Вести и обавештења

Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 

На вези

Имамо 34 гостију на мрежи

АдминистрацијаАрхива

Home
Добро дошли
Пројектни дан Еко школе ПДФ Штампа Ел. пошта

У петак, 30.03.2018. године, у Прехрамбено-хемијској школи у Нишу реализован је пројектни дан Међународног програма Еко–школе под називом „Екологија на делу кроз уметност и хуманост“. Ученици осмог разреда, у пратњи педагога школе Сузане Васић, били су у прилици да присуствују раду креативних радионица – прављења и украшавање кућица за одлагање чепова за рециклажу и изради декупажа од рециклабилног материјала. Такође, ученици и наставници Еко-одбора Прехрамбено-хемијске школе, представили су неке од најзанимљивијих детаља учешћа њихове школе у овом Међународном програму.

Ученици су се у оквиру ове посете упознали и са образовним профилима који постоје у школи.

 
Млади еко-репортери ПДФ Штампа Ел. пошта

Ове године Млади еко-репортер је Дуња Милосављевић, ученица VIII разреда наше школе. Написала је чланак на тему Енергетске ефикасности.

 

 
Учешће на фестивалу "Наук није баук" ПДФ Штампа Ел. пошта

Наша школа је и ове године узела учешће на фестивалу "Наук није баук",  са поставком под називом "3Д штампач у наставној пракси". На нашем штанду могли су се видети различити модели које су наши ученици израдили и одштампали на 3Д штампачу. Штанд је био изузетно посећен.

 

 

 
Недеља дигиталних вештина ПДФ Штампа Ел. пошта

У нашој школи је од 19. до 23. марта кроз различите активности обележена Недеља дигиталних вештина. Ово је линк до сајта где можете да се детаљно информишете и погледате како је то изгледало. 
ПОСЕТА СИМФОНИЈСКОМ ОРКЕСТРУ ПДФ Штампа Ел. пошта

 

23. март 2018. у 12.00

За све ученике од 5. до 8. разреда организован је одлазак на концерт Симфонијског оркестра, који сваке године припрема посебан репертоар за ученике основних школа.

Ове године концерту је присусутвовало око140 ученика, док је за ученике 5. и 6. разреда из Паси Пољане, због временских прилика, долазак отказан.

Организацију одласка ученика спровели су наставници музичке културе.

 

 

 
Дан вода ПДФ Штампа Ел. пошта

 

И ове године је низом активности обележен 22. март Дан вода. Слоган за 2018. годину је ''Природа – за воду'' и циљ је повратак природи и природним решењима за отклањање проблема загађења вода, поплава, суша. Неки продукти рада настали на часовима ликовне културе, чувара природе и света око нас изложени су у холу школе.


 
Угледни час биологије и хемије ПДФ Штампа Ел. пошта

Одржан је угледни час из биологије и хемије у двојезичном одељењу осмог разреда поводом обележавања Светског дана вода. Ученици су гледали холограме и пратили нестанак водених организама у виртуелној лабораторији као последицу загађивања.

 

 
Предавање о заштити вода ПДФ Штампа Ел. пошта

У понедељак, 19.3.2018. године за време првог часа, ученицима шестог и осмог разреда наше школе одржала је час Јелена Станковић, приправник са ПМФ-а поводом предстојећег Светског дана заштите вода који се обележава сваке године 22. марта.


 
Прва TEDed конференција у Србији ПДФ Штампа Ел. пошта

У петак, 16.3.2018. г. у Официрском дому у организацији Америчког кутка и Дебатног клуба града Ниша, чији чланови су и ученици наше школе, одржана је прва TEDed конференција у Србији. Званично отварање је било у 10:30h а након тога су уследиле интерактвне радионице на којима су учествовали посетиоци овог образовног сајма. У 16 сати уследили су говори полазника клуба Америчког кутка међу којима је била и наша ученица из VIII4 Дуња Милосављевић. Сајам су посетили ученици овог билингваланог одељења са својим одељењским старешином Слађаном Јовић и педагогом школе Сузаном Васић.

Учитељица Сузана Миљковић је са својим ученицима Вањом Стошић, Анастасијом Богићевић, Ларом Грујић и Ланом Величковић из IV2 учествовала са интерактивним радионицама из математике за посетиоце млађих разреда. Радионице су биле јако посећене захваљујући вршњачкој едукацији и занимљивим материјалима који су привукли пажњу и интересовање најмлађих посетилаца.


 

 
Хуманитарна акција ученика наше школе ПДФ Штампа Ел. пошта

Чланови Ученичког парламента су, у сарадњи са педагошким асистентом Сандром Меметовић, организовали хуманитарну акцију за ученице наше школе чије су куће изгореле у пожару који се догодио током зимског распуста.

Ученици и запослени доносили су носиву и чисту одећу и обућу, као и школски прибор, а чланови Ученичког парламента и ученице седмог разреда С. Радовановић и Љ. Мемишевић су прикупљена средства поделили породицама које су оштећене у пожару.

На иницијативу родитеља ученика одељења 2/2, осим одеће, школског прибора и сл., добровољни новчани прилог је прикупљен и уручен мајци ученице из одељења 2/2.

Хуманитарна акција је успешно спроведена.

Захваљујемо ученицима, родитељима и наставницима који су се одазвали хуманитарној акцији!

Ученички парламент