Вести и обавештења

Конкурс за избор лога и слогана пројекта Променимо навике

Драги ученици, у току је конкурс за избор лога и слогана пројекта Променимо навике чији је циљ да подстакне буђење еколошке свести код ученика, као и успостављање навика које су неопходне за стварање чистије радне и животне средине. Своје слогане можете предати својим наставницама српског језика, а идејно решење за лого можете предати наставницима ликовне културе до 9.11.2018. године. Неколико најбољих радова ући ће у ужи избор, а затим ћете моћи да гласате за рад који вам се највише допада. Још информација о пројекту Променимо навике можете пронаћи на сајту нашег пројекта https://promenimonavike.weebly.com/.

Oвај школски пројекат плод је учешћа наше школе у пројекту "Школе за 21. век" у организацији British Council-a и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.


 
Списак изабраних уџбеника за I и V разред за 2018-2019.год.

Списак изабраних уџбеника налази се у прилогу.


 
Акција изградње летње учионице

АКЦИЈА ИЗГРАДЊЕ ЛЕТЊЕ УЧИОНИЦЕ

Школа „Краљ Петар I“ се обратила Фондацији Буди срећан у жељи да се укључи у заједничку акцију и прикупи средства за изградњу летње учионице, која би ученицима школе допринела да настава буде занимљивија и пријатнија, а самим тим школа би обезбедила боље услове за квалитетнију наставу и ваннаставне активности.

Позивамо све који су у могућности да помогну тако што ће послати СМС поруку 54 на 2407, као и уплатама на динарски и девизни рачун као и путем е-донирај, интернет плаћањем платним картицама из целог света.

Прималац: 2407

Текст поруке: 54

Цена СМС-а износи 200,00 динара. ПДВ се не наплаћује. У овом тренутку могућност слања СМС-а имају само корисници МТС и ТЕЛЕНОР мреже.

Динарски рачун: 160-487294-81

Девизни рачун: 00-540-0002389.5

IBAN:

RS3516005400002389595

ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ!

 


 
Обавештење у вези Пројекта набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа , школе су дужне да доставе Министарству просвете, науке и технолошког развоја до 19. марта 2018. године податке о:

- ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
- ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
- ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.

Школама се као доказ о испуњености услова , до 14. 03. 2018. године , доставља следећа доументација:
- ученицима из социјално/материјално угрожених породица - (примаоце новчане социјалне помоћи, решење којим се утрвђује право на остваривање новчане социјалне помоћи;
За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својсву ученика, односно студента прилаже се за свако дете.

Да не би дошло до пропуста приликом прављења базе ученика који остварују право да конкуришу по неком од основа , родитељи су дужни да се до 14. 03. 2018. године јаве одељењском старешини ради евидентирања ученика и то:
- родитељи ученика  који су у породици треће или свако наредно рођено дете и похађају наставу у Основној школи „Краљ Петар I„ ;
- родитељи ученика  са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основношколско образоање и васпситање стичу по индивидуалном образовном плану у Основној школи „Краљ Петар I„.

НАПОМЕНА: ДОКУМЕНТАЦИЈА  СЕ ДОСТАВЉА ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.
ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ ДОСТАВЉА СЕ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 14. 03. 2018. ГОДИНЕ.


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 

На вези

Имамо 40 гостију на мрежи

АдминистрацијаАрхива

Home
Добро дошли
Јесен у граду ПДФ Штампа Ел. пошта

У четвртак, 11. октобра, у дворишту школе састали су се ученици млађих разреда и предшколских група и свако је на свој начин приказао јесење чаролије. Певало се, плесало, рецитовало, слушали смо састав и уживали у маскама најмлађих.

 
Екскурзијa од I до IV разреда ПДФ Штампа Ел. пошта

Ученици од првог до четвртог разреда заједно са својом учитељима и учитељицама...

 

 

 

 

 
Седницa ученичког парламента 12.10.2018.г. ПДФ Штампа Ел. пошта
2. седница ученичког парламента ће се одржати у просторијама школе дана 12.10.2018. године са почетком од 14 сати.
За седницу је предложен следећи дневни ред:
  • Дечија недеља
  • Актуелна дешавања у школи
  • Биоскоп у школи
  • Кодекс понашања и облачења
  • Светски дан хране
  • Актуелна питања
 
Дечија недеља 2018 ПДФ Штампа Ел. пошта

Почетак октобра увек је резервисан за обележавање Дечије недеље, па смо се потрудили да буде разноврсно, а деци корисно и забавно. Ове године слоган Дечије недеље је ''Моје је право да живим срећно и здраво - за одрастање без насиља''.

