радови.

 

 
Холокауст - култура сећања ПДФ Штампа Ел. пошта

Учествовали смо на конкурсу Удружења Хавер Србија под називом

ХОЛОКАУСТ - КУЛТУРА СЕЋАЊА

на теме: Холокауст, антисемитизам и дискриминација

Ученица 8. разреда Теодора Аврамовић, својим литерарним радом, освојила је 2. место. Ово је други пут да учествујемо на овом конкурсу и оба пута освајали смо места. Прошле године освојили смо 2. место за литерарни рад, а 3. место за презентацију.

Ове године Удружење Хавер Србија наградило је ученике 8. разреда који су учествовали на конкурсу и оне који су заинтересовани за теме. Ученици су имали три радионице у четвртак, 19. 4. 2018, на којима је било речи о јеврејској култури, симболима, вери, антисемитизму... Свечана додела награда одржана је у Београду, 20. 4. 2018.

 
Угледни час природних наука ПДФ Штампа Ел. пошта

Угледни час стручног већа природних наука и технологије на тему ,,Енергија свуда око нас" реализовала  је  професор  физике Снежана Здравковић  са ученицима двојезичног одељења седмог резреда.

 
Дељење - огледни час ПДФ Штампа Ел. пошта

Дељење назив је наставне јединице и огледног часа који је Тамара Стојановић, наставник разредне наставе, одржала у другом разреду, користећи очигледна наставна средства израђена од рециклираног материјала.

 
Дан отворених врата за промоцију средњих школа ПДФ Штампа Ел. пошта

У оквиру програма Професионалне оријентације у школи је организован Дан отворених врата за промоцију средњих школа. Представници гимназија и средњих стручних школа представили су ученицима осмог разреда као и њиховим родитељима образовне профиле својих школа.


 
Моја очекивања ПДФ Штампа Ел. пошта

Моја очекивања - назив је радионице реализоване са родитељима ученика седмог и осмог разреда у оквиру програма Професионалне оријентације.


 

 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 

Анкета

Да ли интернет сервиси попут школског сајта могу да побољшају информисање
 

Догодиће се ...

November 2018
S M T W T F S
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.