 
Активности предшколаца ПДФ Штампа Ел. пошта

Крајем септембра и у првој недељи октобра, предшколске групе у нашој школи реализовале су неколико занимљивих активности. Посетили су Тврђаву и Џез музеј, посетили су вршњаке у вртићу Бајка, провели спортски дан на Бубњу са ученицима од 1. до 4. разреда.

 

 
Учешће школе у пројекту "Школе за 21. век" ПДФ Штампа Ел. пошта

ОШ "Краљ Петар I" је једна од петнаест школа у Србији које су одабране да учествују у програму "Школе за 21. век" у организацији British Council-a и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Циљ пројекта је обука наставника како да код својих ученика ефикасно развијају критичко размишљање и учење које резултира новим и иновативним идејама (како обликовати критичко размишљање, како се постављају отворена питања, како се дају повратне информације које ученицима омогућавају да реше неубичајене проблеме) и како да помогну ученицима да разумеју дигиталне алате и начине за њихово смислено коришћење ради делотворног учења, комуницирања и сарадње. За обуку, која траје 5 дана, одабрано је 10 наставника из Стручног већа природне науке и технологија. Последњег дана обуке наставници ће бити упознати са уређајем који се назива micro:bit. To je џeпни компјутер који се може кодирати и има детекцију покрета, уграђени компас и Bluetooth технологију, а користиће се у настави, како би ученици стекли основне вештине и самопоуздање на пољу компјутерске писмености и кодирања. У оквиру пројекта школа добија 30 ових уређаја.

 
Математички квиз ПДФ Штампа Ел. пошта

На почетку школске године, 19.9.2018. год. наставнице математике Марина Стојановић, Татјана Радисављевић, Марина Стојић и Мирјана Митић, са групом ученика петог, шестог, седмог и осмог разреда реализовале су математички квиз. Ученици су били организовани у четири екипе, које су биле мешовите по узрасту. Екипе су решавале задатке, који су били приказани на презентацији. Задаци су, осим познавања математичких садржаја, захтевали и логичко размишљање и брзину. Неки задаци су захтевали индивидуално решавање, а неки активност целе екипе. Овакав начин обнављања градива се допао ученицима, што показује мета, коју су они попунили на крају часа. Час је привукао пажњу и школског психолога. Овај угледни час послужио је и као припрема ученика за предстојећи квиз у организацији ДМС-а и АРХИМЕДЕС-а.

 
Угледни час математике наставнице Татјане Радисављевић ПДФ Штампа Ел. пошта

13.9.2018. наставница Татјана Радисављевић одржала је угледни час са ученицима VIII разреда са темом примене сличности троуглова. Циљ часа је био да ученици кроз лично искуство и игру мерењем сенки неког дрвета или било ког објекта који изаберу, своје сенке, своје висине, израчунају висину изабраног објекта. Практично су увидели зашто уче сличност троуглова. Наставница им је поделила одломак романа Жила Верна „Тајанствено острво“ где је приказан још један начин мерења у природи применом сличности. Ученицима се допао овај вид учења.

 
Пријем предшколаца и првака ПДФ Штампа Ел. пошта

Пријем предшколаца и првака одржан је 3.9.2018. године у школском дворишту. Пријему је присуствовао и председник општине Палилула, која је ове године поклонила пригодне поклоне за прваке. 
Почетак Школске 2018-2019.године ПДФ Штампа Ел. пошта

Нова школска 2018-2019. година почиње у понедељак 3. септембра.

Настава за ученике нижих разреда (II-IV) је у преподневној смени.

Настава за ученике старијих разреда (V-VIII) је у поподневној смени.

Свечани пријам предшколаца и првака почиње у школском дворишту у 9 30 сати.

 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 

Анкета

Да ли интернет сервиси попут школског сајта могу да побољшају информисање
 

Догодиће се ...

November 2018
S M T W T F S
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1